Miesten Futsal-Liiga: Akaa Futsal pronssimitaleille

Akaa Futsal voitti Miesten Futsal-Liigan yksiosaisessa pronssiottelussa Tornion Palloveikot 3–5 (3–3).  Dusan Milojevic ja Petri Grönholm tekivät kaksi maalia mieheen. Mitali on akaalaisten toinen pronssi ja neljäs mitalisijoitus neljän kauden sisällä.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Pronssiottelu

la 15.5.2021

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – Akaa Futsal  3–5 (3–3)

* * *

Akaa Futsal on Miesten Futsal-Liigan tuore pronssimitalisti. Yksiosaisessa pronssiottelussa Torniossa Akaa Futsal nousi kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja 3–5-voittoon.

Ottelun alussa Akaa Futsal oli hieman unessa ja ToPV:n Henri Alamikkotervo pääsi rokottamaan jo ensimmäisellä minuutilla. Iiro Vanha tuplasi kotijohdon roikottamalla pallon omasta päädystä tyhjään Akaa-nuottaan, kun maalivahti Kasper Kangas oli noussut mukaan hyökkäykseen. ToPV:n kolmannen maalin Vanha pääsi namuttelemaan vapaasti takatolpalta Samir Haddoutin upeasta esityöstä ja diagonaalisyötöstä.

Ensimmäisen puoliajan ikävin tapahtuma oli ToPV:n brassivahvistus Newton Jr:n loukkaantuminen, joka piti tähden sivussa ottelun loppuajan. Akaa Futsal heräsi kolmen maalin tappioasemassa taistelemaan ja kampesi 14 sekunnissa maalin päähän, kun Dusan Milojevic osui 15. minuutilla kahdesti. Tasoitus syntyi vain kaksi sekuntia ennen loppua, kun Petri Grönholm ohjasi maalinedustalta erikoistilanteesta kovan poikittaissyötön ohi hölmistyneen ToPV-vahti Viktor Janssonin.

Myös toisella puoliajalla Akaa Futsal iski kahdesti vain 13 sekunnin sisällä. 24. minuutilla osui ensin Petri Grönholm, heti perään Kim Lingman.

Ottelun toisella puoliajalla ei lisämaaleja nähty, joten pronssit matkaavat Akaaseen 3–5-vierasvoiton myötä. Ottelu oli Akaan konkarimaalivahti Juho Laineen viimeinen ottelu Futsal-Liigassa.

Mitali on akaalaisten toinen pronssi ja neljäs mitalisijoitus neljän kauden sisällä. Jos mukaan lasketaan keskeytetty viime kausi,  Akaa Futsal on nyt sijoittunut kolmen parhaan joukkoon viitenä perättäisenä kautena.