Miesten Futsal-Liiga: Akaa Futsal vahva Espoossa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin tiistaina yksi ottelu, jossa Akaa Futsal haki ehjällä esityksellä arvokkaat vieraspisteet GFT:ltä Espoosta.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

ti 22.2.2022

Opinmäki, Espoo
GFT – Akaa Futsal  1–5 (0–0)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin tiistaina Espoossa kärkipään kohtaaminen GFT:n ja Akaa Futsalin välillä. Syyskierroksen kohtaamisessa GFT oli käynyt niistämässä Toijalasta puhtaan 0–5-vierasvoiton; nyt oli Akaa Futsalin vuoro saada revanssi.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja kurinalaista, eikä maaleja Opinmäessä nähty. Kokoonpanoissa oli varamiehet mukaan lukien yhdeksän Hollannin-kisakävijää tammi–helmikuun EM-kisoista.

Akaa Futsal nosti ahkerasti maalivahti Kasper Kangasta mukaan pallonhallintahyökkäyksiin, mikä tuotti tulosta 27. minuutilla, kun Jussi Nummela pääsi puttaamaan avausmaalin kauniin kuvion päätteeksi.

GFT:n Eetu Kaikkola tasoitti hetkeä myöhemmin hienolla kuviolla, minkä Akaa kuittasi välittömästi Dušan Milojevićin osumalla ajassa 29.08. GFT jahtasi tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta Akaa Futsal oli järkkymätön. Iiro Vanha osui tyhjään GFT-maaliin komealla roikulla ajassa 37:22. Tämä ei vielä GFT:n takaa-ajoa lannistanut, mutta Juhana Jyrkiäinen kaunisteli 39. minuutilla lukemia vielä kahdella lisäosumalla, mikä katkaisi lopullisesti isäntien selkärangan.

Akaa Futsal paranteli voitolla asemiaan kärkikolmikossa; GFT on nyt kuusi pistettä kärjen perässä. Viikonloppuna pelataan kuusi ottelua lisää; Akaa Futsalilla on ohjelmassa kolmen vierasmatsin viikko.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyy 2. huhtikuuta (ellei koronavirustilanne aiheuta suurta määrää ottelusiirtoja). Pudotuspelit alkavat 9. huhtikuuta.

Juhana Jyrkiäisen Akaa oli tänään Panu Aution GFT:tä etevämpi. (Arkistokuva: Juuso Koro)