Kuopion Palloseuran hieno eurotaival päättyi Romaniassa

CFR Cluj isännöi Kuopion Palloseuraa torstai-iltana Eurooppa-liigan playoffs-kierroksella.

Suomalaisjoukkueen selviytyminen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen oli vain voiton päässä, kun KuPS kohtasi romanialaisen CFR Cluj'n vieraskentällä. Unelma lohkovaiheesta ei kuitenkaan toteutunut, sillä CFR Cluj käytti paikkansa tehokkaasti ja vei ottelun lukemin 3–1.

Cluj'n vahva alku palkittiin aikaisella maalilla, kun Mario Rondon puski pallon maaliin kulmapotkusta vain viiden minuutin pelin jälkeen. KuPS rakensi vaarallisia hyökkäyksiä ensimmäisen jakson edetessä, mutta Ville Saxman, Usman Sale ja Nana Boateng eivät onnistuneet viimeistelemään kaivattua tasoitusmaalia paikoistaan.

Cluj iski uudestaan ensimmäisen jakson lopussa. KuPS-puolustus nukahti ja Gabriel Debeljuh pääsi siirtämään pallon verkon perukoille. Kuopiolaisten tilanne vaikeutui entisestään 56. minuutilla. Rondon viimeisteli illan toisen osumansa, kun tarkka vapaapotku tavoitti yksin jääneen venezuelalaisen takatolpalta.

KuPS:n hyökkäyspeli kangerteli toisella jaksolla, mutta vierasjoukkue onnistui tekemään kavennusmaalin aivan ottelun lopussa. Aniekpeno Udoh'n kova laukaus painui maaliin kimmokkeen kautta. Lisämaaleja ei enää nähty ja KuPS:n hieno eurotaival päättyi 3–1-tappioon.