Takaisin
23.12.2020 klo 16.44

Maalivahtilupauksen tavoitteet korkealla - ”Maksimissaan kaksi hyvää kautta Veikkausliigassa ja sen jälkeen ulkomaille”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Suomen nuorten maajoukkuemaalivahti Rasmus Leislahti teki joulukuun alussa kahden vuoden sopimuksen veikkausliigassa pelaavan Ilveksen kanssa. 

Nuori maalivahtilupaus oli jo ehtinyt pohtia seuraavaa askelta urallaan. Hän kertoo useammankin seikan vaikuttaneen uuden seuran valinnassa.

- Näen Ilveksen olevan minulle paras vaihtoehto tähän kohtaa urallani. Olosuhteet ovat kunnossa ja minulla on hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan isoon rooliin. Se myös kehittää minua samalla pelaajana, Leislahti avaa siirron syitä.

Leislahti on ollut urallaan aiemmin HJK:n ja FC Hongan organisaatioissa, mutta Veikkausliigadebyytti on vielä tekemättä. Menneen kauden 20-vuotias pelimies esiintyi Hongasta lainasopimuksella Ykkösessä pelaavan Vaasan Palloseuran riveissä. Hän kertoo Vaasassa vietetyn vuoden olleen opettavainen.

- Sain pelata VPS:ssä paljon hyvätasoisia otteluita, joka oli todella tärkeää kehittymiseni kannalta. Halusin kuitenkin ehdottomasti Veikkausliigaan täksi kaudeksi. Ajatuksena oli vain käydä hakemassa vauhtia Ykkösessä ja sen jälkeen osoittaa taitoni Veikkausliigassa.

Suuret saappaat täytettävänä 

Ilveksessä hänellä on suuri rooli täytettävänä kokeneen Mika Hilanderin sopimuksen päätyttyä. Joukkueen kapteenina toiminut Hilander vaihtoi seuraa FC Hakan riveihin. Leislahti ei ota asiasta taakkaa itselleen.

- En ota paineita tilanteesta. Luotan itseeni ja siihen, että pelatessani omalla tasollani pääsen pitkälle. Odotan innolla kauden alkamista. Ilveksellä on nuori joukkue kasassa, mutta kaikki haluavat tehdä töitä lujasti menestymisen eteen, Itseluottamusta puhkuva nuorukainen kertoo.

Itseluottamus tulee vahvasti esille myös maalivahdin tulevaisuuden suunitelmissa. Hän ei arkaile kertoa kovista tavoitteistaan.

- Haluan ehdottomasti ulkomaille. Tarkoitus on pelata maksimissaan kaksi hyvää kautta Veikkausliigassa ja sen jälkeen kohti kovempia ympyröitä. Unelmana jonakin päivänä olisi pelata jossain Euroopan Top5 –sarjoista.

Maajoukkueleireiltä tärkeää oppia tulevaisuuteen

U21-maajoukkueen ja Puolustusvoimien Urheilukoulun yhteisleiri järjestettiin Eerikkilässä marras-joulukuun vaihteessa. Pikkuhuuhkajista leirille osallistui Leislahden lisäksi kuusi kotimaan seuroissa pelaavaa nuorukaista. Leirin muut pelaajat tulivat Puolustusvoimien Urheilukoulusta. 

- Oli upeaa päästä jälleen harjoittelemaan, kun suurin osa pelaajista oli ollut lomilla. Siinä sitten pääsi tutustumaan uusiin asioihin ja herättyä tulevaan kauteen. Olen ollut jo aiemmin muutaman kerran U21-maajoukkueen mukana, mutta pelaamaan en vielä ole päässyt.

Tammikuussa 2019 Leislahti kutsuttiin A-maajoukkueen leirille Qatariin vain 18-vuotiaana. Ruotsia ja Viroa vastaan käydyissä kamppailuissa hän oli vaihtopelaajana, mutta debyytti Huuhkajissa jäi vielä odottamaan. Kokemuksena leiri oli kuitenkin unohtumaton.

- Kutsu tuli minulle täysin puskista. En pelannut, mutta oli kyllä hienoa päästä mukaan reissuun. Se toimi upeana kannustimena omalle uralle, varsinkin kun se sama joukkue on jälkeenpäin menestynyt niin hyvin, hän muistelee.

Kuvassa Rasmus Leislahti U19-poikien EM-lopputurnauksessa kesällä 2018.