Takaisin
28.10.2020 klo 19.55

Kouassivi-Benissan pelaa vahvaa kautta Veikkausliigassa - ”Paikka maajoukkueessa tulee kovalla työllä”

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

21-vuotias Kevin Kouassivi-Benissan valmistautuu kauden huipennukseen FC Interin paidassa. Vuosi on ollut rikkonainen, vaikea, mutta myös onnistunut ja opettavainen.

Kevin Kouassivi-Benissan debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa kaudella 2018. Viime vuonna hän pelasi loppukauden lainalla RoPS:ssa ja tänä vuonna koko sesongin FC Interissä. Peliaikaa on tullut 19 liigaottelussa ja tehoja yksi maali ja neljä maalisyöttöä.

 

- Olen tästä vuodesta ihan positiivisin mielin, vaikka se onkin ollut niin rikkonainen. Olemme kaikki joutuneet miettimään entistä tarkemmin, miten huollamme kroppaa ja muutenkin asioita kentän ulkopuolella. Tämä on ollut urani tähän mennessä selkeästi opettavaisin ja tärkein vuosi, laituri toteaa.

 

Suomen cupia pelattiin talvella, mutta korona venytti liigakauden alun aina heinäkuulle saakka. Kouassivi-Benissan muistaa tarkkaan kuinka haastavia kuukaudet epätietoisuudessa olivat.

 

- Seura tuki ja meillä oli esimerkiksi Zoom-treenejä. Niiden avulla joukkuehenki pysyi ja tilanne tuntui melkein normaalilta, kun saimme palata harjoituksiin. Arjen sisällä on ollut tilanteita, joissa joutuu toimimaan erilailla, mutta varsinkin otteluruuhkassa sen lopulta melkein unohti. Futarin ja urheilijan elämään kuuluu paljon sopeutumista.

 

Nuori pelaaja on kiitollinen joukkueen tuesta. Huumori on säilynyt ja ollut iso voimavara.

 

- Silloin kun ei olla yhdessä, niin pelkät joukkueen whatsapp-ryhmän viestit voivat auttaa. Keksimme myös erilaista huumoria ja pystymme heittämään läppää tästäkin tilanteesta. Aika ei käy tylsäksi, joukkueessamme on niin erilaisia persoonia, hän naurahtaa.

 

FC Interin kausi sujui erinomaisesti elokuun lopulle saakka. Tilille kertyi hyvin pisteitä liigasta ja paikka Suomen cupin finaaliin. 0-1-derbytappio TPS:lle aloitti vaikean jakson, jonka aikana joukkue pelasi kuusi ottelua ilman voittoa. 

 

- Hankaluudet alkoivat derbytappion jälkeen, mutta valmentaja osasi luoda meihin uskoa ja halu parantaa tuli jokaisesta pelaajasta itsestäänkin. Emme oikeastaan edes pelanneet niin huonosti, emme vain saaneet tulosta. Meillä oli ohjelmassa myös aika monta vaikeaa vieraspeliä, Kouassivi-Benissan huomauttaa.

 

- Nyt olemme päässeet takaisin raiteelle, tulokset ovat tulleet hyvällä pelillä. Tunnelma joukkueessa on todella luottavainen.

 

FC Inter lähtee runkosarjan päätöskierrokselle neljän ottelun voittoputkessa, johon kuuluu myös TPS:n kaataminen selvin 3-0-lukemin kauden toisessa derbyssä. Sijoitus on kolmas pisteen päässä KuPS:sta ja neljän HJK:sta.

 

2020 on Kouassivi-Benissanille kolmas Veikkausliigassa. Hän on HJK:n pelaaja ja sopimus kattaa vielä kauden 2021, mutta laituri on pelannut kaksi edellistä kautta lainalla. Viime vuonna RoPS:ssa ja nyt siis FC Interissä.

 

- Olen saanut tänä vuonna olla ympäristössä, jossa minulla on valmentajan (Jose Riveiro) 100-prosenttinen luotto - vaikka menisi välillä huonomminkin. Sen takia koen, että suorittaminen on ollut rennompaa. ”Rivellä” on hyvä silmä, hän seuraa kaikkea, pelaaja kehuu.

 

- Interissä on erilainen pelitapa kuin mihin olin tottunut, joten se on ollut opettavaista. Lisäksi nurmi pelialustana on ollut minulle uusi asia. 

 

Yksi erikoisuus, toki laiturille osittain tuttu viime kaudesta, on HJK-ottelut. Kouassivi-Benissanin sopimus on laina, joten hän ei saa pelata helsinkiläisiä vastaan. Näin ollen hän missasi muun muassa cupin finaalin ja tulee olemaan sivussa myös Interin runkosarjan päätöskierrokselta ensi keskiviikkona. 

 

- Kauden aluksi en ajatellut, että tilanne ärsyttäisi minua näin paljon. HJK on kuitenkin se joukkue, jonka haluaisin eniten kohdata. Tietysti haluaisin pelata parhaimmillani juuri heitä vastaan ja näyttää mitä osaan, pelaaja harmittelee.

 

Sopimus HJK:n kanssa kattaa vielä ainakin kauden 2021. Laina Interin kanssa on katkolla, eikä nuori osaa vielä sanoa missä ura jatkuu.

 

- Ainut asia mielessäni on, että haluan pelata. Tein debyytin liigassa jo toissa kaudella. Silti vasta tänä vuonna minusta on tuntunut, että olen saanut tarvittavan rutiinin pelaamiseen tällä tasolla. 

 

U21- ja myöhemmin A-maajoukkue ovat laiturille tärkeitä tavoitteita. Tänä vuonna vastuuta Pikkuhuuhkajissa ei ole tullut.

 

- Se on tavoite, haluan päästä takaisin U21-joukkueeseen. Se paikka tulee hyvin pelaamalla ja kovalla työllä.

 

U21-maajoukkueessa on useita pelaajia Veikkausliigasta. Tällä hetkellä kotimaisesta pääsarjasta mahtuu miehiä myös Huuhkajiin.

 

- Pienempänä ajatus maajoukkueesta oli kaukainen, että on pakko pelata ulkomailla päästäkseen sinne. Nyt näemme, että hyvin pelaamalla voi sinne päästä Veikkausliigastakin.

 

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan keskiviikkona 4.11.