Takaisin
4.6.2018 klo 19.49

Markku Kanerva: ”Yksilötasolla onnistumisia ja joukkuetasolla tulosta”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

Markku Kanerva johdattaa Huuhkajat tiistaina maaotteluun Romaniaa vastaan.

Kanervalla on Romaniasta hyviä aiempia kokemuksia.

- Romaniasta on hyviä muistoja. Vuodelta 2015 viimeksi kun olin ruorissa pelattiin karsintapeli Bukarestissa, taisteltiin sieltä hyvä tasuri. Voittokin oli lähellä, mutta tasoittivat ihan lopussa. Sieltä jäi kuitenkin hyvät muistot, Kanerva toteaa.

Romania on tehnyt viime aikoina kovaa tulosta. Se on hävinnyt viidestä viimeisestä maaottelustaan vain yhden ja alla on kolmen pelin voittoputki.

- Tasokas joukkue. Voitti Chilen 3-2, sitä ennen Ruotsin 1-0 ja Israelin vieraissa 2-1. Romania on hyvä joukkue, joka on erityisen vaarallinen tilanteenvaihdoissa, kun riistää pallon, tulee todella nopeasti, Kanerva varoittelee.

Jos on Romania pelannut viime aikoina hyvin, niin on Suomikin. Edellisestä tappiosta on kulunut jo vuosi.

- Luottavaisin mielin lähdetään haastamaan Romaniaa. Tämä on meille big challenge, mutta meillä on hyvä draivi päällä ja pyritään jatkamaan kahdeksan ottelun tappiotonta putkeamme.

Markku Kanervan ollessa ruorissa, on muutama uusi pelaaja noussut isoon rooliin. Karsintojen loppuvaiheessa maaleja sylkenyt Pyry Soiri hyvänä esimerkkinä.

- Valmentajana toivon uusia yllätyksiä. Meillä on kaksi uutta pelaajaa mukana ja tekevät debyyttinsä. Toivottavasti onnistuvat. Yksilötasolla toivon onnistumisia ja joukkuetasolla tulosta, Kanerva kiteyttää.

Romania ja Suomi kohtaavat tiistaina 5.6. klo 20.30 Romanian Ploiestissa.

Lisää Markku Kanervan sekä pelaajiston mietteitä Huuhkaja-TV:ssä.