Linda Sällströmin huima kausi päättyi maalipörssin toiseen sijaan

Linda Sällström iski kauden 2017 Damallsvenskanissa 15 maalia. Lukema on hyökkääjän henkilökohtainen ennätys ja sillä irtosi sarjan maalipörssin toinen sija.

Jo Ruotsin mestaruutensa varmistanut Emmaliina Tulkin Linköping voitti päätöskierroksella Eveliina Parikan ja Iina Salmen Limhamn Bunkeflon 1-0. Tulkki pelasi täyden ottelun, Parikka 81 minuuttia ja Salmi ensimmäisen puoliajan. Limhamn Bunkeflo sijoittui sarjassa yhdeksänneksi.

Kuudenneksi sijoittunut Djurgården kärsi päätöspelissä 1-5-tappion Piteålle. Annika Kukkonen urakoi täydet minuutit. Loppukaudesta kahdeksanneksi kirinyt Kopparbergs/Göteborg voitti Örebron 1-0. Adelina Engman pelasi 78 minuuttia. Linda Sällström teki maalin, kun Vittsjö hävisi Eskilstunalle 1-2. Sekä Sällström että Emmi Alanen pelasivat täydet minuutit. Sällström teki henkilökohtaisen maaliennätyksensä ja sijoittui sarjan maalipörssissä toiseksi 15 osumallaan.

Brøndby voitti Tanskan kärkiottelussa piikkipaikkaa pitävän Fortuna Hjørringin 2-1. Olga Ahtinen urakoi täydet minuutit. Italiassa Juventus voitti vieraissa Barin 2-1. Tuija Hyyrynen pelasi täydet minuutit ja Sanni Franssi toisen puoliajan. Brescia voitti Zaccarian niin ikään 2-1. Nora Heroum pelasi 82 minuuttia. Juventus ja Brescia ovat sarjan ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet kaikki kauden viisi ensimmäistä peliään.

Saksassa Tinja-Riikka Korpela oli vaihdossa, kun Bayern München pelasi Turbine Potsdamin kanssa 2-2-tasapelin.

Naisten Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona ja torstaina. Tia Hälisen Sparta Praha ja Tulkin Linköping taistelivat avausosassa 1-1-tasapelin. Heroumin Brescia hävisi Montpellierille 2-3. Manchester City oli lukemin 5-0 parempi Anna Westerlundin LSK Kvinneriä. Otteluparien voittajat etenevät puolivälieriin.

Naisten A-maajoukkue jatkaa MM-karsintoja Israelia vastaan Helsingissä sunnuntaina 26.11. Päävalmentaja Anna Signeul julkaisee joukkueensa otteluun maanantaina 13.11.