KP-V:n hurja loppukiri toi voiton Naisten Futsal-Liigakarsinnan avauksessa

Kaustisen Pohjan-Veikot nousi hurjalla loppukirillään voittoon Naisten Futsal-Liigakarsinnan avausottelussa Raisio Futista vastaan. KP-V teki viimeisen vajaan kuuden minuutin aikana viisi maalia, ja se riitti 7-6 (2-5) -voittoon.

su 4.4., Kaustisen urheilutalo
KP-V-RaiFu 7-6 (2-5)

Naisten Futsal-Liigakarsinnan avausottelu sekä alkoi että loppui räväkästi. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 2-2. Kotijoukkue oli ehtinyt johtaakin 2-1, mutta sen jälkeen näytti, että vieraat menevät menojaan. Raisio Futis pelasi ensimmäisellä jaksolla rohkeaa ja nopeaa hyökkäyspeliä ja johti Ella Mäen johdolla tauolle mentäessä 2-5.

Toisella jaksolla näytti pitkään siltä, että RaiFu pitää etulyöntiasemansa. Varsinkin kun Mäki (4+2) vei päivän neljännellä maalillaan vieraat jo 2-6 johtoon. Kaustisen Pohjan-Veikot otti kuitenkin hyvissä ajoin lentävän maalivahdin käyttöön, ja lähes epätoivoiselta näyttänyt takaa-ajo toi tulosta. Syntyi viisi maalia vajaassa kuudessa minuutissa, joista Vera Mattilan (2+1) tekemä voittomaali näki päivänvalon vain 40 sekuntia ennen täyttä aikaa. Mattilan lisäksi kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Erica Niemi (2+1) ja kapteeni Taru Paavola (1+2).

KP-V johtaa näin liigakarsintaa otteluvoitoin 1-0. Liigapaikkaan tarvitaan kaksi voittoa. Joukkueet kohtaavat ensi lauantaina Raisiossa. Jos KP-V voittaa, se säilyttää liigapaikkansa. Jos RaiFu voittaa, niin kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan Kaustisella 18. päivä huhtikuuta.

Myös RaiFulla riitti tuuletettavaa avausottelussa useiden maalien merkeissä. Kuva: Jussi Mikkola