Mestaruus ratkeaa päätöskierroksella

• Jalkapallosarjat

Naisten Liiga sai upean päätöksen kauteen, kun mestaruus ratkaistaan päätöskierroksen ottelussa HJK-PK-35 Vantaa.

HJK:lla oli jo lauantaina mahdollisuus sinetöidä mestaruus, mikäli PK-35 Vantaa olisi hävinnyt omassa ottelussaan JyPK:lle. Vantaalaiset eivät kuitenkaan olleet yllätettävissä ottamalla 3-1 (2-0)-voiton Mette Barckin, Ashley Riefnerin ja Heidi Kollasen toimiessa PK-35 Vantaan maalintekijöinä. JyPK:n ainokaisesta vastasi Lavdije Begolli.

HJK hoiti oman leiviskänsää FC Hongan vieraana ja lähtee päätöskierrokselle kahden pisteen etumatkalta vantaalaisiin nähden. HJK haki Tapiolasta 3-2 (1-1)-voiton jännittävien vaiheiden jälkeen. Eveliina Summanen vei HJK:n heti alkuminuuteilla johtoon, mutta Anna Vlasoff tasoitti muutama minuutti ennen taukoa. Toisen puoliajan alkuun Linda Ruutu vei HJK:n jälleen johtoon, mutta Milla Punsar vastasi samalla mitalla. Ottelun ratkaisu nähtiin 89. minuutilla, kun Essi Sainio viimeisteli ottelun voittomaalin ja näin HJK on askeleen lähempänä mestaruutta.

Åland Unitedilla olisi voitolla TPS:sta ollut vielä mahdollisuudet nousta hopealle, mutta Milla Rantamäen maali lisäajalla vesitti ÅU:n haaveet. Pronssin kohtalo ratkeaa Åland Unitedin ja Hongan keskinäisessä ottelussa päätöskierroksella.

TiPS nousi pois karsijan paikalta, kun sen vahva syksy sai jatkoa 5-2 (3-1)-voitolla ONS:sta. Nora Lehto ja Ronja Isokääntä veivät tikkurilalaiset kahden maalin johtoon puolen tunnin taitteessa, mutta Emma Peuhkurinen nostatti kotijoukkueen toiveita kavennusmaalilla kaksi minuuttia Isokäännän maalin jälkeen. Heti seuraavalla minuutilla kuitenkin Melanie Azodo vei TiPS:n jälleen kahden maalin johtoon. Aino Martikainen varmisteli vierasjoukkueen voittoa ennen kuin Ode Fulutudilu toi ONS:n taas kahden maalin päähän. Soo Adekwagh kuitenkin sinetöi TiPS:lle pisteet. Voitolla TiPS nousi ONS:n ohi pois karsijan paikalta.

Ilves varmisti sarjapaikkansa murskaamalla Pallokissat vieraskentällä selvin 6-1 (3-0)-numeroin. Aino Rasinen onnistui Ilvekseltä kahdesti ja muista osumista vastasivat Erika Winter, Emmaliina Tulkki, Roosa Tuominen ja Johanna Salmijärvi. Pallokissojen maalin teki Filippa Kilponen.