Takaisin
11.6.2021 klo 00.11

Lukas Hradecky Maamme-laulun kajahtamisesta arvokisoissa: ”Se on monille herkkä hetki”

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Pitkään Tanskassa pelannut Huuhkaja-maalivahti Lukas Hradecky haluaa Parkenilta kolme pistettä.

Lukas Hradecky esiintyi tuttuun tapaansa hyväntuulisena median edessä torstaina Huuhkajien harjoituskeskuksessa Repinossa. Bayer Leverkusenia seurajoukkuetasolla edustava maalivahti sekä Huuhkajat matkustavat Kööpenhaminaan perjantaina EM-avauksen aattona. Hradecky kertoo historiallisen ottelun lähestymisen näkyvän joukkueen tekemisessä.

- Tämän viikon aikanakin on huomannut, että jätkien jalat nousevat enemmän ja enemmän ja ovat herkemmässä. Kaikki haluavat käyttää sen viimeisen näyttöpaikan - avauksen paikkoja ei ole vielä jaettu. Treeneissä oli tänään aika terävä meno. Tämä on jokaiselle unelmien täyttymys, oli se reitti tänne sitten ollut millainen tahansa. Kaikki ovat paikkansa ansainneet, ja se on monille herkkä hetki, kun Maamme-laulu kajahtaa soimaan Parkenilla ja Suomi vihdoinkin nähdään arvokisoissa.

Lauantaina klo 19 EM-avauksessa kohdattava Tanska on monella tapaa tuttu joukkue Hradeckylle. Vaikka vastustajan riveissä riittää paljon laatua, Huuhkajat uskoo mahdollisuuksina Kööpenhaminan Parkenilla.

- Ei ole liioiteltua sanoa, että heillä on joka pelipaikalle maailmanluokan pelaaja. Mutta me olemme ennenkin osoittaneet, että osiemme summa on iso. Vaikeaa se tulee olemaan, mutta kyllä meiltä löytyy keinot heidän pysäyttämiseensä ja hyökkäyksestämme löytyy tulivoimaa.

64 A-maaottelua pelannut Hradecky edusti Esbjergiä vuosina 2009-2013 ja Bröndbyä vuosina 2013-2015. Tutussa maassa pelaaminen tuo turkulaislähtöiselle maalivahdille ekstralatausta. 

- Se tuo entistä enemmän näytönhaluja. Haluan näyttää, että se aika, mitä olin Tanskassa, on kehittänyt minua pelaajana. Jopa niinkin paljon, että pystyn auttamaan kaatamaan heidän oman joukkueensa. Se oli hienoa aikaa kahdessa eri joukkueessa ja molemmille siitä isot respectit. En muista tasan tarkkaan, mikä oli viimeinen matsini Parkenilla, mutta se saattoi olla, kun voitimme Esbjergin kanssa cupin siellä. Jos otettaisiin taas vierasvoitto, niin en panisi yhtään hanttiin. Hienoa palata sinne tällä jengillä.