Miesten Futsal-Liiga: Akaa, GFT, SoVo ja PJK vahvoja

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua. Akaa Futsal ja Pirkkalan Jalkapalloklubi olivat vahvoja kotonaan; SoVo ja GFT hakivat täydet pistepotit Etelä-Suomeen murskalukemin. Liiga jatkuu ensi viikolla vielä kymmenellä ottelulla ennen joulutaukoa.

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

sunnuntai 13.12.

Toijalan monitoimihalli
Akaa Futsal – Sievi FS  7–3 (4–2)

Akaa Futsal sai lentävän lähdön kotonaan Toijalan “Monarilla”: peliä oli pelattu vain 33 sekuntia, kun taululla komeilivat jo 2–0-johtolukemat. Maalivahti Kasper Kangas tykitti toisen osuman upeasti vasurillaan puolesta kentästä. Seitsemän minuutin kohdalla Akaa oli jo tuplannut johtonsa, mutta lauantaina Tampereella vierasmatsinsa voittanut Sievi FS syttyi taistelemaan sarjapisteistä tosissaan. Sievi FS:n kokeneempi kaarti järkkäsi ennen taukosummeria kaksi osumaaa ja 24. minuutilla vielä kolmannen, jolloin Akaan johto oli kaventunut yhteen maaliin ja kaikki oli vielä auki. Kotijoukkue teki tässä vaiheessa ryhtiliikkeen: Jovan Stankovic ja Dusan Milojevic laukoivat maalin mieheen. Loppulukemat 7–3 taituroi avausmaalinkin putannut Petri Grönholm komealla soolokuljetuksellaan.

Petri Grönholm osuu maajoukkueessa ja Akaa-paidassa. (Kuva: Tuukka Nyström)

Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – PP-70  5–2 (4–1)

Pirkkalassa kohtasivat kaksi sarjan häntäpäähän jumittunutta joukkuetta. PJK paranteli huomattavasti asemiaan putoamisviivan yläpuolella kurittamalla kuntarajan toiselta puolelta vieraaksi tullutta PP-70:ä maalein 5–2. Lukemat olivat Pirkkalassa 2–0 jo alle neljässä minuutissa, mutta Peli-Poikien kaksi kavennusmaalia puoliaikatauon molemmin puolin tekivät ottelusta vielä jännittävän. Vapauttavan 5–2-osuman isännille laukoi Joona Neuvonen. PJK ponnahti putoamisviivan yltä playoff-viivan tuntumaan tasaisessa alemmassa keskikastissa.

PJK paranteli asemiaan sarjassa. (Arkistokuva: Leo Hynninen)

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – SoVo 1–9 (1–4)

Joutsassa JoSePa oli edellisellä viikolla esittänyt uhrautuvaista ja tarkkaa puolustuspeliä 0–1-tappiossa KaDya vastaan, mutta sunnuntaina joutsalaispuolustus repesi liitoksistaan SoVo:n tulituksessa. Avausmaali 18 sekunnin kohdalla ei kauaa ilahduttanut kotijoukkuetta, kun SoVo hyökkäsi monipuolisesti laajalla rintamalla. Ensimmäistä kokonaista liigakauttaan pelaava Guri Qerimi tehoili 2 + 1, Valdrin Rashica 1 + 3. Loppuminuuteilla vieraiden ykkösmaaliruisku Arber Istrefi täydensi vielä hattutemppunsa. JoSePan murskatappio pudotti joukkueen sijalle 12., hyvässä iskussa oleva SoVo jatkaa kipuamista kohti ylempää keskikastia.

JoSePa nöyrtyi kotonaan SoVolle. (Arkistokuva: JoSePa)