Kolmosen viikkoraportti; Wilppaalle viides voitto putkeen

• Alueuutiset

Wilpas jatkaa sarjan kärjessä myös kuudennen kierroksen jälkeen. Peimari laittoi SoVo:n nippuun ja vaanii pisteen päässä Wilppaasta. Odotetussa PIF:n ja Maskun ottelussa Paraisilla ei maaleja nähty.

FC Inter2 – TPK 2-1
Kolmosen kuudes kierros käynnistyi keskiviikkona Turun Urheilupuiston Yläkentällä turkulaisten paikallisella. Isäntänä tällä kerralla oli FC Inter2, joka jatkoi TPK:n tappioputkea. Kerhon pitääkin nyt ryhdistäytyä, jotta PIF ei vie sitä mielin määrin torstain Kuukauden ottelussa. Interin uusi vahvistus Jeremias Kaari vei sinimustat johtoon, kun Yläkentän digitaalikellossa oli reipas puoli tuntia pelattuna. Kaari viimeisteli läpiajostaan varmasti. Toista puoliaikaa oli pelattu vartin verran, kun TPK sai kulmapotkujen sarjan. Näistä viimeisestä Tatu Lemmetty puski Kerhon tasoihin. TPK ei kuitenkaan päässyt edes yrittämään tasoituksen jälkeen Interin ohittamista, kun lepsu puolustaminen kostautui. Vain kolme minuuttia Lemmetyn maalista Inter voitti taistelupallon rangaistusalueella ja Mohammed Al Bermanei sinetöi loppulukemat.

SoVo – Peimari United 0-5
Sovo romahti jo toisessa kotiottelussaan peräkkäin. Ottelun alku oli kotijoukkueelle mahdollisimman huono. Vartti oli pelattu, kun Alhagie Sawaneh kaatoi alimpana pelaajana Peimari-hyökkääjän rangaistusalueella. Seurauksena ulosajo, rangaistuspotku ja peli nollaan yhteen. Pilkulta maalin tärytti Daniel Coutinho. Isäntien tilanne hankaloitui edelleen reilun 20 minuutin pelaamisen jälkeen, kun tärkeä Mikko Halonen joutui loukkaantumisen seurauksena siirtymään vaihtoon. SoVo jaksoi vajaalla taistella lähes koko ensimmäisen jakson, kunnes 41. minuutilla Peimarin Nico Salmiosalo teki taukolukemiksi 0-2. Toisen jakson alkuun vieraat ottivat loputkin toiveet pois SoVo:lta. Egzon Ibrahimi teki 0-3 vain parin minuutin pelaamisen jälkeen. Juuso Salonen tälläsi seuraavan maalin 68. minuutilla ja kaksi minuuttia kului tästä, kun Nico Salmiosalo viimeisteli illan toisella osumallaan loppulukemat.

PIF – Masku 0-0
Kärkipään ryhmien taisto päättyi perjantai-iltana Paraisten sateessa maalittomaan tasapeliin. Kotijoukkue oli lähempänä maalintekoa, vaikka Masku ehkä hienokseltaan muuten, ainakin keskialueen pelaamista, hallitsi. Vihreävalkoiset vieraat eivät kuitenkaan maalipaikoille asti juurikaan päässeet. PIF sen sijaan sai muutaman paikan, mutta komean ottelun Maskun maalissa pelannut Henri Forsström oli mies paikallaan. Avausjakson ainoa paikka syntyi Joonas Manzolle läpiajosta, mutta Forsström venyi torjuntaan. Masku-vahti oli myös toisen jakson 20. minuutin kohdalla Behar Cimilin vedon edessä ja varsinaiseen huippupelastukseen mies venyi kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, torjuen Gesim Vocan laadukkaan ylänurkkatykityksen kulmapotkuksi.

PIF:n  kapteeni Yannick Ossok johti joukkueensa puolustusta johtajan elkein ja piti maskulaiset pois maalipaikoilta.

