Takaisin
14.6.2012 klo 18.58

Lahtinen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Jaa:

Jalkapallon pelaajayhdistys eli pelaajat itse, ovat valinneet RoPS:n hyökkääjä Mika Lahtisen Ykkösen Veikkauksen toukokuun pelaajaksi.

RoPS avannut vahvasti

RoPS on aloittanut kautensa vahvasti ja sen ykköspyssynä on häärinyt Mika Lahtinen. Lahtinen on onnistunut tällä kaudella jo viidesti maalinteossa ja toukokuun aikana verkot pullistelivat neljästi. Samalla rovaniemeläiset nappasivat viidestä ottelusta neljä voittoa ja yhden tasapelin.

- Jos joukkue menestyy, niin yksilötkin pääsevät loistamaan ja niitä nostetaan esille, kuten tässä tapauksessa. Itselleni ja joukkueelle on kuitenkin tärkeä, että alkukausi on alkanut meidän osaltamme näin hyvin ja se tulee vielä kantamaan pitkälle, Lahtinen miettii.

- Olemme pelanneet jo lähes kolmasosan kaudesta emmekä ole vielä hävinneet yhtään peliä ja joukkueessa on hyvä henki päällä. Ehkä se tilastotappio tulee sieltä vielä jossain vaiheessa, mutta mitään notkahduksia ei saisi tulla, Lahtinen jatkaa.

Kauden alku on ollut jopa Lahtiselle itselleen yllätys.

- Kausi on alkanut jopa yllättävän hyvin, sillä joukkue tuli kasaan varsin myöhään emmekä ehtineet tällä joukkueella paljon harjoituspelejä pelailla.

Ykkösen arvostus korkealla

Viime kauden päätteeksi RoPS putosi Veikkausliigasta. Joukkue vaihtui viime kaudesta paljon, mutta Lahtinen jäi edelleen Rovaniemelle.

- Minulla oli sopimus vielä tästä kaudesta ja viime kausi oli pirun hankala, kun oli ensin kaikki TamU-sotkut ja sitten muut. Perheelliselle miehelle ei tee hyvää koko ajan muutella. Lisäksi arvostan Ykköstä sarjana korkealle ja varsinkin tämän vuoden Ykköstä. Joukkueissa on paljon hyviä liigatason pelaajia ja joukkueet ovat hyvin valmennettuja.

- Mielestäni me pelaamme tällä hetkellä paremmin kuin viime kaudella.

Nousu tavoitteena

Lahtinen on kokenut urallaan paljon ja mukaan mahtuu muun muassa kolme Veikkausliigamitalia. Nyt tavoitteena on nousu jälleen Veikkausliigaan.

- Kerran olen nousuhuuman kokenut JJK:n kanssa ja se oli tosi hienoa. Jos sarjan palkintona on, että yksi nousee, niin tietenkin sitä tavoitellaan.

Vahvasta alkukaudesta huolimatta Lahtinen pitää jalat tiukasti maassa.

- Sarja on vasta nuori, mutta meidän täytyy olla tarkkoja, ettei mitään notkahduksia pääse tapahtumaan jotta olemme loppukaudesta nousutaistelussa mukana. Mahdollisuudet pystyy sössimään tosi nopeasti muutamalla tappiolla ja huomaa, että juna meni jo, Lahtinen päättää.