KuPS:n upea taistelu palkittiin jatkopaikalla

HJK:n eurotaival jatkuu Eurooppaliigassa, ja FC Hongan tie tyssäsi kotitappioon.

HJK lähti tiistain Malmö FF -otteluun yhden maalin takaa-ajoasemasta hävittyään Ruotsissa maalein 2–1. Joukkue sai Helsingissä Bolt Arenalla otteluun täydellisen alun, kun Miro Tenho puski Lucas Lingmanin kulmapotkun verkon perukoille jo ensimmäisellä minuutilla. Ruotsalaisvieraat tasoittivat vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, ja karkasivat johtoon vartti ennen loppua, vaikka isännilläkin oli omat paikkansa 2–1-johtomaaliin.

Juuri kentälle vaihdettu Riku Riski toi HJK:n tasoihin Lingmanin esityöstä 78. minuutilla, mutta kun lisämaaleja ei nähty, juhli Malmö FF jatkopaikkaa yhteismaalein 4–3. Tämän myötä HJK:n tie Mestarien liigassa päättyi tämän kauden osalta – helsinkiläiset jatkavat kuitenkin Eurooppaliigan karsintaa jo ensi tiistaina. Vastaan asettuu azerbaidzanilainen Neftçi Baku. Liput torstaina 12. elokuuta pelattavaan kotiotteluun löydät täältä.

FC Honka isännöi torstaina slovenialaista NK Domžalea, jonka kanssa espoolaisjoukkue oli tasannut maalit avausosassa (1–1). Bolt Arenalla Honka jäi maaleitta, ja vierasjoukkue teki tarvittavan osuman – näin NK Domžale jatkaa otteluparista seuraavalle karsintakierrokselle.

Samaan aikaan torstaina KuPS taisteli jatkopaikasta Ukrainassa Vorskla Poltavan vieraana. Avausosan trilleri päättyi maalein 2–2, ja varsinaisen peliajan päätteeksi samat lukemat komeilivat tulostaululla myös toisessa osassa. Kotijoukkue karkasi johtoon toisen jakson alussa, mutta KuPS tuli tasoihin välittömästi Jordan Sebbanin osumalla, jonka syötti Aniekpeno Udoh. Isännät siirtyivät uudestaan johtoon 55. minuutilla, ja 2–1-johto piti aina lisäajalle asti – aivan kuin avausosassa. Kuopiossa pelatussa ottelussa sankariksi nousi Diogo Tomas, mutta tällä kertaa Urho Nissilä vastasi tasoituksessa. Keskityksen tarjoili Santeri Haarala.

Trilleri eteni jatko-otteluun, jonka alkuminuuteilla Vorskla joutui miesvajaalle ruman taklauksen ansiosta. Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS pääsi viimeistelemään illan kolmantensa ja ottelun voittomaalin Nana Boatengin keskitettyä ja Lucas Rangelin nikattua pallon maaliin. KuPS eteni jatkoon yhteismaalein 5–4, ja se kohtaa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella kazakstanilaisen FC Astanan. Ensi torstaina pelattava avausosa pyritään pelaamaan Kuopion Väre Areenalla, mikäli pelaamiseen stadionilla saadaan UEFA:lta poikkeuslupa.