Takaisin
10.2.2021 klo 16.00

Korona-ajan harjoitteluohjeet harrastejoukkueille ja junioreille – pidetään toisistamme huolta

Jaa:

Ⓒ SPL

Koronan vaikutukset liikuntaan ja urheiluun jatkuvat. Rajoitukset ja suositukset harrastustoiminnan järjestämiseksi eri puolilla Suomea ovat erilaiset epidemiatilanteesta riippuen.

Palloliitto suosittelee seuroja noudattamaan harjoittelussa Suomen Olympiakomitean laatimaa ohjeistusta >>
Tarkista oman alueesi koronatilanne täältä >>

Koronaepidemian kaikissa vaiheissa on syytä huomioida, ettei harrastustoimintaan tule osallistua oireisena. Harjoitustoimintaan kokoontuvat osallistujien lisäksi vain valmentajat, mahdolliset toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella ja valmentajat, toimihenkilöt sekä huoltajat myös sisätiloissa tapahtuvan harrastustoiminnan aikana. Harrastustilaan mennään vasta, kun edelliset osallistujat ovat poistuneet. Puku- ja pesuhuonetiloja käyttöä vältetään ja käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. 

– Epidemiatilanne eri puolilla Suomea vaihtelee, ja sitä kautta myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset poikkeavat toisistaan alueittain. Tämä on joukkueille ymmärrettävästi epätasa-arvoinen tilanne harjoittelun ja harjoitusotteluiden suhteen, mutta toivomme koko jalkapalloyhteisöltä ymmärrystä ja voimia tilanteen voittamiseksi, Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini sanoo. 

– Tällä hetkellä lasten ja nuorten jalkapallon kilpailutoimintaa ei järjestetä missään päin Suomea. Nuorten SM-karsintasarjojen aloitusta joudutaan koronatilanteesta johtuen edelleen siirtämään helmi-maaliskuun vaihteeseen, Soini jatkaa. 

Uutinen nuorten SM-karsintasarjojen aloituksen siirtymisestä. >>

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten harrastustoiminnassa on syytä kiinnittää huomiota erityiseen huolellisuuteen. Toiminta tapahtuu vakiintuneessa ryhmässä ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä niin, etteivät ryhmät ole keskenään kontaktissa. Yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia kaikissa muissa tilanteissa paitsi itse urheilusuorituksen aikana. Puku- ja pesuhuonetiloja käyttöä vältetään.

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla lasten ja nuorten kilpailuja ja otteluita ei järjestetä eikä lasten ja nuorten toiminnassa matkusteta tapahtumiin, otteluihin tai kilpailuihin oman alueen ulkopuolelle. Kilpailutoiminnan käynnistäminen arvioidaan erikseen. 

Aikuisten harrastustoiminta leviämisvaiheessa olevilla alueilla suositellaan keskeyttämään. 

Pääsarjoissa, Ykkösessä ja Miesten Kakkosessa pelaavien joukkueiden toiminta luokitellaan huippu-urheiluksi ja joukkueiden toiminta voi jatkua koronaohjeistukset huomioiden.

Olympiakomitean laatima ohjeistus löytyy kokonaisuudessaan täältä. >>

Lisätietoa ja ajantasaiset ohjeistukset, suositukset ja määräykset koronavirusepidemiasta Valtioneuvoston, THL:n ja AVI:n sivuilla.