Takaisin
6.12.2018 klo 13.39

Lehtola ja Nyyssönen kommentoivat nuorten EM-karsintalohkoja

Jaa:

U17- ja U19-poikien EM-alkukarsintalohkot syksylle 2019 arvottiin torstaina Sveitsin Nyonissa. Suomen joukkueista toisen arpaonni oli hieman suotuisampi.

U17-pojat (2003) kohtaavat syys-lokakuun 2019 vaihteessa Bosnia-Hertsegovinan, Tshekin ja Moldovan. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli arpaonneen varsin tyytyväinen.

 

- Olemme kolmoskorin maa, joten helppoja lohkoja ei ole olemassakaan. Meidän on onnistuttava hyvin päästäksemme lohkosta jatkoon. Vältimme kuitenkin ykköskorista aivan Euroopan huippumaat, kuten Saksan tai Ranskan. Voimme taistella joka pelissä voitosta, se on täysin realismia. Alamme pian tutkimaan vastustajia, mutta voimme odottaa tasaisia pelejä, Lehtola toteaa.

 

Miniturnaus pelataan 25.9.-1.10. Suomessa. Alustana on luonnonnurmi ja pelipaikat päätetään myöhemmin. Suomi isännöi viimeksi toissa syksynä vuonna 2001 syntyneiden poikien EM-karsintalohkon, josta Suomi eteni komeasti lohkovoittajana jatkoon.

 

- Toivottavasti moni futisfani tarttuu tilaisuuteen ja tulee katsomaan hyviä pelejä. Meillä on hyviä kokemuksia alkukarsinnoista kotona, tämä on viiteen vuoteen jo neljäs vastaava turnaus Suomessa. Luonnonnurmi tietysti rajaa hieman paikkoja, missä voimme pelata.

 

Vuonna 2003 syntyneiden ikäluokka avasi maajoukkuetaipaleensa Slovakiassa huhtikuussa neljän maan turnauksessa. Nuoret ovat lisäksi kohdanneet Ruotsin ja Pohjois-Irlannin kaksoismaaotteluissa. Tilillä on muun muassa kaksi voittoa Ruotsista. Parhaillaan pelaajat osallistuvat Eerikkilässä alueturnaukseen.

 

- Lauantaina osaan vastata kysymykseen kuinka potentiaalinen ikäluokka tämä on taas hieman paremmin. Edessä on hyviä pelejä Eerikkilässä ja mukana on valtaosa ikäluokan parhaista pelaajista.

 

- Tämä on erittäin mielenkiintoinen ikäluokka. Muutamille pelipaikoille on tarjolla oikein lupaavia pelaajia, mutta kuten meillä aina, muutamille tilanne on hieman ohuempi. Ehdottomasti odotan tulevaa vuotta hyvällä fiiliksellä.

 

Lue tarkemmin Eerikkilässä 6.-8.12. pelattavasta alueturnauksesta täältä. Tapahtuman ottelut näkyvät Huu-tv:ssä suorina tämän linkin kautta.

 

U19-pojat matkaavat Tanskaan

 

U19-pojat (2001) puolestaan kohtaavat marraskuussa 2019 Ranskan, Tanskan ja Färsaaret. Päävalmentaja Kai Nyyssönen ottaa lohkon vastaan mielenkiinnolla, mutta myöntää, että helpoimmasta päästä haaste ei ole. Miniturnaus pelataan Tanskassa 13.-19.11.2019.

 

- Meidän pitää jatkoon päästäksemme pystyä kaatamaan meitä rankingissa ylempänä olevia maita, se on selvää. Pelasimme syksyllä vuotta vanhempien kanssa Tanskaa vastaan aivan loistavan ottelun. Olen hyvällä mielin, nyt teemme kaikki valmistelut mahdollisimman hyvin. Vielä ei ole varmaa, pelaammeko teko- vai luonnonnurmella, Nyyssönen kertoo.

 

Vuonna 2000 syntyneet pojat kohtasivat syksyllä Italian, Tanskan ja Viron, eivätkä selviytyneet kevään jatkokarsintoihin. Urakka alkoi maalittomalla tasapelillä Tanskaa vastaan. Tuo ottelu olisi voinut kääntyä myös Suomen voitoksi, mutta lopulta käteen jäi vain lohkon kolmas sija.

 

- Pyrimme saamaan tulosta omalla tavalla pelaamalla. Jos onnistumme Ranskaa ja Tanskaa vastaan, niin pelaajamme ovat taas kiinnostavampia maailmalla. Meillä on pelaajia eurooppalaisissa akatemioissa ja varsinkin kotimaisten pelaajiemme osalta tuleva vuosi on tärkeä. Millä tasolla he pelaavat ja millaisissa rooleissa? 

 

Kuten todettua, vuonna 2001 syntyneet etenivät U17-pojissa kevään jatkokarsintoihin. Tie nousi pystyyn Portugalissa joukkueen kärsittyä maalin tappiot Sveitsille ja Slovakialle. Isännät olivat päätösottelussa parempia 2-0-lukemin. Tänä syksynä joukkue pelasi Valko-Venäjän kanssa tuplamaaottelussa kaksi 2-2-tasatulosta.

 

- Nämä pelaajat ovat olleet paljon yhdessä, sekin on tärkeää. Heillä on kokemuksia kovista, hyvistä peleistä.