Takaisin
22.10.2020 klo 11.00

KTP ja FF Jaro palasivat voittokantaan

Jaa:

AC Kajaani nousi viimeisen säilyjän paikalle murskavoitollaan.

MuSa – VPS 0–2 (0–1)

Steven Morrissey nousi ottelun sankariksi kahdella osumallaan. Voittomaalin VPS-ikoni viimeisteli 37. minuutilla upean yksilösuorituksen päätteeksi. Joonas Immonen oli mies paikallaan MuSa:n maalilla, mutta joutui antautumaan vielä lopussa – asialla oli jälleen Morrissey, jonka komea laukaus sujahti yläkulmaan.

Kotijoukkueen raportti 
Vierasjoukkueen raportti

MP – KTP 2–3 (1–0)

Kotijoukkue pisti kotkalaiset ahtaalle, ja MP johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen. Komean avausmaalin laukoi Yassin Daoussin esityöstä kapteeni Jiri Haikonen, jolle osuma oli ensimmäinen Ykkösessä. Isännillä oli hyviä paikkoja lisäosumiin, mutta viimeistelyt eivät onnistuneet.

Vajaan tunnin kohdalla KTP tuli tasoihin Zakaria Beglarishvilin vedettyä 16-alueen rajalta aivan tolpan juureen. Illan ja kenties kierroksen komein osuma nähtiin 84. minuutilla – Michael Ogungbaro sai turhan paljon tilaa, ja mies käytti sen hyväkseen tykittämällä pallon aivan yläkulmaan. Johto ei kestänyt kauaa, kun Daoussi tarjoili vapaapotkun Juuso Tarvaisen päähän, ja peli oli tasan. Ratkaisijaksi nousi lopulta Tarvaisen tapaan vaihdosta kentälle tullut Anton Eerola, joka teki vieraille tärkeän voittomaalin.

Kotijoukkueen raportti 
Vierasjoukkueen raportti 

SJK Akatemia – FF Jaro 2–3 (1–3)

Pohjanmaan derbyn alkuminuutit olivat erittäin vauhdikkaat, kun kumpikin joukkue onnistui maalinteossa. Ensin Jyri Kiuru avasi maalihanat Jeremiah Strengin syötöstä viidenellä minuutilla, ja vain hetki tästä Joni Remesaho tasoitti Axel Vidjeskogin erinomaisesta tarjoilusta. Remesaho teki illan toisensa 19. minuutilla komean riistonsa jälkeen – FF Jaro tuplasi johtonsa, kun tällä kertaa Wilterlynd Inalien vapautti Vidjeskogin maalintekoon.

SJK Akatemia nousi toisen jakson alkuhetkillä maalin päähän, kun Aatu Kujanpää keskitti pallon maalille, ja Streng tyylitteli kauden kymmenennen osumansa. FF Jaro osui vielä myöhemmin tolppaan, mutta lisämaaleja ei nähty, ja pietarsaarelaisten nousuhaaveet säilyivät elossa.

Kotijoukkueen raportti 
Vierasjoukkueen raportti 

AC Kajaani – MYPA 10–2 (5–1)

Siipirikkoinen vierasjoukkue siirtyi heti alussa yllätysjohtoon, kun Ismail Mekhalfa roikotti pallon kajaanilaisten maaliin seitsemännellä minuutilla. Ottelu ratkesi jakson puolivälin tienoilla – ensin Babacar Diop ja Hannes Seikkala veivät isännät johtoon, ja hetki tästä Mekhalfa katseli punaista korttia. AC Kajaani hyödynsi miesylivoiman ja iski vielä kolmesti avausjakson aikana, kun Seikkala sekä Diop tuplasivat maalimääränsä, ja Hussein Mohamed sai niin ikään nimensä maalitilastoihin.

Lumisateen maustamalla toisella puoliajalla kotijoukkue teki toiset viisi maalia. Mohamedin illan toisen lisäksi maaleja tekivät Erfan Zeneli sekä kahdesti osunut Christopher Bibaku – lisäajalla Seikkala viimeisteli hattutemppunsa. Välissä MYPA:n Anttoni Huttunen kavensi 8–2:een, mutta komea osuma jäi laihaksi lohduksi.

Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti 

Kierroksen kaikki maalit löydät maalikoosteesta