Takaisin
11.10.2021 klo 15.55

Leo Väisänen: ”Olen ottanut fyysisesti aika ison askeleen eteenpäin”

Jaa:

Ⓒ Riku Laukkanen

Vahvaa kautta pelaava Leo Väisänen kertoo kehittyneensä Ruotsissa, mutta kokee, että hänellä on vielä enemmän annettavaa maajoukkueessa.

Leo Väisäsellä ei ole ollut puutetta peliajasta vuonna 2021. 24-vuotias toppari on pelannut Allsvenskanin Elfsborgissa täydet minuutit 13 peräkkäisessä sarjaottelussa. Täysiä ysikymppisiä tuli myös kuudessa Konferenssiliigan karsintaottelussa. Ja vastuuta riittää myös maajoukkueessa – Väisänen on urakoinut täydet minuutit Huuhkajien syksyn MM-karsintaotteluissa.

”Leksan” esitykset seurajoukkueessa ovat saaneet paljon kehuja Ruotsissa, ja hänet on valittu useampaan otteeseen Allsvenskanin kierroksen joukkueeseen.

– Alkukausi oli vähän vaikea loukkaantumisten takia. Kisojen aikana ja kisojen jälkeen olin hyvässä kunnossa, ja tulin hyvällä itseluottamuksella takaisin Elfsborgiin. Se on helppo pelata, kun joukkueella menee hyvin, itseluottamus on korkealla ja pysyy kunnossa.

Elfsborgin aktiivinen pelityyli on kehittänyt hyvänä pelinavaajana tunnettua Väisästä.

– Olen ottanut fyysisesti aika ison askeleen eteenpäin. Meidän pelityylimme Ruotsissa on aika aggressiivinen. Siihen kesti hetken sopeutua, mutta näen, että se on kehittänyt minua futarina. Peleissä tulee paljon metrejä ja rohkeaa puolustamista. Näen, että se on aika iso ja tärkeä asia, jos otan urallani seuraavan askeleen.

Seuraava askel Väisäsen uralla saattaakin olla pian edessä vakuuttavien otteiden jatkuessa.

– Viihdyn oikein hyvin Ruotsissa tällä hetkellä. Totta kai kunnianhimo ja unelmat edellyttää sitä, että pitää joskus lähteä Ruotsista. En osaa suunnasta sanoa mitään, mutta varmasti Allsvenskania kovempaan liigaan. Saa nähdä, mitä vaihtoehtoja tulee. Katsotaan sitten kauden jälkeen.

Myös maajoukkue on auttanut Käpylän Pallon kasvattia kehittymään. Vaikka minuutit olivat tiukassa EM-kisoissa, oli kokemus äärimmäisen arvokas.

– Tuntuu, että aina kun tulen takaisin täältä, olen parempi myös seurajoukkueessa. Täällä on todella erilaista pelata. Varsinkin sen kisarupeaman jälkeen tuntui, että olin eri mies. Toivotaan, että tämänkin maajoukkuereissun jälkeen tulee samanlainen boosti.

Tappio Ukrainalle oli iso pettymys Väisäselle ja koko joukkueelle. Pelin täytyy parantua tiistain Kazakstan-ottelussa – sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

– Teimme aika paljon helppoja virheitä, joista vastustaja pääsi rankaisemaan. Niihin ei ole varaa tuon tason vastustajaa vastaan. Kazakstania vastaan pitää olla tarkempi ja pitää muoto paremmin.

– Hyökkäyspelaaminenkin vähän tökki Ukrainaa vastaan. Emme oikein päässeet vaarallisille paikoille loppua lukuun ottamatta. Uskon, että Kazakstania vastaan löydämme paremmin tilaa.

Vaikka Väisänen on vakiinnuttanut asemansa pelaavassa kokoonpanossa, ei hän ole täysin tyytyväinen esityksiinsä maajoukkueessa.

– Meillä on hyvää kilpailua puolustuksessa. Tiedän, että minulla on paljon enemmän annettavaa tälle joukkueelle. Toivottavasti jatkossakin tulee vastuuta ja pystyn pelaamaan paremmin, Väisänen päättää.

Suomen ja Kazakstanin välinen MM-karsintaottelu käynnistyy Nur-Sultanissa klo 17.00. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.