Takaisin
13.1.2021 klo 15.00

Matias Hänninen innolla uusiin haasteisiin

Jaa:

Yli sadan liigaottelun mies hakee uralleen nostetta PK-35:n riveistä.

Sarjanousija PK-35 antoi faneilleen aikaisen joululahjan, kun Matias Hännisen pelaajasopimus julkaistiin aatonaattona. HIFK-kannattajille uutinen oli haikea, sillä laitapuolustajasta oli tullut vuosien saatossa todellinen seuralegenda.

Maaliskuussa 30 vuotta täyttävä Kontu-kasvatti siirtyi HIFK:hon jo vuonna 2010. Helsinkiläisseura pelasi tällöin Kakkosessa, mutta nousi seuraavaksi kaudeksi Ykköseen. Lopun voisi sanoa olevan historiaa – Hänninen pelasi tähtirintojen edustusjoukkueessa yli 200 sarjaottelua.

– 11 vuoden aikana IFK:sta ehti muodostua tärkeä ja rakas seura. Toisaalta siitä ajasta yksi tai kaksi vuotta oli ehkä hieman liikaa, joten fiilis on myös helpottunut. Kun ympäristö vaihtuu, olo on innostunut ja tosi motivoitunut, Hänninen toteaa.

– Vaikka Ykkönen on askel taaksepäin Veikkausliigasta, haluan kehittyä yhä jalkapalloilijana. En missään nimessä tullut jäähdyttelemään. Haluan vielä saavuttaa futiksessa jotain niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena.

Hänninen pelasi Ykköstä edellisen kerran kaudella 2018, jolloin HIFK nousi Veikkausliigaan. Muutama nousujoukkueen pelaaja edustaa tulevalla kaudella PK-35:tä – tällä hetkellä varmoja nimiä ovat Esa Terävä, Pauli Kuusijärvi, Daniel Rantanen sekä Jaakko Lepola. Nelikon lisäksi muun muassa päävalmentaja Kim Raimi on Hännisen entisiä joukkuetovereita.

– Laskeskeltiin yksissä treeneissä, että meillä on kymmenkunta entistä IFK-pelaajaa. Joukkueeseen on helpompaa päästä sisään, kun tietää, millaisia tyyppejä siellä on. Samaa porukkaa, mutta nyt pelaamme eri logolle.

Tuttujen pelimiesten lisäksi Hännisen valintaan vaikutti rooli, jota hänelle suunniteltiin. Viime kaudella pakki sai vastuuta vain yhdeksässä liigaottelussa, eikä tulevaisuudesta HIFK:ssa ollut takeita.

– IFK:n pakka oli kauden jälkeen aika sekaisin, kun omistajista, saati valmentajista ei ollut tietoa. Jatkostani puhuttiin, mutta mitään konkreettista ei tullut esille. PK-35 otti minuun aika nopeasti yhteyttä, ja he osoittivat todella haluavansa minut. IFK:sta ei tullut samoja fiiliksiä. Tein tällaisen päätöksen, joka tuntuu tällä hetkellä hyvältä.

Kolmas liiganousu?

Hänninen on saanut PK-35:stä hyvän ensivaikutelman, ja hän huomauttaa, ettei edustusjoukkueen uskoisi pelanneen Kolmosta vielä pari vuotta sitten. Hänninen antaa kehut seuran juniorityölle, joka on kantanut hedelmää – omat kasvatit ovat nousseet ryminällä edustukseen.

– Nuorilla pelaajillamme ei ole hirveästi kokemusta tästä sarjatasosta, ja minun pitää luonnollisesti näyttää treeneissä, mitä Ykkösessä menestyminen vaatii. Se on ihan eri sarja kuin Kakkonen, ja väitän, että hyppy Kakkosesta Ykköseen on isompi kuin Ykkösestä liigaan.

PK-35:n tapaan myös Klubi 04 nousi kauden päätteeksi Ykköseen. Kun IF Gnistan pelasti sarjapaikkansa huikean loppukautensa ansiosta, on tulevalla kaudella luvassa herkullisia paikallisvääntöjä.

– Derbyt tuovat kivaa lisämaustetta, kun vastassa on paljon kavereita ja tuttuja. Ne ovat myös faneille hienoja juttuja, jos pääsee esimerkiksi lauantai-iltana juomaan pari olutta ja kannattamaan omaa jengiään paikallispelissä.

Parin vuoden takainen nousu Ykkösestä pääsarjaan oli Hänniselle HIFK-uran toinen. Ensimmäinen nousu tuli kaudella 2014, ja tapa oli unohtumaton – joukkue punnersi päätöskierroksella tasapisteisiin KTP:n kanssa, ja parempi maaliero vei helsinkiläiset liigaan. Hänninen toteaa, ettei panisi pahitteeksi, mikäli pääsisi juhlimaan nousua kolmatta kertaa.

– 2014 meiltä ei odotettu mitään, enkä näe syytä, miksei nousu voisi toteutua myös kaudella 2021. Unelmani on yhä pelata Veikkausliigassa, ja toivon, että se onnistuisi PK:n paidassa.

PK-35:n kausikortit kaudelle 2021 löydät täältä

Kuva: Juha Tamminen