Takaisin
9.10.2021 klo 22.56

Kova Ukraina piti Huuhkajat pihdeissään – ”Ukraina teki pelin vaikeaksi meille”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Huuhkajien MM-karsinnat jatkuivat 1-2 (1-2)-tappiolla Ukrainalle. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva myönsi ottelun jälkeen Ukrainan vahvuuden ja löysi Huuhkajien pelaamisesta parannuskohteita tulevia pelejä silmällä pitäen.

Suomi lähti otteluun rohkeasti ja loi hyvän paikan jo heti ensiminuuteilla ennen Ukrainan avausosumaa. Ukrainan avausmaalin jälkeen Suomi nosti prässitasoaan, mutta samalla se avasi Ukrainalle mahdollisuuksia iskeä. Kanerva halusi joukkueelta aktiivista otetta kotiyleisön edessä.

- Sovittiin, että otetaan alusta aktiivisesti ja näytetään isännän otteet ja katsotaan sitten miten Ukraina siihen reagoi. No, neljä minuuttia ja sitten kolahti ja tappioasema. Siinä on kaksi vaihtoehtoa. Joko lähteä saman tien nostamaan prässiä ja pyrkiä kohti pallonriistoja, saada se pallonhallinta ja päästä peliin mukaan. Toinen vaihtoehto on vetäytyä alas, ja johtoasemassa oleva joukkue varmaan sitä haluaakin. Se oli tietoinen riski ja aika alussa se jouduttiin tekemään, mikä avasi heille myös tiloja, Kanerva kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Kyllä yksi syy oli myös se, että fantastinen yleisö oli meitä kannustamassa, ja he varmasti odottivatkin meiltä aktiivista puolustamista. Totta kai meillä on tietty pelisuunnitelma, ja jos joudumme tappioasemaan, niin sitten nostamme prässiä. Nyt se tapahtui niin aikaisin ja ajattelin, että kavereilla on virtaa ja halua siihen. Välillä se toimi ja välillä ei. Pääsimme tasoihin, mutta valitettavasti Ukraina meni uudelleen johtoon ja olimme taas tappioasemassa. Silloin pitää jossain vaiheessa ottaa vielä niitä riskejä, että pääsemme hyökkäämään, Kanerva jatkoi.

Ukraina puolusti hyvin ja tiiviisti koko pelin. Suomi ei päässyt iskemään selustaan eikä löytänyt tiloja vastustajan puolustuslinjan edestä. Puolustuspäässä Ukrainan nopeat ja taitavat pelaajat aiheuttivat päänvaivaa.

- Tiesimme hyvin, että heidän laiturit tulevat vahvasti taskuihin ja pelasimme vähän mies miestä vastaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut varmistaa sitä vielä yhdellä miehellä ja tiiviillä neljän linjalla. Valittiin tällainen tapa, että puolustetaan rohkeasti eteenpäin. Se, mitä Ukraina teki taas hyvin oli, että heidän laitatopparit pelasivat aktiivisesti eteenpäin ja ottivat niitä ylätaskuja pois.

Suomella oli paikat tasoitukseen, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin. Kanervan mukaan hyökkäyspeliin jäi vielä parannettavaa.

- He puolustivat tiiviisti ja he vähän varioivat sitä. Se on selvä, että tilojen luonti vaatii liikettä syvyyteen, että saamme revittyä heidän puolustustaan alas ja houkuteltua heidän pelaajiaan linjasta eteenpäin. Siinä emme täysin onnistuneet. Välillä onnistuimme, mutta jatkossa täytyy saada palloa paremmilla prosenteilla sinne linjojen väliin, että se murtautuminen on helpompaa.

Täyttä Olympiastadionia oli odotettu

Robin Lod oli kahdesti lähellä maalintekoa, kun hänellä oli paikka heti alkuminuuteilla ja vielä lopussa hän laukoi vaarallisen vapaapotkun. Hän oli Kanervan kanssa samoilla linjoilla hyökkäyspään haasteista.

- Minusta tuntui, että tänään olisimme voineet muutaman kerran pelata vähän helpommin linjan taakse, ja sitä kautta saada enemmän tiloja siihen puolustuslinjan eteen ja taskuja auki. Tänään Ukraina puolusti tosi kärsivällisesti ja hyvin ja teki pelin vaikeaksi meille.

Vaikka tappio harmitti, niin ilonaiheitakin löytyi. Pitkä odotus oli päättynyt sen suhteen, että Olympiastadionille saatiin vihdoin ottaa runsaasti yleisöä. Olympiastadionille saapuneet 29 485 ihmiset loivat upean tunnelman ja hienon jalkapallotapahtuman.

- Oli ihan mahtavaa. Tätä olimme odottaneet pitkän aikaa, että pääsemme vihdoin uudelle Olympiastadionille katsojien kanssa. Se tässä harmittaa eniten, ettemme pystyneet antamaan yleisölle tulosta. Hieno kannustus läpi ottelun ja on ihan mahtavaa, että meillä on tuollainen tuki takanamme. Toivottavasti saadaan marraskuussa sama ja jopa parempi fiilis, ja sitä kautta tuloksia, Teemu Pukki kiitteli yleisöä.

Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat tiistaina, kun vastassa on vieraskentällä Kazakstan.