Takaisin
6.3.2018 klo 15.37

Korpela haluaa ottaa ”ison voiton” Helmareiden kanssa

Jaa:

Ⓒ SPL

Naisten maajoukkue pelasi maanantaina lupauksia herättävästi, vaikka Italia onnistui tasoittamaan Cyprus Cupin ottelun loppuvaiheilla. Kapteeni Tinja-Riikka Korpelaa uskoo, että Helmarit nappaa vuonna 2018 ”ison voiton”.

Suomi avasi Kyproksen turnauksen 0-1-tappiolla Walesille. Seuraavassa pelissä Sveitsi pääsi iskemään taululle 4-0-lukemat. Maanantaina Helmarit kohtasi Italian ja johti peliä kahdesti. Loppulukemiksi kirjattiin 2-2 ja Italia eteni turnauksen finaaliin.

 

- Me aloitimme pelin todella hyvin. Tuntui, että Italia oli jäänyt pukukoppiin tai olivat muuten vain unessa. Pikkuhiljaa he pääsivät peliin mukaan, eli 2-2 oli varmasti oikeutettu tulos. Johdimme kaksi kertaa, joten tietysti lukemat harmittavat. Olisi ollut hienoa voittaa noin kova joukkue, Korpela pohti.

 

- Pelituntuman puute näkyi ja tuntui ensimmäisessä ottelussa Walesia vastaan varmasti meissä kaikissa. Enää sen ei pitäisi vaikuttaa. Uskon, että pystymme pelaamaan keskiviikkona taas turnauksen parhaan pelin.

 

Emmi Alanen teki Suomen molemmat maalit rangaistuspotkuista, mutta joukkue onnistui luomaan paikat pelitilanneosumaankin. Myös Korpela sai esittää muutamaan otteeseen torjuntataitojaan.

 

Leirin tulokset eivät Korpelaa ilahduta, mutta hän ei myöskään halua murehtia niitä liikaa. 

 

- Minusta meidän pitää osata katsoa tulosten taakse. Pelimme on ollut ajoittain todella hyvää, vaikka parannettavaakin on paljon. Kun ajattelen aiempia Cyprus Cupeja, joissa olen ollut mukana, niin on ollut pelejä, joissa meillä ei ole ollut mitään saumoja. Nyt ei ole ollut niin. Kaiken kaikkiaan fiilis on tällä hetkellä ihan hyvä. 

 

- Viimeinen tärkeä asia on alkaa saada tulosta. Karsintapeleissä mieltä ei lämmitä se, että pelataan hyvin, mutta ei voiteta. 

 

”Tinni” uskoo, että Suomen nykyinen joukkue on valmis nappaamaan ”ison voiton”, eli kaatamaan jonkun Euroopan suurmaan. Seuraava mahdollisuus siihen tarjoutuu pääsiäisen jälkeen 6. huhtikuuta, kun Espanja saapuu Suomeen MM-karsintaotteluun.

 

- Me tulemme olemaan valmiita siihen peliin, aivan varmasti. Italia on saman tasoinen ja hieman saman tyylinenkin vastus. Näimme eilen, että voittaminen on meille aivan mahdollista. 

 

- Tulemme ottamaan tänä vuonna pari isoa voittoa, olen siitä varma. Tekemisemme on hyvää ja olemme tässäkin turnauksessa hitsautuneet entistä paremmin yhteen. 

 

Korpela jätti vuoden vaihteessa kolmen ja puolen kauden jälkeen Bundesliigaseura Bayern Münchenin ja siirtyi Norjaan Vålerenga IF:n riveihin. 

 

- Olen viihtynyt Vålerengassa todella hyvin ja saanut taas uutta intoa tekemiseen. Vaihtelu virkistää, joten olen siirtoon tyytyväinen. Seuramme tavoite on parantaa edellisistä kausista, eli yritys on kiilata TOP3-joukkoon.

 

- Henkilökohtaisesti haluan saada ison roolin ja pelata paljon. Toivon, että pystyn todella auttamaan joukkuetta sen seuraavan askeleen ottamisessa. Haluan kokemuksellani osoittaa, mitä se vaatii, että tekeminen on laadukasta joka päivä. Tunne kropassani on tällä hetkellä hyvä, parempi kuin esimerkiksi vuosi sitten. Lähden kauteen oikein positiivisilla fiiliksillä, Korpela totesi.

 

Suomi kohtaa Cyprus Cupin päätöspäivänä Unkarin klo 11. Turnauksen finaalissa pelaavat klo 18 Italia ja Espanja.