Kolmosen viikkoraportti; TPK, PIF ja SoVo puhtaalla pelillä kärjessä

• Alueuutiset

Kolmosen toinen sarjakierros saatiin päätökseen sunnuntaina Porissa. Nollakerhosta tuossa ottelussa pääsi pois Wilpas ja näin TOVE jatkaa ainoana ilman pisteitä. Sarjanousijat ovat kahden kierroksen jälkeen kaikki keränneet yhden pisteen ja jo kaksi nousijaa, JyTy ja PaiHa ovat kiusanneet ennakkosuosikki Maskua, jonka voittotili on vielä avaamatta. PIF:n Gesim Voca täräytti saarella hattutempun.

PaiHa – Masku 1-1
Masku on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan onnistunut hyvin ravistamaan ennakkosuosikin viitan harteiltaan, kun sarjanousijat ovat vieneet siltä pisteitä. Torstaina Paimiossa PaiHa oli lopulta ylärimalaukauksineen jopa lähempänä voittoa, mutta pisteet jaettiin. Kotijoukkue tarjosi Maskulle shokkihoitoa heti alkuun, sillä jo neljännellä minuutilla maskulaispuolustus sähelsi oikein kunnolla ja nopea ja vaarallinen brassikärki Pedro Lucas vei Soikan isännät helposti johtoon. Niclas Forss toi Maskun puolen tunnin kohdalla tasoihin jatkamalla Kalle Kaupin antaman kulmapotkun maaliin. Toisella jaksolla molemmilla oli vielä mahdollisuutensa, mutta maalivahdit Martti Vanhatalo ja Ville Seppänen eivät palloa verkoistaan joutuneet kaivamaan.

PaiHa:n Pedro Lucas karkasi maskulaispuolustuksen avustuksella maalintekoon.

JyTy – TPK 1-4
Turkulaisten paikallisessa Yläkentällä TPK oli selvästi vahvempi. Ilman tärkeitä Lehtosen veljeksiä pelannut JyTy ei pystynyt uusimaan edelliskierroksen Masku-yllätystä ja näin ”Kerho” jatkaa puhtaalla pelillä. TPK pystyi kuitenkin murtamaan JyTy-puolustuksen vasta toisella jaksolla. Ensin Joona Forsström teki läheltä avausmaalin ja ennen kuin vartti toista jaksoa oli pelattu, pääsi Joakim Julie tekemään kulman jälkitilanteesta 0-2. Seuraavista maaleista vastasi Jyri Sundin. Ensin 72. minuutilla komea nosto kaukaa yli kotijoukkueen maalivahdin ja muutama minuutti myöhemmin mies siirsi takatolpalta pallon helposti maaliin. JyTy:n lohdutusosumasta vastasi Hannu Kuusisto ottelun lisäajalla.

SoVo – FC Inter2  1-0
Someron Voima on aloittanut kauden voimalla. Toinen voitto putkeen tuli FC Interistä somerolaisten pienellä kotibaanalla. Viime kauden kohtaamisissa kumpikin joukkue voitti maalilla kotonaan ja sama tahti jatkui nyt. Avauskierroksella kaksi kertaa FC Ålandin reppua heiluttanut John George Digha oli jälleen ratkaisija. Mies osui vitosen sisältä, kun pallo pomppi hänelle sopivasti kulmapotkun jälkeisessä ”flipperissä.” Vähämaalista ottelua kuvaa hyvin myös maalipaikkojen määrä, joilla ei todellakaan mässäilty. Varoituksiakin pelissä jaettiin vain yksi, joten myös tilastomerkinnät olivat kovasti vähäisiä. SoVo matkustaa seuraavaksi PIF:n vieraaksi, jolloin vähintään toisen orastava voittoputki katkeaa.

