Miesten Futsal-Liiga: Akaa Futsal, Sievi FS, SoVo ja Riemu sunnuntaina voittoihin

Sunnuntai tarjosi futsalviihdettä neljän ottelun verran. Akaa Futsal otti selvän voiton PJK:sta Pirkkalassa, samoin Sievi FS Tampereella Ilveksen vieraana. SoVon ja KaDyn tiukka vääntö päättyi kotijoukkueen eduksi. Liikunnan Riemun ja HIFK FS:n tasaväkinen kohtaaminen venyi jatko-otteluun saakka.

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet SolidSportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
su 17.1.2021

Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – Akaa Futsal 4–8 (2–2)

Akaa Futsal haki täydet kolme pistettä PJK:lta sunnuntaina. Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue sai etumatkaa Juhana Jyrkiäisen ja Amel Rastoderin maaleilla, mutta PJK osoitti tahtonsa taistella pudotuspelipaikoista. Kotijoukkue nousi 0–2-asemasta tasoihin ensimmäisen jakson loppuminuuteilla maalintekijöinään Miikka Mörö ja Ville Halme.

Akaa pääsi kuitenkin taas karkuun heti toisen jakson alussa, kun vieraiden parhaana palkittu Jussi Nyström latoi ensiminuutilla peräti kaksi maalia PJK:n verkkoon. Ottelussa nähtiinkin lopulta runsaasti maaleja, sillä sekä kotijoukkue että vieraat kasvattivat vuoronperään maalipottiaan. Aiemmin mainittujen pistemiesten ohella PJK:lta onnistuivat myös Tomi Tiira sekä Antti Ala-Myllymäki, Akaa Futsalilta puolestaan Dusan Milojevic, Jovan Stankovic ja Petri Grönholm.

Someron monitoimitalo
SoVo – KaDy 3–2 (3–2)

Vauhdikkaan kamppailun voittanut SoVo tarjosi hyvin haastavan sunnuntaiottelun vieraalleen, melko kapealla miesvahvuudella pelanneelle KaDylle. Valmir Seferi laukoi avausmaalin verkkoon ajassa 3:14, ja kun ottelua oli pelattu reilut 13 minuuttia, kotijoukkue oli jo 3–0-johdossa Guri Qerimin sekä Mergim Bushin maalein. Jakson loppuun mennessä vierasjoukkue ehti kuitenkin kirittää maalin päähän isännistä Henri Lousteen kahdella osumalla. Tauolle siirryttiin siis lukemissa 3–2.

Toinen jakso oli maaliton, vaikka vieraat hakivat kiihkeästi tasoitusta. KaDylla oli kahdesti mahdollisuus tasoittaa peli 10 metrin pilkulta, kun SoVolle vihellettiin toisen jakson kuudes ja seitsemäs kumulatiivinen rike. Lopputuloksena säilyi kuitenkin 3–2, sillä maalivahti Nevzat Mustafa piti menestyksekkäästi pelivälineen maalin ulkopuolella. Hänet valittiin ottelussa SoVon parhaaksi pelaajaksi.

Tampere, Kauppi Sports Center

Ilves FS – Sievi FS 1–5 (0–1)

Sievi FS pääsi tällä viikolla taas väkevästi voittokantaan kiinni, kun se nappasi etelänmatkallaan voitot niin lauantaina SoVosta kuin sunnuntaina Ilveksestä, joka oli päihittänyt Sievin viime kauden molemmissa keskinäisissä kamppailuissa. Ensimmäisellä jaksolla mentiin tasapuolisesti päädystä toiseen, ja Sievin Jarmo Junnon tekemä avausmaali nähtiin vasta ajassa 15:17.

Toisen jakson alussa Henri Heikkilä ehti kasvattaa vieraiden johdon 0–2:een, ennen kuin Pyry Haanpää sai avattua Ilveksen maalitilin ajassa 25:37. Lentävän maalivahdin avullakin tasoitusta hakenut Ilves ei ehtinyt kuitenkaan enää kavuta kyytiin, kun Sievi laittoi pelin loppusuoralla isomman vaihteen silmään: Jaakko Alasuutari osui kahdesti ja Junno vielä kerran, joten Sievi saattoi lähteä tyytyväisenä kotimatkalle 1–5-voitto taskussaan.

Jyväskylä, Monitoimitalo

Riemu – HIFK FS 4–3 (2–3)

Riemu oli vahvempi Jyväskylässä, mutta HIFK FS rokotti yhden pisteen Riemun voittopotista, sillä ottelu venyi jatkoajalle saakka. Ennakkosuosikki Liikunnan Riemu joutui HIFK-tuulen ohjaamaan purjeeseen heti ottelun ensimmäiseksi 10 minuutiksi, jonka aikana vierasjoukkue pääsi jopa 0–3-johtoon. Avausmaalin teki kapteeni Jose Ikonen, ja toisen maalin viimeisteli Riku Oras kauniin syöttelykuvion päätteeksi. Ikonen lisäsi HIFK:n johtoa kolmannella maalilla toimittamalla pallon yksin halki kentän aina Sauli Kilpeläisen selän taakse.

Riemu nousi takaa-ajoon vielä ensimmäisen jakson aikana kulmatilanteesta, josta kotijoukkueen tuore maajoukkuemies Olli Pöyliö laukoi pallon HIFK:n maaliin. Tauon alkaessa Riemu oli kirittänyt jo 2–3-lukemiin, ja hiukan ennen toisen jakson puoliväliä Joonas Madetoja toi joukkueensa tasoihin. Varsinaisella peliajalla ei nähty enää maaleja, joten peli ratkottiin viiden minuutin jatko-ottelussa. HIFK:n kuudennen rikkeen myötä Riemun Pöyliö pääsi kokeilemaan 10 metristä, minkä maalivahti Matias Marjander torjui, mutta jälkitilanteessa Madetoja sai lopulta laitettua voittomaalin HIFK:n tolppien väliin.