Takaisin
8.7.2018 klo 12.49

Markku Kanerva U19 EM-kisoista: ”Turnaus iso juttu suomifutikselle”

Jaa:

A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva luotsasi U21-maajoukkueen Ruotsin vuoden 2009 EM-lopputurnaukseen. ”Rive” odottaa näkevänsä Suomen kisoissa huippupelaajia ja onnistuneen tapahtuman.

Suomi isännöi Seinäjoella ja Vaasassa 16.-29. heinäkuuta U19 EM-lopputurnausta. A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva odottaa tulevia viikkoja mielenkiinnolla.

 

- Turnaus on iso juttu suomifutikselle. Muistan hyvin vuodesta 2009 sen, kuinka onnistunut kokonaisuus U21-kisat olivat. Ruotsissa järjestelyt hoidettiin upeasti ja turnauksen ympärillä tapahtui paljon. Kisatunnelma oli unohtumaton elämys, Kanerva kommentoi.

 

- Uskon, että Vaasassa ja Seinäjoella saadaan samanlainen fiilis aikaan. Toivottavasti saamme paikalle mahdollisimman paljon katsojia. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla katsomaan meidän minihuuhkajia, joilla on edessä iso haaste, mutta paljon voitettavaa.

 

Suomen lopputurnauksen lohkossa A pelaavat Suomi, Italia, Norja ja Portugali sekä lohkossa B Turkki, Ukraina, Ranska ja Englanti.

 

- Näissä huippujoukkueissa on taatusti sellaisia pelaajia, joiden näkemistä näin nuorena on kiva joskus myöhemmin muistella. Kun nämä yksilöt ovat Portugalin ja Englannin A-maajoukkueissa, niin voimme sitten sanoa, että hei minä näin hänet viisi vuotta sitten Vaasassa ja Seinäjoella.

 

- Ennen kaikkea haluan kuitenkin, että kaikki tulevat kannustamaan meidän minihuuhkajia menestykseen!

 

Moni vuoden 2009 Suomen U21-pelaajista on noussut sen koommin A-maajoukkueeseen. Muun muassa U19-lopputurnauksen lähettiläs Tim Sparv kantoi Ruotsissa kapteenin nauhaa ja kantaa sitä tällä hetkellä Huuhkajissa.

 

- Näillä pelaajilla on todennäköisesti vielä yksi askel, eli Pikkuhuuhkajat, välissä. Uskon, että tämä on pelaajillemme hieno kokemus, aivan kuten oli aikoinaan U21-maajoukkueelle. Jatkossa, kun nämä pelaajat menevät U21 EM-kisoihin ja sitten Huuhkajien kanssa arvoturnaukseen, niin he tietävät miten systeemi toimii. Kaikkea on sitten helpompi käsitellä. 

 

Entä millaiset terveiset Rive lähettää kollegalleen, U19-poikien päävalmentajalle Juha Maliselle?

 

- Juha on kokenut valmentaja, mutta on tämä tilanne tietysti uusi hänellekin. Terveiseni ovat oikeastaan, että ota kaikki irti, nauti ja hilaa joukkue loistavaan vireeseen!

 

Katsomot Suomen kisaotteluihin täyttyvät kovaa vauhtia, osta omasi ennakkoon tämän linkin kautta.