ÅIFK – PaiHa 0-0
Myös toinen perjantai-illan ottelu päättyi maalittomaan. Yläkentällä ÅIFK ja PaiHa väänsivät tasaisesti ja kumpikin nappasi pelistä yhden pisteen. Tilastoihin kirjattiin kummallekin joukkueelle vain yksi varoitus ja ottelupöytäkirjan mittavimmat merkinnät olivatkin molempien joukkueiden runsaat vaihdot. PaiHa oli saanut peliin uuden vahvistuksen, kun kokenut ja viimeksi KaaPo:n paidassa viilettänyt Jussi Luotonen kirmasi pitkästä aikaa kentälle. Maalin makuun armoton tykki ei ensimmäisessä pelissään PaiHa:n paidassa kuitenkaan päässyt. Piste kummallekin piti joukkueet vahvasti keskikastissa ja ÅIFK on edelleen iskuetäisyydellä sarjan kärkiryhmiin.

ÅIFK ja PaiHa väänsivät tiukasti, mutta maaleja ei perjantaina Yläkentällä saatu aikaiseksi.

RaiFu – FC Åland 1-4
RaiFu ei saanut helpotusta tilanteeseensa, kun FC Åland vieraili Kerttulassa. Sinimusta ahvenanmaalaisryhmä siirtyi nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Ensin Rezgar Amani karkasi paitsion rajamailta yksin läpi ja teki pelin avausosuman. Tästä meni vain pari minuuttia, kun RaiFu puolusti kulmatilanteen lepsusti ja Thomas Mäkisen löysä pusku löysi tolpan kautta verkon perukoille. Roni Hentula antoi kavennuksellaan 38. minuutilla vielä kotijoukkueelle uuden buustin mahdollisuuden taukopalaveriin ja toiselle jaksolle. RaiFu:n nousua ei kuitenkaan nähty. FC Åland pani pelin pakettiin Rezgar Amanin iltapäivän toisella ja Fredrik Ulvestafin osumilla.

FC Ålandin Rezgar Amani oli kahden maalin mies lauantaina Kerttulassa.

JIK – Wilpas 0-2
Wilpas piti piikkipaikkansa ottamalla täyden pistepotin vaikealta Ahvenanmaan reissulta. Hankalaksi homma vieraiden osalta kuitenkin meni, kun Jashar Balinca ajettiin ulos kentältä ensimmäisen puoliajan lopulla. Jomala IK ei kuitenkaan pystynyt tauolla punomaan juonta, jolla miesylivoima olisi hyödynnetty ja maalin takaa-ajoasema olisi käännetty voitoksi. Wilpas ehti nimittäin siirtyä johtoon reilun parinkymmenen minuutin jälkeen Mohammed Alin maalilla. Toisella puolikkaalla Henri Makkonen tempaisi Wilppaan 0-2 johtoon reippaan tunnin kohdalla ja peli oli paketissa.

JyTy – TOVE 2-2
Yläkentällä nähtiin lauantai-illassa neljä maalia. Kaikki maalit syntyivät kuitenkin vasta viimeisellä vartilla. Tuure Oldendorff aloitti tehovartin ja vei kotijoukkueen johtoon 75. minuutilla. TOVE kuittasin kuitenkin nopeasti, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin tilanne oli tasan, kun Sami Kirvesmäki osui pilkulta. Niko Vainionpää viimeisteli seuraavaksi vieraille 86. minuutilla ja pisteet olivat jo matkalla Poriin. Anton Hallgren oli kuitenkin toista mieltä, sillä hän teki JyTy:n tasoitusosuman välittömästi Vainionpään maalin jälkeen. Ottelussa vaihtopelaajat olivat ratkaisurooleissa, sillä Sami Kirvesmäkeä lukuun ottamatta muut viimeistelijät tulivat kentälle vaihdosta.

Seuraavalla kierroksella Kuukauden ottelu

Tulevalla viikolla nähdään taas Kolmosen Kuukauden ottelu. TPK:lla onkin PIF:a vastaan torstaina todellinen kasvojen pesun paikka. Mikäli Yläkentälle ei paikan päälle pääse, voi TPK:n onnistumisen todistaa Turun Seutusanomien sivuilla suorassa lähetyksessä. Mielenkiintoa riittää niin ikään torstaina Salon seudun ”paikallispelissä” Wilpas – SoVo. Perjantaina jumbofinaalissa RaiFu ja JyTy yrittävät kohentaa tukalaa tilannettaan. Molemmilla on kasassa vasta kaksi sarjapistettä.