Takaisin
4.1.2020 klo 14.45

Markku Kanerva jatkosopimukseen Palloliiton kanssa

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

Suomen A-maajoukkueen historialliseen ensimmäiseen miesten EM-lopputurnaukseen valmentanut Markku Kanerva on tehnyt jatkosopimuksen Palloliiton kanssa.

Ensi kesänä pelattavan EM-lopputurnauksen lisäksi Kanervan uusi sopimus kattaa tulevat MM-karsinnat ja mahdollisen Qatarin MM-lopputurnauksen 2022. Lisäksi Kanerva johdattaa Suomen uudelle sopimuskaudelle osuviin UEFA Nations League -kilpailuihin. Uusi sopimus astuu voimaan heti.

- Olen todella hyvillä mielin sopimuksesta ja kiitollinen siitä, että luottoa löytyy. Nautin äärettömän paljon työskentelystä A-maajoukkueen kanssa, ja ensi kesän EM-kisat tulee olemaan upea sekä mielenkiintoinen haaste koko joukkueelle. Se antaa meille jälleen mahdollisuuden kehittää prosessiamme eteenpäin.

- Itselleni on tärkeää, että saamme toiminnalle jatkuvuutta. Etenemme nyt vaihe kerrallaan kesän EM-kisoista syksyn Nations Leagueen ja siitä edelleen MM-karsintoihin, päävalmentaja Kanerva kommentoi jatkosopimuksen merkitystä.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on iloinen ja tyytyväinen, että Kanervan jatkosopimus on sinetöity.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kanervan työhön niin tulosten valossa kuin niiden takana. Kanervan johdolla Huuhkajat on johdattanut koko suomalaisen jalkapallon uudenlaiseen nosteeseen.

- Arvostamme Kanervan työtä ja halusimme hyvissä ajoin varmistaa hänelle parhaan mahdollisen työrauhan valmistautua EM-lopputurnaukseen ja tuleviin haasteisiin myös sen jälkeen. Kanervan johdolla Huuhkajat on osoittanut sellaista kunnianhimoa, kehittymisen tahtoa ja intohimoa, josta koko suomalainen yhteiskunta voi ammentaa innoitusta, Lahti perustelee.

Nälkää riittää

Kanervan kausi Huuhkajien päävalmentajana starttasi joulukuussa 2016 ja alkuperäinen kolmevuotinen sopimus tähtäsi EM-kisapaikkaan kesällä 2020. Tuo tavoite täyttyi 15. marraskuuta 2019 Suomen kaadettua Helsingissä Liechtensteinin 3-0 ja varmistaen EM-karsintojen J-lohkon kakkossijan.

Kanervan jälki Huuhkajien johdossa on ollut vakuuttavaa myös peliesitysten osalta, joten neuvottelut jatkosopimuksesta käynnistyivät osapuolten välillä hyvissä ajoin jo viime syksynä.

- Tahtotila jatkosopimukselle oli molemminpuolinen. Jo viime syksynä sovimme, että vedämme karsinnat ensin loppuun ja palaamme sitten asiaan. Nyt palasimme ja neuvottelut etenivät sutjakkaasti. Olen tyytyväinen, että ratkaisu saatiin tehtyä ja voimme keskittyä täysillä onnistumaan EM-kisoissa, Kanerva kertoo.

Hyvät tulokset, tiimissä vallitseva hyvä henki ja kehittymisen nälkä inspiroivat Kanervaa.

- Sekä pelaajisto että taustaryhmä on voitontahtoinen, kunnianhimoinen ja sitoutunut työhönsä. Joukkue on osoittanut vaikeissa hetkissä äärimmäisen kovaa henkistä vahvuutta, mikä antaa työni jatkolle erinomaiset lähtökohdat, Kanerva näkee.

Huuhkajien vatsa ei ole Kanervan mukaan kylläinen.

- Puolustuspelimme alkaa olla hyvin stabiloitu, mikä luo pelimme pohjan myös tulevaisuudessa. Tehokkuus maalinteossa on selvästi parantunut edellisin karsintoihin verrattuna, mutta missään nimessä emme ole valmiita. Olemme hyvällä tiellä ja projektikohtaisesti aina pohdimme, mitä asioita keskitymme pelissämme parantamaan, Kanerva päättää.

Katso artikkelikuvaa klikkaamalla lisää "Riven" mietteitä jatkosopimuksestaan.