Takaisin
7.9.2020 klo 20.58

Kurinpitokäsittelyssä lisäpelikieltoa AC Kajaanin kahdelle pelaajalle

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Kurinpitovaliokunta on käsittelyt 22.8. pelatun Ykkösen ottelun AC Kajaani – KTP tapahtumia.

Ottelusta tekemässään raportissa erotuomari kertoo poistaneensa kentältä AC Kajaanin pelaaja Jules Samndan kentältä tämän taklattua holtittomasti KTP:n pelaaja Matias Lindforsia. Edelleen erotuomari kertoo raportissaan poistaneensa kentältä AC Kajaanin pelaaja Gullit Zolameson kahdella varoituksella, joista jälkimmäisen jälkeen hän oli kovaäänisesti arvostellut erotuomarin toimintaa ja väittänyt tätä lahjotuksi.

Samndan suoraan kentältäpoistoon johtanut menettely on johtunut raa’asta pelistä eli vastustajaan kohdistetusta voimakkaasta ja holtittomasta taklauksesta. Lieventävinä seikkoina rangaistusta arvioitaessa voidaan ottaa huomioon, että Samndan varsinaisena tarkoituksena ei ole ollut vahingoittaa Lindforsia. Kurinpitovaliokunta on ottanut kuitenkin raskauttavana seikkana huomioon, että Samndaa on jo kurinpitovaliokunnan toimesta rangaistu miltei identtisestä taklauksesta aikaisemmin tällä kaudella.

Zolameson osalta pelaajan kommentointi on ollut kovaäänistä, hyvin epäasiallista ja täten erotuomaristoa loukkaavaa. Erotuomarin syyttämistä lahjotuksi on pidettävä erityisen loukkaavana, ellei tällaisen väitteen tueksi ole selvää näyttöä. Mitään tällaista näyttöä ei ole tullut ilmi. Tapahtunutta kokonaisuutena arvioiden kurinpitovaliokunta katsoo, ettei Zolamesolle määrätty automaattinen yhden ottelun pelikielto ole riittävä seuraamus hänen menettelystään.

AC Kajaanin pelaaja Jules Samndalle määrätään lisäpelikieltoa kolme (3) ottelua kentältäpoistosta seuranneen kahden ottelun automaattisen pelikiellon lisäksi.

AC Kajaanin pelaaja Gullit Zolamesolle määrätään pelikieltoa kaksi (2) ottelua kentältäpoistosta seuranneen yhden ottelun automaattisen pelikiellon lisäksi.