KTP selvään voittoon MP:sta

• Jalkapallosarjat

Viikko sitten Cup-juna jatkoi kulkuaan ilman KTP:tä, joten katse kääntyi Ykkösen kauden odotukseen. Lauantaina Kotkaan saapui vieraaksi harjoitusotteluun Mikkelin Palloilijat, joka pelaa tulevan kauden Kakkosessa.  KTP otti selvän 3-0-voiton.

Molempien joukkueiden ennakoita lukiessa oli odotuksena, että KTP tulisi hallitsemaan pallollista peliä ja MP panostaisi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Kun pelikello laitettiin käyntiin, olikin selvää, että mikkeliläiset olivat tulleet haastamaan ja taistelemaan.

KTP:n peli lähti liikkeelle hieman erilaisella kokoonpanolla kuin tähän asti on totuttu näkemään. MP:n kovasta prässäyksistä huolimatta KTP pääsi avaamaan peliä lyhyillä syötöillä, mutta tietynlaista tukkoisuutta ja hitauden tuntua oli ilmassa ja hyökkääminen oli todella vaikean näköistä. Jakson alkupuolella vartin kohdalla KTP sai pienen mylläkän MP:n maalin edustalle, josta oli parikin paikkaa tarjolla, mutta vielä ei verkko kiristynyt. Jakson loppua kohden myös MP sai paremmin pelistä kiinni ja muutaman maalipaikan, jotka Jiri Koski kuitenkin onnistui torjumaan.

Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa

Toisen jakson käynnistyessä mikkeliläiset ottivat hetkellisesti pallonhallinnan, kunnes kotkalaiset piristyivät ja pääsivät peliin kiinni. Ajassa 53’ MP:n puolustusalueen harhasyötöstä lähteneestä tilanteesta Kalle Multanen pääsi viimeinkin siirtämään kotijoukkueen 1-0 johtoon, ja tästä ei mennyt minuuttiakaan, kun Kasperi Liikonen pääsi heti seuraavasta hyökkäyksestä tämän toistamaan ja päivittämään taululle 2-0 lukemat.

2-0 tilanteen jälkeen molemmat joukkueet hyödynsivät pelikatkoja, ja vaihtoivat miehistöä kentältä isolla kädellä. Tämä toi peliin pitkiä taukoja ja katkonaisuutta, joka näkyi pelitilanteissa. Ajassa 76’ Anton Eerola pääsi vielä viimeistelemään loppulukemat 3-0 Matias Paavolan hienosta esityöstä.

Viimeisen vartin aikana KTP:n pitkillä avauksilla tilaa alkoi löytymään ja pallo saatiin tuotua ylös. Näistä ei kuitenkaan harmittavasti saatu luotua vaarallisia maalitilanteita. Puolustuspäässä saatiin tehokkaasti katkottua vastustajan syöttöjä ja lähipeli lyhyillä syötöillä toimi.

Loppulukemat 3-0 (0-0) eivät aivan kerro totuutta kentän tapahtumista, sillä peli oli kokonaisuudessaan tasainen.

Harjoituspelit jatkuvat viikon päästä Kouvola-turnauksessa KSOY Stadionilla Saviniemessä, kun lauantaina 30.3 klo 13 vastaan asettuu Sudet ja sunnuntaina 31.3 klo 11 HIFK.