Miesten Futsal-Liiga: Akaa ja GFT voittivat kärkitaistoissa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina täysi ottelukierros. Akaa Futsal oli Jyväskylässä vahva ja selätti KaDyn selvin numeroin; sarjakärki GFT nousi vierasvoittoon Valkeakoskella. JoSePa yllätti Somerolla hakemalla 5–7-vierasvoiton. Lauantain muita voittajia olivat ToPV, FC Kemi, Sievi FS ja Riemu. Liiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla.

ToPV – Ilves FS 9–4 (3–3)

Kemin Tervahallissa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Alkuiltapäivän otteluun haastajana lähtenyt Ilves FS piinasi kotijoukkue Tornion Palloveikkoja aina 33. minuutille saakka, kunnes ToPV:n maestro Iiro Vanhan 6–4-osuma vapautti kotijoukkueen. Lopussa torniolaiset kaunistelivat lukemia vielä kolmella lisämaalilla ja Ilveksen oli tyytyminen suureen tappioon. ToPV:n brassivahvistus Newton Jr. tehoili 2 + 3, tammikuun kuukauden pelaajaksi valittu Sergei Korsunov jäi tällä kertaa ilotulituksessa yhteen syöttöpisteeseen. ToPV nousi voitollaan aivan kärjen tuntumaan; Ilveksen ahdinko liigapaikan puolesta jatkuu uuden päävalmentajan Matti Anttosen johdolla.

FC Kemi – PJK 3–1 (1–1)

PJK piinasi FC Kemiä pitkään toiselle puolikkaalle lopulta FC Kemin voittoon päättyneessä ottelussa. PJK meni yllättäen ottelussa johtoon Kemin omaksi maaliksi merkityllä osumalla. Pari minuuttia myöhemmin ajassa 14:49 oli Kemin vuoro osua vastaavalla tavalla. Kemi yritti vimmatusti päästä johtoon, mutta maalisihti ei ollut kohdallaan. Tolpat kolisivat ja Enderson Suarez nosti kerran avoimen maalin edestä pallon yli. Viimein toisella puolikkaalla ajassa 27:28 Tuukka Pikkaraisen pommi puolesta kentästä painui yläkulmaan. PJK lähti reikäpaitakiriin, mutta tämä kostautui vain Kemin kolmanteen maaliin, jossa Enderson Suarez ensin pamautti tolppaan, mutta riparista jysäytti alakulmaan pirkkalalaispelaajan yrittäessä toimia torjujana maaliviivalla.

FC Kemi - GFT 4.1.2020 Keijo Huusko
Keijo Huusko on palannut FC Kemin kokoonpanoon. (Arkistokuva: Eveliina Halttu)

Jyväskylän monitoimitalo

KaDy – Akaa Futsal 2–7 (2–4)

Jyväskylässä kohtasivat kaksi edellistä finalistia, kaksinkertainen Suomen mestari KaDy ja kaksinkertainen hopeamitalisti Akaa. Molempien joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat haastavat, kun avainpelaajia oli poissa pelaavasta kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi. Ensimmäisellä puoliajalla yhdellä vaihtopelaajalla sitkutellut Dynamo vielä pysyi oranssipaitaisten vieraiden matkassa, mutta toisella puoliajalla punamustat väsähtivät takaa-ajossaan. Petri Grönholmin ja Juhana Jyrkiäisen tehokas ja vahva pivot-pelaaminen rangaistusalueella oli myrkkyä jyväskyläläisille, jotka kirjauttivat tililleen harvinaisen 27-kotitappion. Akaan puolustuksen viimeisenä lukkona oli maalivahti Kasper Kangas, joka palkittiin vieraiden parhaana. Ex-kady Markus Rautiainen tehoili 1+1 entistä seuraansa vastaan.

(Korjaus 14.2.2021: Molempien joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat haastavat, kun avainpelaajia oli poissa pelaavasta kokoonpanosta.)

