Takaisin
21.7.2019 klo 20.56

Kymenlaakson derby päättää Ykkösen 15. kierroksen

Jaa:

Ykkösen 15 kierrosta on ehditty pelata neljän jännittävän ottelun verran, joista kaikki ovat päättyneet vierasvoittoihin. Kierros päätetään maanantaina, kun paikallisvastustajat FC KTP ja MYPA mittelevät Kymenlaakson herruudesta. Ottelu alkaa Arto Tolsa Areenalla kello 18.30.

Kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikallisottelussa päädyttiin lopulta 1-1 pistejakoon, ja se jätti myöhäisen MYPA-maalin takia varmasti paljon jossiteltavaa KTP-kannattajille. Maanantaina KTP ja MYPA kohtaavat toistamiseen, eikä KTP:llä voi Arto Tolsa Areenalla olla mitään muuta tavoitetta kuin kotivoitto.

Edellisen KTP-kohtaamisen jälkeen MYPA on kerännyt vain kuusi sarjapistettä, ja löytyy Ykkösen viimeiseltä sijalta pisteen takamatkalta TPV:hen ja Kajaaniin nähden.  Edellinen voitto on liki kuukauden takaa, ja näyttää siltä että yläkymiläisillä on vielä täysi työ sarjapaikkansa uusimiseksi. Alla ovat 0-3 ja 4-0 tappiot EIF:lle ja MuSalle, joten missään nimessä helpoista lähtökohdista ei MYPA lähde myöskään KTP:ta vastaan.

MYPA vahvisti rosteriaan siirtoikkunan auetessa. Kahden edellisen kauden kapteeni Heikki Pulkkinen teki seuran kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. HIFK-yhteistyö toi joukkueeseen kaksi apua, kun Tino Palmasto ja Silver Grauberg kiinnitettiin myös kauden loppuun kestävillä lainasopimuksilla MYPA-paitaan. Kaikki kolme puolustuspään pelaajaa nähtiin avauskokoonpanossa viime lauantain MuSa-ottelussa. Neljä jo ensimmäisellä puoliajalla päästettyä maalia eivät tietenkään uudistunutta puolustuslinjaa imartele, joten on mielenkiintoista nähdä millaisen avauskokoonpanon Jukka Karjalainen Arto Tolsa Areenalle marssittaa.

Voitosta voittoon ei ole marssinut myöskään KTP. Vakuuttavien voittojen jälkeen on tuloksena ollut usein nihkeä tasapeli tai täydellinen mahalasku, niin kuin viimeksi Kajaania vastaan. Kahta peräkkäistä täyttä pistepottia ei KTP ole vielä tällä kaudella pystynyt ottamaan ja TPS sarjan kakkospaikalla on karannut jo 14 pisteen etumatkalle. Otteluita kaikilla joukkueilla on jäljellä vielä 13, joten jos KTP aikoo vielä herätä taistelemaan liiganoususta, on takaa-ajon alettava viimeistään ensi maanantain MYPA-ottelusta.

Ykkösen 15. kierros:
To 18.7. AC Oulu-MuSa 1-2 (1-0)
To 18.7. TPV-FF Jaro 0-2 (0-2)
La 20.7. TPS-FC Haka 2-3 (0-2)
La 20.7. EIF-AC Kajaani 0-2 (0-2)
Ma 22.7. kello 18.30 FC KTP-MYPA