Takaisin
26.9.2021 klo 11.47

Kutsu Huuhkajiin oli Urho Nissilän unelmien täyttymys

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Urho Nissilä oli yksi Markku Kanervan yllätyskorteista edellisessä karsintaikkunassa, kun KuPS:n taitava ja laukaisuvoimainen keskikenttäpelaaja pääsi debytoimaan Huuhkajien riveissä. Kutsu oli Nissilälle yllätys, mutta mieluinen sellainen.

25-vuotias Nissilä on jo kokenut pelaaja nuoresta iästä huolimatta. Nissilä debytoi kasvattajaseurassaan KuPS:ssa vuonna 2015 ja oli heti isossa roolissa. Hyvät otteet Veikkausliigassa herättivät myös ulkomaalaisten seurojen kiinnostuksen ja vuonna 2018 hänen tiensä vei belgialaisen Zulte Waregemin riveihin. Vastuu Belgiassa jäi kuitenkin vähäiseksi ja seuraavan kauden hän vietti lainalla hollantilaisessa MVV:ssä.

- Se oli hyvä kokemus, vaikka peliaika jäi siellä vähiin. Menin kuitenkin eteenpäin sekä pelaajana että ihmisenä. Viihdyin siellä hyvin ja mielestäni kehityin, vaikken saanut pelata niin paljoa, Nissilä katsoo aikaa taaksepäin.

- Siellä erot ovat niin pienet ja mielestäni pärjäsin kyllä ihan hyvin pelillisesti, mutta pelipaikan ottaminen ei ole ihan helppoa. Ihan positiivinen kokemus kuitenkin, Nissilä jatkaa.

Viime kaudella Nissilä palasi tuttuihin maisemiin ja jälki on ollut kovaa. Etenkin tällä kaudella taitava keskikenttäpelaaja jälki on ollut vakuuttavaa, kun hän on latonut Veikkausliigassa seitsemän maalia ja europeleissä syntyi kaksi lisää.

Nissilän hienot otteet herättivät myös Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan kiinnostuksen ja pian hän löysi itsensä Huuhkaja-paidassa syyskuun maajoukkueikkunassa.

- Kyllä kutsu tuli yllätyksenä. En osannut yhtään odottaa sitä. Kun Rive soitti ja kertoi valinnasta, niin minulla oli tosi hyvä fiilis. Huuhkajissa pelaaminen on aina ollut unelmani, tunnelmoi Nissilä.

Nissilä oli ensimmäistä kertaa Huuhkajien mukana, mutta kertoi päässeensä hyvin sisään joukkueeseen.

- Siihen oli helppoa liittyä mukaan. Kaikki ottivat hyvin vastaan ja pääsin nopeasti juttuun kiinni.

Ihmisiä ne Ranskan maailmantähdetkin olivat

Nissilä debytoi Huuhkajissa Walesia vastaan ja osoitti heti taitonsa. Kazakstan-ottelussa hän tuli vaihdosta kentälle, mutta ehti juonia jo muutamia maalipaikkoja. Ranskaa vastaan hän olikin sitten jo avauskokoonpanossa.

- Kyllä sekin oli yllätys. En osannut odottaa sitä. Ennen peliä jännitti vähän enemmän kuin Veikkausliigapeliä. Kentälle mennessä olo oli epätodellinen, kun näki kuinka paljon yleisöä oli katsomossa ja keitä pelaajia oli vastassa. Pelin alkaessa jännitys kuitenkin hävisi ja oli helppo päästä peliin mukaan, Nissilä kertaa Ranska-ottelun tunnelmia.

"Niiralan kuninkaaksikin" tituleerattu Nissilä ei paljon Ranskan tähtipelaajia kumarrellut, vaan pisti kova kovaa vasten ja ui kuin kala vedessä kovassa paikassa.

- Ihmisiä hekin vain ovat, vaikka ovat niin hyviä jalkapalloilijoita. Loppujen lopuksi jalkapallo on samanlaista peliä joka paikassa. Yritin vain nauttia siitä tilanteesta.

Veikkausliigassa jännittävä loppuhuipennus

Nissilällä on takanaan pitkä kausi, sillä pelejä on ollut käytännössä yhtäjaksoisesti talvesta lähtien. Kesällä Veikkausliigan pelien päälle tulivat myös KuPS:n europelit, joissa kuopiolaisjoukkue esitti vahvoja otteita ja kirsikkana kakun päälle tulivat vielä A-maaottelut.

- Pelejä on ollut paljon ja kausi on ollut pitkä. Tässä on kuitenkin niin hieno syksy edessä ja panokset ovat korkeat, joten kyllä sitä jaksaa painaa vielä.

Veikkausliigassa pelataan viimeinen runkosarjan kierros sunnuntaina, jonka jälkeen alkaa mestaruussarja. Asetelmat Veikkausliigan loppusuoralle lähdettäessä ovat kutkuttavat, sillä KuPS on pisteen sarjaa johtavaa HJK:ta perässä.

- Olen nauttinut pelaamista ja meillä on mennyt joukkueena tosi hyvin. Olemme mukana mestaruustaistelussa ja europeleissä meni ihan hyvin. Olen kyllä tykännyt.

- Tulee varmaan hieno loppusyksy ja toivottavasti jännitys säilyy loppuun saakka. Tämä on hienoa aikaa pelata, kun panokset ovat kovimmillaan, hehkuttaa Nissilä.

Ennen kuin Veikkausliigassa nostellaan pokaalia, niin välissä pelataan vielä MM-karsintoja Ukrainaa ja Kazakstania vastaan. Nissilä katsoo otteluja kohden luottavaisena.

- Otimme tärkeän voiton Kazakstanista ja nyt on taas kaksi tärkeää peliä edessä. Tietenkin lähdetään niitä pelejä voittamaan, jos kutsu käy.