Takaisin
14.10.2020 klo 22.29

Markku Kanerva: ”Nälkä kasvaa syödessä”

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Huuhkajat taistelee tosissaan UEFA Nations Leaguen lohkovoitosta, kun se voitti keskiviikkoiltana Irlannin Olympiastadionilla 1-0. Päävalmentaja Markku Kanerva suitsutti omiaan tärkeän voiton jälkeen.

Irlanti joutui lähtemään otteluun haastavista lähtökohdista, sillä joukkueessa oli koronan takia poissaoloja, mutta se ei näkynyt pelikentällä. Vihreäpaitaiset vastustajat tulivat kovaa päälle eivätkä antaneet Suomelle mitään ilmaiseksi. Suomi kuitenkin kesti ja ottelun ratkaisuksi muodostui Fredrik Jensenin maali.

- Irlantihan on laatujoukkue ja heillä hyviä pelaajia. He saivat muutamia vaarallisia paikkoja luotua. Se miten meidän joukkue kokonaisuudessaan puolusti, ja osoitti työmoraalia, niin se oli aika huikeaa, Kanerva kehui.

Voitolla Suomi varmisti paikan UEFA Nations Leaguen B-liigassa myös jatkossa. Samalla Suomi kuitenkin taistelee tosissaan myös lohkon voitosta ja noususta A-liigaan.

- Kun nousimme B-liigaan, niin lähtökohtaisesti meidät rankattiin siihen putoajaehdokkaaksi, mutta saimme sen jo tässä vaiheessa varmistettua. Nälkä kasvaa syödessä. Nyt meillä on mahdollisuus tapella lohkovoitosta, ja ajatellen tulevia EM-kisoja ja MM-karsintoja, niin ilman muuta tällä on meidän itseluottamukselle iso merkitys.

Irlanti sai lopussa aikaiseksi vahvan painostusjakson Suomen kenttäpäätyyn, mutta kuten niin usein aiemminkin parin viime vuoden aikana, Suomi pystyi pitämään asemansa loppuvihellykseen saakka.

- Meillä on hyvät toimivat asiat ja henkisellä puolella tämä joukkue on kasvanut sekä osoittanut venymiskykyä ja voitontahtoa. Sen varaan on hyvä jatkossakin rakentaa, kehui Kanerva.

Päävalmentaja irtosi kiitos myös hienosti kannustaneelle kotiyleisölle.

- Yleisön kannustus oli taas upeaa. Sen huomaa, että jätkät syttyy, kun saavat sen kannustuksen. Etenkin maalin jälkeen, se antoi pelaajille varmasti lisävoimaa jaksaa Irlannin loppuajan rynnistys, Kanerva kiitteli.