Linda Sällström sai maalihanat heti auki Ranskassa

Naisten maajoukkue kokoontui maanantaina Espanjaan ja aloitti valmistautumisen kohti MM-karsintaotteluita Espanjaa ja Itävaltaa vastaan. Moni joukkueen pelaajista urakoi seurajoukkueissaan loppuviikosta tai viikonloppuna.

Kesällä Ruotsin pääsarjan Ranskaan vaihtanut Linda Sällström sai uudessa seurassa lentävän alun kauteen. Hyökkääjä teki Paris FC:n avausmaalin, kun joukkue voitti Guingampin 2-0.

Ruotsissa Eskilstuna United taisteli sarjakärki Rosengårdin kanssa 1-1-tasapelin. Tia Hälinen pelasi täyden ottelun ja Julia Tunturi 68 minuuttia. Emma Koivisto tuli 91. minuutilla ulosajetuksi kahdella varoituksella, kun Kopparbergs/Göteborg voitti vieraissa Limhamn Bunkeflon 2-0. Eveliina Parikka pelasi kotijoukkueen riveissä 84. minuuttia. Maalivahti Kreeta-Liisa Yli-Säntti on loukkaantunut. Emmi Alanen oli niin ikään loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta, kun Vittsjö käri Växjölle 1-2-tappion.

Norjassa Anna Westerlund pelasi sunnuntaina totutusti täydet minuutit, kun Lillestrøm voitti Kolbotnin 5-1. Siiri Välimaan Grand Bodø kärsi Tinja-Riikka Korpelan Vålerengalle 1-2-tappion. Välimaa torjui omiensa maalilla, Korpela oli loukkaantuneena sivussa.

Tuija Hyyrynen jatkaa Italian kauteen valmistautumistaan Juventuksen ja Nora Heroum AC Milanin kanssa. Englannissa Adelina Engman valmistautuu kauteen Chelsean kanssa ja Juliette Kemppi Bristol Cityn. Tanskan pääsarjassa ei pelattu viikonloppuna. Olga Ahtisen ja Ria Ölingin Brøndby on voittanut kauden kaksi ensimmäistä otteluaan. Kotimaisen Naisten Liigan runkosarja saatiin päätökseen viikko sitten ja loppusarjat alkavat 8.9.

Naisten maajoukkue päättää MM-karsinnat kahdella vierasottelulla. Espanja kohdataan perjantaina 31.8. ja Itävalta tiistaina 4.9. Yle näyttää molemmat ottelut suorina lähetyksinä.