Mad Maxin huippuvire jatkui miesten Futsal-Liigassa sunnuntaina, selvät voitot myös GFT:lle ja KaDylle

Miesten Futsal-Liigassa GFT oli pääkaupunkiseudun derbyn voittaja HIFK:n tiukasta vastuksesta huolimatta. Mad Max otti suvereenin voiton Sievistä luvuin 13–3. KaDyn vieraana ollut PP-70 aloitti vauhdikkaasti mutta taipui pian ennakkosuosikille. Seuraava miesten liigapeli pelataan tulevana torstaina, jos kertaalleen siirretty JoSePa–KaDy-ottelu toteutuu.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 29.11.

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – GFT 1–5 (1–1)

Sunnuntain ensimmäisenä otteluna nähtiin kiivastahtinen paikalliskamppailu Helsingin ja Espoon liigajoukkueiden välillä. Avausmaalin teki Golden Futsal Teamin Jaso Oksanen kapteeni Panu Aution syötöstä. Ajassa 19:00 pallo vietiin pilkulle GFT:n päädyssä, kun Antti Arvola kiskaisi rangaistusalueen rajalla nurin karkuun päässeen HIFK:n pelaajan. Kotijoukkueen Riku Oras laukoi pallon kuudesta metristä varmoin ottein Antti Koivumäen taakse. Hetken kuluttua nähtiin kuitenkin vielä HIFK:n kuudes rike, mutta tästä seuranneen kymmenmetrisen vapaapotkun Arvola veti ohi HIFK:n maalista.

Toisella jaksolla HIFK torppasi monta GFT:n maalintekoyritystä päästen välillä itsekin kokeilemaan, mutta puolivälissä Niko Stenholm onnistui lopulta tuikkaamaan pallon verkkoon nostaen GFT:n 1–2-johtoon. Panu Autio vahvisti johtoasemaa GFT:n kolmannella maalilla. Neljä minuuttia ennen loppua HIFK ryhtyi takaa-ajoon vielä lentävän maalivahdin avulla, mutta vierasjoukkueen Eetu Kauria leiskautti neljännen tyhjiin. Autio sinetöi energisen pelin loppulukemiksi 1–5. Seuraava pääkaupunkiseudun derby pelataan tammikuussa.

GFT:n otteluraportti

Panu Autio
Panu Autio johdatti GFT:n derbyn voittoon. (Kuva: Siiri Perälä)

Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – Sievi FS 13–3 (4–1)

Mad Max voitti tuplapeliviikonlopun molemmat ottelunsa. Sunnuntaina Maxin avauskokoonpanossa Sieviä vastaan nähtiin yllättäen myös Akaan avainpelaaja Jussi Nyström, joka jäi Suomeen Akaa FS:n Mestarien liigan Tšekin-matkalta. Nyström on määräaikaisella lainalla Valkeakoskella saadakseen pelituntumaa ennen 9.12. pelattavaa Suomi–Serbia-maaottelua.

Tällä erää peli ei ollut yhden miehen show, vaan maaleja tehtiin laajalla skaalalla. Mad Maxin Mikko Heritty vei kotijoukkueen johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Sievi FS joutuikin rikkomaan kovavauhtista Mad Maxia useaan otteeseen yrittäessään pitää vastustajan maalihanat kiinni, mutta Jarmo Junnon rikkeen jälkeisestä vapaapotkusta Justus Kunnas laukoi lukemiksi 2–0. Pian Heritty pölläytti Miikka Isosalon vartioimaa verkkoa Mad Maxin kolmannella osumalla. Lannistumaton Sievi rakensi vaaranpaikkoja, ja lopulta Henri Heikkilä leiskautti sopivasti kimmonneesta volleypallosta Sievin avausmaalin. 15 sekuntia myöhemmin Mika Jussila palautti kuitenkin Mad Maxin kolmen maalin etumatkan, ja tauolle siirryttiin 4–1-tilanteessa.

Toisella puoliajalla alkoi todellinen maali-ilottelu. Nyström osui kerran, Omar Soli kahdesti ja Mika Jussila toisen kerran. Herityn kolmas onnistuminen kimposi Sievin pelaajien kautta maaliin, ja Kunnas varmisteli ykkössijaansa pistepörssissä yhteensä neljällä maalilla. Pisteille pääsi jopa Maxin maalivahti Aleksi Pennanen, joka torjui Sievin ylivoimayrityksen ja ampui tyhjään maaliin. Junno paranteli Sievin lukemia kahdesti, mutta Mad Maxin kyydistä näkyi pohjolan kaamoksessa enää perävalot.

Mikko Heritty
Mad Maxin Mikko Heritty osui kahdesti. (Kuva: Calahan kuvat)

Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – PP-70 9–3 (6–1)

PP-70 aloitti iltapuhteen Kampuksen Dynamon vieraana vauhdikkaasti piristyneenä eilisestä voitosta. KaDy sai kuitenkin pelin haltuun toisella minuutilla, minkä loppukaneettina kapteeni Mikko Kytölä teki ottelun avausmaalin PP-70:n Miska Jurvan ohi. KaDyn nuorempi polvi kasvatti nopeasti joukkueen etumatkaa: Heikki Korhonen ohjasi Juho Väinälän syötön maaliin, ja kohta Eemeli Hänninen siirsi KaDyn kahdella osumallaan jo 4–0-johtoon. PP-70 pääsi kuitenkin yllättämään KaDyn ripeällä vastahyökkäyksellään Tomi Ylisen kaventaessa lukemat 4–1:een. Tauolle lähdettiin numeroin 6–1, kun sekä Mikko Kytölä että Juho Väinälä osuivat vielä ensimmäisen jakson päätteeksi.

Toisella puoliajalla Eemeli Hännisen hattutemppu vei kotijoukkueen 7–1-johtoon. Kentällä nähtiin myös ensi kerran KaDyn uusi vahvistus Genc Kovaqi. Hän avasi pistetilinsä liigassa välittömästi syötöllään Lassi Lintulalle, joka laukoi KaDyn kahdeksannen maalin. Kun varmassa johdossa olleen KaDyn ote pääsi herpaantumaan, PP-70:n Joonas Rantala kavensi tilanteeksi 8–2. Lisäksi Riku Partala onnistui vielä yllättämään KaDyn puolustuksen vieraiden kolmannella osumalla. Lassi Lintula viimeisteli tulokseksi 9–3.