Takaisin
7.6.2019 klo 21.37

Masku nousi tasapeliin Kuukauden ottelussa

Jaa:

Kolmosen Kuukauden ottelussa Masku ja Wilpas jakoivat pisteet perjantain hellesäässä. Avausjaksoa vei Wilpas, mutta Masku käänsi vieraiden taukojohdon toisella puolikkaalla tasapeliksi.

Avauspuoliaika oli vauhdikasta peliä, jossa pelaajat eivät juurikaan itseään kuumassa kelissä säästelleet. Paikkojakin syntyi molempiin päihin, mutta pelin alku oli selvästi vihreävalkoisen kotijoukkueen. Ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin Wilppaan Jesse Jokiniemelle kolmannella minuutilla, mutta Ville Seppäsen reaktiotorjunta piti kotijoukkueen maalin puhtaana.

Tämän jälkeen alkoi Maskun tilanteiden tulva, mutta ilman tulosta. Kuudennella minuutilla Santeri Taskinen ryntäsi laidastaan läpi, mutta WIlpas maalilla Kristian Viitanen selvitti tilanteen kulmaksi. Vartin jälkeen Taskinen vapautti Niclas Forssin, jonka nosto 16-rajalta jäi kuitenkin epäonniseksi. Heti tämän perään Santeri Taskisen keskitys löysi Samuli Mikkosen pään, mutta mies ei onnistunut avopaikastaan.


Maskun Samuli Mikkonen pyrki ahnaasti maalipaikoille.

Ottelun erotuomari määräsi joukkueet helteisen pelikelin vuoksi ylimääräiselle juomatauolle avausjakson puolivälissä ja Wilpas käytti tuon tauon paremmin hyödykseen. Peli kääntyi tässä vaiheessa selvästi vieraille ja muutama minuutti juomabreikin jälkeen Jesse Jokiniemi vapautti hienosti Kevin Kreenin läpiajoon ja tämän tarkka viimeistely vei mustakeltaisen vierasjoukkueen johtoon.

Maskukin pääsi jakson loppupuolella vielä kerran maalipaikoille Kari-Pekka Koivusen sooloiltua pallon alueelle. Samuli Mikkosen viimeistelystä puuttui kuitenkin päättäväisyys.

Wilpas iski toisen maalinsa 39. minuutilla. Severi Jaatinen ja Kevin Kreen pelasivat pienin siirroin Masku-puolustuksen lähes solmuun ja Kreenillä oli helppo työ viimeistellä illan toinen osuma.


Kevin Kreen oli Wilppaan tehomies kahdella maalilla. Hänet palkittiin Wilppaasta ottelun pelaajana.

Ensimmäisellä puoliajalla Wilpas oli selkeästi vahvempi kaksinkamppailuissa ja voitti keskialueella valtaosan palloista. Masku pyrki pelaamaan pitkiä palloja vieraiden puolustuksen selustaan, mutta kovin montaa vaaratilannetta ne eivät aiheuttaneet.

Toinen puolikas jatkui kaksinkamppailujen osalta siitä, mihin avausjakso päättyi. Eli Wilpas oli niissä edelleen vahvempi ja erityisesti Jesse Jokiniemi ja Jashar Balinca väänsivät palloja vieraille. Masku sai kuitenkin vähitellen parempaa otetta pelistä ja Wilppaan selvästi väsyessä tulostakin syntyi.

Kotijoukkueen avausmaali syntyi kuitenkin lähes tyhjästä. Niclas Forss sai pallon keskialueella kaukana maalista ja hän laukoi taidokkaasti kaukaa yli maalistaan vastassa olleen Wilpas-vahdin. Pelikello näytti tässä vaiheessa 61. minuuttia ja kotijoukkueen kiri oli alkanut.


Niclas Forss nosti taidokkaasti kaukaa Maskun kavennusmaalin.

Heti maalinsa perään Masku pääsi uuteen tilanteeseen, mutta Samuli Mikkosen kurkotus Niclas Forssin syöttöön jäi hieman vajaaksi. Vain hetkeä myöhemmin Mikkonen oli jälleen tilanteessa, mutta läpiajossa pomppiva pallo oli liian hankala Mikkoselle.

Samuli Mikkonen onnistui kuitenkin viimein 73. minuutilla. Ahkerasti Wilppaan selustaan aloitteita tehnyt Mikkonen sai oivan syötön Eemeli Jäspiltä ja Mikkonen pääsi liruttamaan pallon läheltä maaliin.

Wilpas ei toisella jaksolla enää juuri paikoille päässyt ja Masku painoi päälle voittomaalia hakien. Palkintoa ei kuitenkaan tullut, mutta tasatulos oli varsin oikeutettu.


Jesse Nurmi palkittiin Maskun ottelun pelaajana.

Maskun päävalmentaja Kari Hagelberg oli toiseen puoliaikaan tyytyväinen, mutta oma joukkue sai myös sapiskaa.

- Toiseen puoliaikaan olen toki tyytyväinen, mutta eihän tässä tasureilla pitkälle pötkitä, pohti Hagelberg jo joukkueensa kuudetta tasapeliä tällä kaudella.

- Jos luullaan, että voitamme pelejä ihan noin vain, niin väärässä ollaan. Kaksinkamppailuja hävittiin koko ajan ja enemmän pitää itseään pistää näissä peleissä likoon, ruoti Hagelberg.

Kolmosen Kuukauden otteluissa palkitaan tutusti aina ottelun pelaajat kummastakin joukkueesta. Maskun puolelta palkinnon kävi pokkaamassa mallikkaan pelin laitapuolustajana pelannut Jesse Nurmi. Wilppaan palkittu oli kahden maalin mies Kevin Kreen.

Turun Seutusanomat palkitsee lisäksi aina Kuukauden ottelussa pelin Yritteliäimmän pelaajan ja tällä kerralla se oli Masku-ikoni Jari Oksanen.

Kuukauden ottelu on katsottavissa myös jälkilähetyksenä Turun Seutusanomien sivuilla osoitteessa www.turunseutusanomat.fi. Pelin tilastot löytyvät täältä: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1206871

Seuraava Kuukauden ottelu pelataan 24.7. ja siinä ovat vastakkain FC Inter2 sekä SoVo.