Takaisin
2.12.2018 klo 16.29

Lukas Hradecky uhkuu itseluottamusta: ”Kuin uusi ase arsenaalissa”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Lukas Hradecky on todistanut lähietäisyydeltä Huuhkajaparven henkistä kasvua Nations Leaguen parissa.

Huuhkajat voitti neljä ensimmäistä peliään Nations Leaguessa ja 0-1-tappiokin Kreikassa tiesi Suomelle lohkovoittoa ja passia Nations Leaguen play-offeihin.

- Tämän syksyn tärkein asia on sen rakentama itseluottamus. Itseluottamus on ihmeellinen asia. Se on vähän kuin olisi uusi ase arsenaalissa. Me ei olla varmasti enää nobodyja kenenkään silmissä, eikä anneta kenellekään mitään ilmaiseksi. Ei me mennä esimerkiksi Ateenaankaan kumartelemaan, vaan mennään sinne voittamaan, Hradecky toteaa.

Suomi lähtee EM-karsintoihin uudessa tilanteessa. Huuhkajilla on taskussa varatie lopputurnaukseen, vaikka sitä ei karsintojen kautta tulisikaan. Pelaajien lienee henkisesti helpompaa lähteä karsintojen avaukseen.

- Varmasti. Tämähän on tosin ihan uusi tilanne, joten en tiedä miltä se tuntuu, kun karsintojen avauspeliin astelee kentälle. Kyllähän se antaa voimaa, kun takataskussa on toinen jokerikortti.

Nations Leaguen vahvat esitykset ovat kasvattaneet Huuhkajien itseluottamusta ja Hradecky uskoo, että se tulee näkymään tulostaululla.

- Uskon, että nyt nähdään ihan erilainen karsintojen alku Huuhkajilta. Ollaan aloitettu aiemminkin karsintoja hyvin, mutta sitten ollaan hyydytty. Meidän joukkue pystyy vielä niin paljon parempaankin. Toivottavasti kehityskäyrä jatkuu. Mukavaa pöhinää aistittavissa Huuhkajatrendin ympärillä, Hradecky iloitsee.

Hradecky seurasi Leverkusenin harjoituskeskuksesta käsin EM-karsintalohkojen arvontaa. Bayernin ja Huuhkajien ykkösmaalivahti oli tyytyväinen arpaonneen.

- Jos Kypros olisi tullut Kreikan tilalle, niin tulos olisi ollut vielä parempi. Kreikka oli ehkä pahin vaihtoehto neloskorista. Ykköskorista tullut Italia ei ole enää siinä takapäivien loistossaan, vaan siellä rakennetaan uutta nousua huipulle. Bosnia sen sijaan on kova, sitä ei kaikki varmasti siellä Suomessa tiedäkään. Juttelin Itävallan maajoukkuemiesten kanssa ja he sanoivat, että Bosnia pelasi heitä vastaan kuin Barca. Siellä on paljon taitoa ja pallonhallintapelaajia. Dzeko kärjessä.

- Täysin mahdollinen lohko. Meidän pitää vain olla heti hyvässä svingissä maaliskuussa, kun karsinnat starttaa, Hradecky toteaa.