Takaisin
30.3.2021 klo 21.00

Markku Kanerva iloitsee kovatasoisen Sveitsin kohtaamisesta – avaukseen luvassa muutoksia

Jaa:

Ⓒ Tiina Pirilä

Miesten A-maajoukkue kohtaa keskiviikkona 31.3. A-maaottelussa Sveitsin. Kello 21.45 alkavaa ottelua voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan tai ilmaisen Viafree-palvelun kautta.

Huuhkajien maaliskuun maajoukkuerutistus päättyy keskiviikkona pelattavaan Sveitsi-otteluun. Päävalmentaja Markku Kanerva paljasti, että Huuhkajien avauskokoonpanoon on luvassa muutoksia. 

– On ihan selvä, että tässä tiiviissä ottelutahdissa kun pelataan, tullaan näkemään tiettyjä muutoksia aloituskokoonpanossa. Tuossa tuli vähän loukkaantumishuolia. Katsotaan harjoitusten jälkeen, ketkä ovat loppupeleissä pelikykyisiä, Kanerva jutteli. 

Albin Granlund jätti Ukraina-ottelun jälkeen leirin kesken saatuaan lievän aivotärähdyksen. Kapteeni Tim Sparvin polvi leikattiin puolestaan tiistaina, ja hänen toipumisennusteensa on nelisen viikkoa. 

Uutena tulokkaana Huuhkajien matkaan liittyi Ukraina-ottelun jälkeen Thomas Lam, joka edustaa seuratasolla hollantilaista PEC Zwollea. 

MAALISKUUN VASTUSTAJISTA KOVIN 

Huuhkajat aloitti MM-karsinnat kahdella tasapelillä. Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan pisteet jaettiin 2–2-tasatuloksella ja Ukrainassa Huuhkajat venyi 1–1-tasapeliin. 

Sveitsi on maaliskuun kolmesta vastustajasta kovin, sillä joukkue löytyy Fifan maailmanlistan sijalta 16. 

– Erittäin taitava, dynaaminen joukkue. Tulokset puhuvat puolestaan: kaksi karsintapeliä, kaksi voittoa. Nations Leaguessa tasapelit Espanjaa ja Saksaa vastaan. Joukkue on ollut arvoturnauksissa useasti eikä jäänyt pelkästään alkulohkoon. 

–  Kyllä siinä meidän joukkueesta otetaan mittaa. Itse koen ainakin ja toivottavasti pelaajatkin, että on hienoa päästä kohtaamaan tämän tasoinen vastustaja jo EM-kisojakin ajatellen, Kanerva hehkutti.

Sveitsi-ottelu on tärkeä myös kesän EM-kisojen pelaajavalintoja ajatellen. 

–  Moni pelaaja haluaa antaa näyttöjä ja tämä on yksi viimeisistä peleistä ennen kisoja. Kilpailu on kovaa ja kaikki haluavat antaa parhaat näytöt. Olisi hienoa olla itsekin ryhmässä mukana, minulle EM-kisoissa pelaaminen on yksi unelmista, puolustaja Juhani Ojala kertoi.