Miesten Futsal-Liiga: Akaa, FC Kemi ja KaDy voittojen tiellä

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. KaDy ja FC Kemi pitivät pintansa kotiotteluissaan Mad Maxia ja AU:ta vastaan; Akaa Futsal pisti jälleen maali-iloittelun pystyyn Joutsassa. Sarja jatkuu tiistaina ja keskiviikkona.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

FC Kemi – AU  5–2 (1–1)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua tyhjille katsomoille koronavirusrajoitusten johdosta. Kärkikolmikko Akaa Futsal, FC Kemi ja KaDy voittivat omat ottelunsa ja vankistivat asemiaan kärjessä Vieska Futsalin ja GFT:n kanssa.

Akaa Futsal mätti 20 maalia viikonlopun aikana

Sarjan kärkipaikka oli tarjolla Akaa Futsalille, kun se kohtasi viikonloppuna kaksi häntäpään joukkuetta. Akaa osoitti osaamista ja tulivoimaa niin kotona kuin vieraissa: lauantaina kaatui Toijalassa TPK 9–2 ja sunnuntaina Joutsassa JoSePa 2–11. Ensimmäisen puoliajan hahmoja olivat Jovan Stankovic ja Aleksi Pirttijoki. Stankovic viimeisteli neljä maalia alle 12 minuutissa; puhtaan hattutempun katkaisi JoSePan Joonas Manzo 1–2-kavennuksellaan. Aleksi Pirttijoki osui kolmesti alle viiden minuutin sisällä; hänen puhtaan hattutemppunsa “tärveli” Jussi Nyström, joka osui välissä kertaalleen.

1–8-vierasjohdossa toinen puoliaika oli lähinnä kellon pois pelailua, eikä Akaakaan enää innostunut pitämään aivan samaa maalitahtia. Jussi Nummela ja Juhana Jyrkiäinen kaunistelivat lukemia; Manzo osui isännille toistamiseen. Akaa ponnahti yksin sarjan kärkeen; tosin FC Kemillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. JoSePan tappioputki sen kun jatkuu.

Akaa Futsalin Jovan Stankovic laittoi palloa pussiin urakalla JoSePaa vastaan. (Arkistokuva FC Kemi Akaa -pelistä: Ari Vuorela).

FC Kemi aloitti vuoden kotivoitolla, AU:n esitys pohjoisessa plussan puolella

Kemissä FC Kemi avasi vuotensa sarjan viimeisenä olevaa AU:ta vastaan. Häntäpään kolmikosta juuri AU on ollut viime kierroksilla pirteimpänä: se nappasi joulukuussa Joutsasta niukan vierasvoiton ja lauantaina Torniosta kahden pisteen jatkoaikavoiton. FC Kemi oli kuitenkin liian iso pala purtavaksi 1–1-taukolukemista huolimatta. Futsalin MM-kisoissa syksyllä pelanneet supervahvistukset Soufiane Borite ja Enderson Suárez viimeistelivät kaksi maalia mieheen ja peli oli paketoitu.

FC Kemi on sarjakakkosena; AU:n piristyminen synkän alkusyksyn jälkeen tietää lisää mielenkiintoa säilymistaisteluun, jossa ovat alastarolaisten lisäksi tällä hetkellä JoSePa ja TPK. AU ja TPK kohtaavat Turussa keskiviikkona ennen EM-kisataukoa. AU pelaa EM-kisatauon aikana myös rästiottelunsa Mad Maxia vastaan.

KaDy selätti jälleen Mad Maxin

Jyväskylässä kohtasivat viime kevään puolivälieräpari KaDy ja Mad Max. Valkeakoskelaisilla oli etsikkoaikansa, mutta lopulta KaDyn rutiini riitti tuomaan kolmen maalin eron toisella puoliajalla. Mad Max oli lähes loppuun saakka pelissä mukana Mikko Herityn ja Tomi Lahtisen erikoistilannekuviomaaleilla, mutta KaDyn Sergei Korsunov ja Jukka Kytölä osuivat kahdesti mieheen 6–3 kotivoittoon päättyneessä ottelussa.

Jobinpostia koskilaisille tuli lisäksi kapteeni Jesse Collinin suorasta ulosajosta, kun hän esti reaktiomaisesti Jere Intalan maalintekoyrityksen tyhjään maaliin. Ylivoimapeliä tilanteesta ei ehtinyt tulla, koska KaDyn Henri Louste laukoi suoran vapaapotkun verkon perille ohi hyvin torjuneen Jan Holmin. KaDy on tukevasti kolmossijalla Vieskan kanssa; Mad Max kiikkuu pudotuspeliviivan tuntumassa sijoilla 8–9 yhtä kaukana putoamispeikosta kuin keskikastin seitsemännestä sijasta.

KaDyn Tero Intala on palannut tositoimiin pitkän poissaolon jälkeen. (Arkistokuva viime kauden finaalista FC Kemiä vastaan: Kirsi Nummela)

Kaikissa naisten ja miesten Futsal-Liigojen ja Futsal-Ykkösten  8.–9.1. pelattavissa otteluissa hiljennyttiin hetkeksi ennen otteluiden alkua kunnioittamaan tällä viikolla poisnukkuneen Siiri Perälän muistoa.

Alkuviikosta pelataan vielä kaksi ottelua (tiistaina Espoossa, keskiviikkona Turussa), minkä jälkeen miesten liigassa on vuorossa on pitkä maaottelutauko 19.1.2022 Alankomaissa alkavien EM-kisojen johdosta. Suomen EM-kisajoukkue julkistettiin tiedotustilaisuudessa perjantaina 7.1.