Maajoukkuekomennus kruunaa tuplamestari Daniel O’Shaughnessyn vuoden

Puolustaja pääsi marraskuun alussa juhlimaan uransa toista Suomen mestaruutta.

Huuhkajien puolustaja Daniel O’Shaughnessyllä, 26, on takanaan erittäin menestyksekäs vuosi. O’Shaughnessyn edustama HJK voitti sekä Veikkausliigan että Suomen Cupin mestaruuden, ja hän teki onnistuneen paluun A-maajoukkueeseen parin vuoden tauon jälkeen.

O’Shaughnessy sai vastuuta kaikkiaan 21 liigaottelussa ja pelasi kolmanneksi eniten HJK:n ryhmästä. Puolustuslinjasta vain maajoukkuetoveri Nikolai Alho kellotti suuremmat minuutit. Hyvistä otteista kertoo myös se, että O’Shaughnessy valittiin Veikkausliigan elokuun joukkueeseen.

– Onhan se ollut henkisesti raskas vuosi, mutta oli hienoa, että sen pystyi päättämään tuplamestaruuteen HJK:n kanssa ja näihin maajoukkuepeleihin, RiNS:ssa ja FC Hongassa jalkapallo-oppinsa saanut O’Shaughnessy toteaa.

Sunnuntain Bulgaria-voittoa O’Shaughnessy seurasi vaihtopenkiltä, mutta ikimuistoisessa Ranska-ottelussa hän luuti täyden 90-minuuttisen Huuhkajien takalinjoilla. Uransa seitsemännen A-maaottelun pelannut O’Shaughnessy piti Juhani Ojalan sekä Leo Väisäsen – ja myöhemmin Joona Toivion sekä Paulus Arajuuren – kanssa isäntien nimekkään hyökkäyskaluston kurissa.

O’Shaughnessyn mukaan suurin ero kotimaan kenttien ja kansainvälisten otteluiden välillä on pelin nopeus. Ennen Ranska-voittoa mies pääsi mittaamaan tasoaan Walesia, Irlantia sekä Puolaa vastaan. Kahdessä ensimmäisessä Nations Leaguen ottelussa O’Shaughnessy uurasti täydet minuutit, ja Puolan vieraana ensimmäisen puoliajan.

Jatkossa O’Shaughnessy tavoittelee entistä suurempaa vastuuta Suomi-paidassa. Ennen HJK:ta Ranskassa, Tanskassa ja Englannissa, viimeisimpänä League Twon Cheltenham Townissa, palloillut puolustaja haluaa luonnollisesti pelata Euroopan huippusarjoissa.

– Tavoitteena on pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Huuhkajien kanssa haaveena olisi päästä siihen EM-kisajoukkueeseen. Meillä on tosi kova kilpailutilanne. 5–6 mukana olleen keskuspuolustajan takana on vielä monta muutakin hyvää, joista olisi voinut valita. Kilpailu on kovaa – pitää antaa aina parhaansa, kun pääsee kentälle.