Takaisin
2.7.2018 klo 17.03

Martti Haukiojalla takana kausi Italiassa - ”Jokaisissa treeneissä oli kova kilpailu”

Jaa:

Kauden 2017-2018 lainasopimuksella italialaisen Chievo Veronan organisaatiossa pelannut Martti Haukioja palaa Ilvekseen merkittävää kokemusta rikkaampana.

Lokakuussa 19 vuotta täyttävä Martti Haukioja siirtyi viime elokuussa Perparim Hetemaj’n jalanjäljissä Chievon organisaatioon. Pelejä kertyi seuran U19-poikien Primavera-joukkueessa.

 

- Takana on hyvin erilainen vuosi ja jalkapalloilullisesti siitä jäi paljon käteen. Keskityin täysipäiväisesti jalkapalloon ja opin ja kehityin paljon. Siellä käytiin paljon läpi taktisia asioita puolustamisesta. Mielestäni onnistuin hyvin, nuori toteaa.

 

- Kevät oli hieman vaikea, kun loukkasin tammikuussa nivuseni. Se vaivasi kolmisen kuukautta. Huhtikuun alusta pääsin taas peleihin mukaan ja sain vastuuta. Arki on erilaista, siellä on paljon nuoria, jotka haluavat näyttää osaamistaan. Jokaisessa treeneissä oli kova kilpailu. Pelipaikoista piti kilpailla ihan mielettömän paljon, samalle paikalle oli monta pelaajaa. En loppujen lopuksi kokenut, että se olisi ollut raskasta, se oli kivaa. Olimme kilpasilla, mutta silti kavereita. 

 

Haukiojan sopimus Ilveksen kanssa on voimassa lokakuun loppuun. Hän palasi Tampereelle kesäkuun alussa ja on pelikelpoinen, kun siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta.

 

- Molemmat vaihtoehdot olisivat varmasti olleet hyviä, eli joko jääminen tai paluu Suomeen. Nyt olen tyytyväinen tähän ratkaisuun ja jatkan tästä eteenpäin. Tavoitteeni on ehdottomasti päästä pelaamaan liigaa Ilveksessä. 

 

Haukioja debytoi Veikkausliigassa kaudella 2016 ja pelasi kolme ottelua. Loppukauden tavoite on kasvattaa tuota saldoa. Vielä isompi tavoite on kuitenkin edustaa Suomea 16.-29.7. Seinäjoella ja Vaasassa pelattavissa EM-kisoissa.

 

- En mieti vielä ollenkaan aikaa kauden jälkeen, kisat ovat nyt tärkeintä. Aiomme tehdä parhaamme ja olisihan se hienoa päästä MM-kisoihin (vaatii sijoitusta viiden parhaan joukkoon). 

 

- Meillä on joukkueessa erittäin hyvä tunnelma. Kaikki ovat motivoituneita ja tuntee, että kisat ovat tulossa. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta olen luottavainen, että saan vastuuta. 

 

U19 EM-lopputurnaus käynnistyy tasan kahden viikon päästä maanantaina 16.7. ja Suomi avaa urakkansa haastamalla Italian. Joukkue kohtaa kenraaliottelussaan torstaina 5.7. Turkin, joka pelaa kisoissa eri lohkossa. Ottelu pelataan Seinäjoen stadionilla klo 17 ja siihen on EM-kisalipulla vapaa sisäänpääsy.