Takaisin
2.12.2019 klo 16.11

Kuinka kasvattaa seuran harrastajamäärää – nostetta toimintaan seurakehityshankkeesta

Jaa:

Kaikilla seuroilla on mahdollisuus hakea mukaan Palloliiton vuoden 2020 seurakehityshankkeisiin. Haku alkaa maanantaina 2. joulukuuta – Me autamme ja tuemme vahvasti seuraanne tavoitteen saavuttamisessa.

Länsi-Suomen piirin nuorisopäällikkö Jarno Haanpää kertoo, että hankeseuroilla on käytettävissään Palloliiton seurakehittäjän jatkuva tuki. Kaikki lähtee seuran omista tarpeista.

– Alussa meillä on hankestartti, minkä jälkeen jokainen seura tekee hankesuunnitelman omista lähtökohdistaan. Seurakehittäjä tukee seuraa koko matkan varrella, minkä lisäksi hankkeessa on paljon muita seuroja. Tämä mahdollistaa seuroille vertaistuen.

– Yhteinen tekijä kaikissa hankemuodoissa on se, että ne ovat kaikki oivia työkaluja suunnitelmallisen seurakehityksen tekemiseen. Hyvän ja suunnitelmallisen työn lopputuotteena oli tänä vuonna uusien harrastajien saaminen seuroihin, aivan kuten oli tavoitteenakin, Haanpää toteaa.

Seuroille on tarjolla viisi eri hankemuotoa:

1. Perhefutis toimintamalli >>
2. Tyttöjalkapallon kehityshanke >>
3. Poikajalkapallon kehityshanke >>
4. Nuorten harrasteryhmätoiminnan kehityshanke >>
5. Aikuisten harraste - Aikuisten jalkapallokoulu toimintamalli >>

Palautetta tänä vuonna mukana olleilta seuroilta: 

"Hankkeelle asetetut tavoitteet saatiin toteutettua lähes kokonaan. Perustimme kaksi uutta ryhmää, joista toinen osallistui syksyllä peli-iltoihin harjoitellen kaksi kertaa viikossa. Toinen ryhmä harjoitteli kerran viikossa. Prosentuaalinen pelaajamäärän kasvu oli 62% tavoitteen oltua 50%. Pelaavaan ryhmään saatiin rekrytoitua taustahenkilöitä – valmentajan, joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan. Pelaajien vanhemmat perustivat WhatsApp-ryhmän ja olivat aktiivisesti mukana joukkueen toiminnassa." 

"Pelaajamäärä kasvoi ja saimme positiivista palautetta toiminnasta. Lisäksi saimme aktivoitua vanhempia." 

"Käynnistimme toimintaa uusille ikäryhmille ja kasvatimme pelaajamääräämme. Olemme saaneet myös paljon ihmisiä ja toimijoita mukaan esimerkiksi apuvalmennukseen. Olemme edenneet askel kerrallaan haluttuun suuntaan ja yhteistyömme kunnan kanssa on parantunut." 

"Onnistuimme kasvattamaan selkeän pelaajapolun nuorista tytöistä naisiin. Ensi kaudeksi saamme ensimmäistä kertaa seuran historiassa tytöille B-ikäluokan joukkueen." 

"Ehdottomia onnistumisia olivat uusien futiskoulujen perustamiset ja niiden toiminnan pyörittäminen ympärivuotisesti, myös kesällä (vain heinäkuu taukoa). Olemme myös saaneet houkuteltua näihin toimintoihin nuoria vetäjiä sopivalla palkkauksella. Tavoitteemme oli luoda ehjä toimintojen putki aina kaksivuotiaasta eteenpäin, ja näillä kerhoilla saimme sen kuntoon." 

"Seurajohtomme ottaa nyt tyttöjalkapalloilun kehittämisen vakavasti, ja he ovat hallituksen tasolla keskustelleet ja tehneet suunnitelmia sen eteen. Ja tietysti yksi onnistuminen on se, että olemme saaneet yli 40 uutta harrastajaa tyttöjoukkueisiin." 

Innostuitko? Tutustu tarkemmin ja hae mukaan >> 

Haku alkaa maanantaina 2.12.2019 ja kestää 22.1.2020 asti.