Takaisin
14.1.2022 klo 13.14

Matilda Herranen Ilveksestä Italian futsalkentille

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

Naisten Futsal-Liigan Ilves FS kokee pahan menetyksen, kun joukkueen maalitykki Matilda Herranen siirtyy loppukaudeksi Italiaan Serie A2 -sarjaan ja Chiaravallen joukkueeseen.

Jokisalon jalanjäljissä

Ilveksen kärkipelaajiin ja myös maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Herranen on tehtaillut alkukaudesta Naisten Futsal-Liigan seitsemässä ottelussa tehopisteet 8+3=11. Sarjataulukosta Ilves löytyy tällä hetkellä sijalta neljä.

- Kausi on ollut vähän ristiriitainen meillä. Tuloksellisesti on pelattu hyviäkin pelejä ja henkilökohtaisesti on myös sujunut periaatteessa ihan hyvin, mutta kuitenkin koko ajan on tuntunut, että enemmän pitäisi saada itsestä irti. Tästä siirrosta saa itselle ihan uutta buustia taas tekemiseen.

Herranen siirtyy Italiassa Chiaravalleen eli samaan seuraan, jossa toinen suomalaispelaaja Emilia Jokisalo pelasi muutama kausi sitten. Tämä ei ole sattumaa.

- Viime kaudella pelattiin Ilveksen kanssa Jokisalon GFT:tä vastaan, ja onnistuin siinä ottelussa pelaamaan varmaan uran parhaan pelin. Italiassa seurattiin peliä, ja siitä lähtien he sekä muutama muukin italialaista seuraa ovat olleet aktiivisesti yhteyksissä, Herranen avaa Italian yhteyden alkutaivalta.


Herrasen uusi seura löytyy Italiasta. Kuva: Leo Hynninen

"Hyvä paikka aloittaa ammattilaiskentillä"

Neuvottelut eivät johtaneen vielä viime kesänä koko kauden mittaiseen sopimukseen, mutta lopulta yhteisymmärrys syntyi.

- Aika aktiivisesti sieltä päin on oltu yhteydessä, ja osoitettu kiinnostusta. Chiaravallen lisäksi tässä on kunnostautunut muutama muukin seura. Jouluaattoa myöten tuli viestiä, ja lopulta myös omat ajatukset jalostuivat siihen pisteeseen, että olin valmis tekemään päätöksen.

Päätöstä helpotti se, että kyseessä ei ole koko kauden sopimus. 

- Koin, että tällainen neljän kuukauden pätkä on hyvä lähteä katsomaan tutustumaan seuraan ja maahan. Tietysti tässä hiukan on jo mielessä myös tuleva kausi - pääsee näkemään ihmisiä ja tutustumaan seuraan, sekä tietysti muutenkin italialaiseen futsaliin.

Matkaan on tarkoitus lähteä tammikuun aikana, heti kun käytännön asiat on ratkaistu. Perillä odottaa uusi seura, josta tietoa on kuitenkin kaivettu jo paljon.

- Paljon olen tietysti myös ottanut selvää mihin ollaan menossa, ja Emilian kautta olen kuullut paljon seurasta. Joukkueeseen on tehty muitakin muutoksia, yksi uusi pelaaja lisäkseni sekä myös uusi maalivahti. Kaikenkaikkiaan koen, että Chiaravalle on juuri oikea paikka ottaa ensiaskeleet ammattilaiskentillä.