Takaisin
19.7.2018 klo 21.47

Malinen tappiosta: "Onni on ansaittava"

Jaa:

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue koki karun tappion Norjalle EM-lopputurnauksen toisessa ottelussaan. Suomen päävalmentaja Juha Malinen kiitteli edelleen joukkueensa ilmettä.

Suomen joukkue oli ymmärrettävästi todella apealla päällä ottelun jälkeen. Minihuuhkajat johti peliä vielä 2-1 aina 90. minuutille saakka, kunnes Erik Botheim puski tasoituksen. 

Lisää kylmää vettä tuli Suomen niskaan vain kaksi minuuttia myöhemmin. Christian Borchegrevink sai pallon rangaistusalueella ja pyssytti pallon oikeaan alanurkkaan räjäyttäen joukkueensa riemuun. Lukemat olivat hetkessä kääntyneet Norjan eduksi 3-2.

- Eihän tämä sinänsä huono peli ollut, kyllä minä joukkueen ilmettä edelleen kiittelen, Suomen päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

- Monia asioita tapahtuu kentällä hyvin, mutta se mikä käy mielessä, niin olisipa enemmän aikaa olla tämän joukkueen kanssa ja käydä asioita läpi. Onnesta ei ole missään nimessä kiinni vaan onni on ansaittava.

- Se, mitä tapahtui viimeisillä minuuteilla, parempi joukkue pystyy kääntämään tilanteet toisin päin eikä pääse syntymään tällaisia asioita. Se on ihan puhtaasti osaamiskysymys ja taitokysymys.

Suomi oli lopussa epäonninen. Ville Tikkanen joutui tulemaan vaihtoon, kun henkilökunta kävi kentällä. Tikkanen oli siis vaihdossa sen aikana, kun Norja teki tasoitusmaalin.

- Siinä sattui sillä tavalla, että jouduttiin ottamaan toppari pois, laitettiin Abu (Abukar Mohamed) toppariksi ja odotettiin, että Ville saadaan sisälle. Joku sääntö siinä sitten tuomarin mukaan oli, että häntä ei saa laittaa. Odotetaan, että se keskitys tulee ja sitten päästetään poika sisälle, Malinen harmitteli.

Suomi menetti Malisen mukaan paljon oveluutta, kun 2-1-maalin viimeistellyt Saku Ylätupa joutui tulemaan krampin takia vaihtoon 82. minuutilla.

Malisen johtama Suomi on hävinnyt turnauksen molemmat ottelunsa. Unelma siitä, ettei Suomi jää viimeiseksi lohko A:ssa vaan pääsee pelaamaan ainakin MM-kisapaikasta, elää. Turnauksen viisi parasta selviytyvät U20 MM-lopputurnaukseen.

- Turnaus on edelleen kesken ja nyt toivotaan sormet ja varpaat ristissä, että Italia voittaa Portugalin ja saamme vielä mahdollisuuden. Pettymys on suuri, mutta toivottavasti pääsemme vielä sen paikkaamaan.

Malinen kokee oman roolinsa tärkeäksi joukkueessa. Kokenut luotsi aikoo tehdä voitavansa sen eteen, että nuori joukkue toipuu kahden viime pelin pettymyksistä. Seuraavaksi Suomi pelaa Portugalia vastaan sunnuntaina 22.7. Vaasassa.

- Kyllä minun pitää olla nyt isähahmona ja rauhoittajana. Ei kopissa korotella desibelejä. Voin käsinkosketeltavana tuntea sen surun ja pettymyksen, mikä siinä on. Minun raivoiluni eivät vie asiaa yhtään eteenpäin, Malinen sanoi jatkaen:

- Pitää tukea sitä, että uusi päivä on tulossa, ja toivottavasti pystymme vielä tässä turnauksessa käsittelemään asiat tuolla kentällä.