RaiFu – Peimari United 1-1
Perjantaina pelattiin Kerttulassa lähes hyytävässä viimassa ja nousija-RaiFu otti avauspisteensä. Ottelun alku näytti siltä, että Peimari ottaa toisen voiton putkeen, mutta toisin kävi. Sinnikäs kotijoukkue ei päästänyt Peimaria helpolla, vaikka vieraiden kapteeni Samuli Vihervirta tälläsikin johtomaalin 27. peliminuutilla. RaiFu puolusti varsin alhaalla ja tukki vieraiden pelin. Vain muutama minuutti Peimarin maalin jälkeen, pääsi RaiFu onnekkaasti tasoihin, kun laidasta Mikko Hellstenin lähettämä korkea pallo yllätti Gerson Liman vieraiden maalilla. Laadukkaammalla viimeistelyllä Peimari olisi saattanut viedä kaikki pisteet ja nousutaistoon mielivän ryhmän pitäisi vastaavat ottelut jatkossa hoitaa.

Valkopaitaisen Peimari Unitedin kapteeni Samuli Vihervirran maali toi vieraspisteen.

ÅIFK – FC Åland 0-0
Lauantai-iltana Yläkentällä ei maaleja nähty. Viime kaudella IFK oli kotiottelussaan maalin parempi ja syksyllä saarella pisteet tasattiin. Tasaista oli tälläkin kerralla ja lopputulosta voidaan pitää oikeutettuna. Vain kolmen vaihtomiehen kanssa matkassa olleet vieraat lienevät tulokseen tyytyväisempiä. Vaihtojen lisäksi pöytäkirjaan merkattiin kotijoukkueen kaksi varoitusta. FC Åland on saalistanut kahdesta pelistään vain yhden pisteen ja on varmaa, että pääsiäisenä saarelle matkustava FC Inter2 saa vastaansa raivokkaasti avausvoittoa metsästävän FC Ålandin.

JIK – PIF 2-5
Pargas IF on startannut kauteen hyvin. Toinen voitto putkeen tuli sarjanousija Jomalasta ja vieraat mättivät maaleja oikein kunnolla. Ottelun hahmo oli SoVo:n Futsalin Liigajoukkueessakin tuhojaan tehnyt Gesim Voca. Mies tuli kentälle vasta toisella jaksolla ja täräytti maalit 60., 69. ja 85 minuuteilla. Välissä Jonas Lehtinen ehti myös maalintekoon. Ensimmäisellä jaksolla ainoasta maalista vastasi vieraiden Frans Grönlund. Jomala tuli toisen jakson alussa tasoihin Scott Beeksin osumalla, mutta Frans Erikslundin tekemä 2-4 maali ei enää kotijoukkueessa suurta toivoa nostanut varsinkaan, kun Gesim Voca kuittasi kolmannen osumansa pian perään.

TOVE – Wilpas 0-2
Molemmat joukkueet olivat hävinneet avausottelunsa ja pistetilin avaaminen oli yhteisenä tavoitteena. Wilppaan hallinnassa käynnistynyt ottelu sai uuden käänteen jo ensijakson puolivälissä, kun kotijoukkueen Tuomas Kallioinen taklasi Wilppaan Otto Mäkistä suoran punaisen kortin arvoisesti. Tauolle mentiin vielä tasatilanteessa, mutta vieraiden hyvä ote jatkui toisella jaksollakin ja 54. minuutin kohdalla Mohammed Al-Asadi vei salolaisryhmän johtoon. Kotijoukkueen kirin päätti vaihdosta kentälle tullut Kevin Kreen 0-2 maalillaan 83. minuutilla. TOVEkin pystyi rakentamaan muutaman maalipaikan lähinnä kulmapotkuista, mutta Wilpas vei maistuvat pisteet Porista.

Kahden sarjakierroksen jälkeen maalipörssiä johtavat kolmella osumallaan PIF:n Gesim Voca ja SoVo:n John George Digha.

Seuraavat ottelut

Pääsiäisenä pelataan taas ja itse asiassa jo ennen kevään juhlaa, keskiviikkona, voi TOVE avata pistetilinsä matkatessaan ÅIFK:n vieraaksi Yläkentälle kierroksen avausotteluun. Pitkäperjantaina kannattaa suunnata Paraisille, sillä molemmat pelinsä voittaneet PIF ja SoVo kohtaavat Aktia Areenalla. Kolmas puhtaan pelin joukkue, TPK, isännöi kiirastorstaina Paimion Hakaa.