Takaisin
23.2.2021 klo 22.37

Linda Sällström iloitsi historiallisesta saavutuksesta: "Tämä meni juuri kuten pitikin"

Jaa:

Ⓒ Tiina Pirilä

Suomen naisten A-maajoukkue päätti EM-karsinnat selvällä 5-0-voitolla Kyproksesta. 

Helmarit iski Larnakassa ensimmäisen puolen tunnin aikana peräti neljästi. Kaikkiaan viisi pelaajaa pääsi kaunistelemaan maalisaldojaan, kun Emma Koivisto, Linda Sällström, Adelina Engman ja Kaisa Collin osuivat avausjaksolla ja Juliette Kemppi vielä varsinaisen peliajan lisäajalla. 

Voitto Kyproksesta merkitsi, että Helmarit selvitti EM-karsintansa tappioitta ensimmäistä kertaa historiassa. Ainoan tasapelinsä se pelasi Portugalia vastaan marraskuussa 2019. Haastavassa kaatosateessa pelatussa ottelussa Sällström toi Suomen tasoihin 90. minuutilla. Muista seitsemästä EM-karsintaottelusta Suomi poistui voittajana. 

 – Tämä meni juuri kuten pitikin. Uskon, että ratkaiseva tekijä on ollut meidän todella vahva puolustuspelaamisemme. Olemme päästäneet koko karsinnoissa vain kaksi maalia. Toinen oli oma maali ja toinen syntyi pilkusta, Sällström muistutti. 

Sällström itse teki tuhojaan hyökkäyspäässä. Ranskalaista Paris FC:tä seuratasolla edustava hyökkääjä nousi EM-karsintojen aikana maajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Sällström viimeisteli EM-karsinnoissa peräti kymmenen osumaa eli yhtä monta kuin Caroline Hansenin ja Sherida Spitsen kaltaiset maailmantähdet. Maalipörssin piikkipaikka jäi lopulta kahden maalin päähän, sillä Belgian Tinne De Caigny osui 12 kertaa. 

Valmistautuminen em-kisoihin alkanut 

Tunnelma joukkueessa on ollut hyvä läpi karsintojen. Hyökkääjä uskoi myös joukkuehengen olevan osaltaan historiallisen hyvien suoritusten takana. 

 – Todella tärkeää on ollut meidän huikea yhteishenkemme. Olen tyytyväinen siihen, miten olemme pelanneet joukkueena. Emme ole antaneet missään vaiheessa periksi vaan olemme pelanneet viimeiseen sekuntiin asti täysillä ja ratkaisseet pelejä lisäajalla, Sällström sanoi. 

Päävalmentaja Anna Signeul oli samoilla linjoilla ja kiitteli joukkuetta kovasta työnteosta. Päävalmentaja paljasti, että EM-kisapaikkansa perjantaina Portugali-voitolla valmistautunut joukkue on jo siirtänyt katseensa kohti kesän 2022 EM-kisoja. 

 – Kartoitamme hyviä vastustajia, joita vastaan pelata keväällä ja kesällä.