Petri Grönholm oli pelipäällä Jyväskylässä. (Arkistokuva Tuukka Nyström)

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki

HIFK FS – Riemu 0–3 (0–2)

Vahvoja otteita edellisenä viikonloppuna esittänyt HIFK joutui pettymään kotonaan Helsingissä, kun Liikunnan Riemu kävi rouhimassa puhtaan 03-vierasvoiton. Riemu oli tehokkaana ottelun alussa ja molempien puoliaikojen lopussa. Maajoukkuemies Olli Pöyliö avasi maalihanat jo avausvaihdossa; Arttu Seikkula viimeisteli “pukukoppimaalin” minuutti ennen taukosummeria. HIFK ei saanut kuparista rikottua edes ylivoimalla Pöyliön ulosajon jälkeen. Riemu paranteli asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista nousten jo jaetulle seitsemännelle sijalle. HIFK putosi takaisin suoran putoajan paikalle ja matkaa sunnuntaina Joutsaan putoamiskamppailun kannalta tärkeään otteluun.

Someron monitoimitalo

SoVo – JoSePa 5–7 (2–3)

Kierroksen kenties suurin yllätys nähtiin Somerolla, kun sarjan toiseksi viimeiseksi jämähtänyt alavireinen JoSePa kävi taistelemassa vierasvoiton salissa, josta useimmat poistuvat tappio niskassaan. SoVo:n hyökkäyskalusto maalihai Arber Istrefin ja Valmir Seferin johdolla osui kyllä viidesti, mutta myös JoSePa sai vihdoin pitkään takunneen hyökkäyspelinsä rullaamaan. Jarkko Kosunen vei ennen taukosummeria vieraat 2–3-yllätysjohtoon, mistä SoVo ei enää rinnalle onnistunut nousemaan. JoSePan Jarkko Kosunen ja SoVoa aiemmin edustanut Joonas Manzo kahmivat tehot 2 + 3. JoSePa nousi voitollaan jälleen pois putoajan paikalta: sunnuntain kotiottelu HIFK:ta vastaan on iso suunnannäyttäjä loppukevään putoamiskamppailua ajatellen.

Valkeakosken liikuntahalli

Mad Max – GFT  5–7 (4–2)

Päivän toinen kärkikamppailu pelattiin Valkeakosken Apian liikuntahallissa. Tilanne näytti ensimmäisellä puoliajalla hyvältä kotijoukkueen kannalta, kun maalipyssy Justus Kunnaksen kaksi maalia sekä veljesten Matti ja Mika Jussilan maalit mieheen riittivät 4–2-taukojohtoon. Toisella puoliajalla espoolaiset kuitenkin näyttivät, miksi he ovat sarjan piikkipaikalla maajoukkueveskari Antti Koivumäen ja kokeneen Panu Aution pitkistä poissaoloista huolimatta. GFT jauhoi pelin kärsivällisesti tasoihin, ja heti komean Lasse Saaren 5–5-tasoituksen jälkeen Antti Arvola taiteili vieraat ensimmäistä kertaa johtoon. Illan sankari Saari täydensi hattutemppunsa 10 metrin vaparipisteeltä 12 sekuntia ennen loppua. GFT jatkaa vankasti sarjakärjessä.

GFT juhli Valkeakoskella vierasvoittoa. (Kuva: Jarno Mäkinen)

Sievin monitoimihalli

Sievi FS – PP-70 14–0 (6–0)

Sievissä ei yllätyksiä nähty, kun kotijoukkue pyöritteli solmuun jo Ykköseen putoamaan tuomitun PP-70:n Tampereelta. PP-70 taisteli hyvin mukana ensimmäiset 12 minuuttia, mutta Elmer Käännän kaksi nopeaa osumaa veivät Sievi FS:n jo 4–0 -karkumatkalle. Ottelun toinen puoliaika oli yksipuolista Sievin näytöstä vieraiden alistuttua kohtaloonsa. Käännän lisäksi Juho Alasuutari ja Henri Heikkilä mässäilivät suurimmat tehot. Sievi jatkaa jännittävää loppukauttaan, jossa kaikki on mahdollista playoffeihin kipuamisen ja liigakarsintaan ajautumisen väliltä. PP-70:n putoaminen Futsal-Ykköseen on enää sinettiä vaille.