Kolmosen viikkoraportti; tasapelejä ja murskavoittoja

• Alueuutiset

Kolmosen 22. sarjakierroksella pelattiin peräti neljä tasapeliä. FC Ålandilla, miksei vielä Maskullakin, oli mahdollisuus hätistellä vielä Pallo-Iirojen johtoasemaa, mutta kaikki kolme kärkiryhmää jäivät viikonloppuna tasapeleihin. Maalijuhlista kierroksella vastasivat Wilpas ja Peimari United, jotka molemmat yltyivät otteluissaan maali-ilotteluun. Sarjan alakerrassa sijoitukset vaihtuivat, mutta FC Inter2, ÅIFK, SC Wolves ja TuWe ovart edelleen jännittävästi vain pisteen sisällä toisistaan ja kaikille ei sarjapaikkaa Kolmosessa ole ensi kaudeksi tarjolla.

Ensi kauden Kolmoseen varmistivat viikonloppuna nousunsa Nelosesta sekä Jyrkkälän Tykit että Paimion Haka. Näin molemmat palaavat vain vuoden Nelosen visiitin jälkeen Kolmosen tasolle. Kakkosessa FC Jazz pelasi kahdeksannen voitottoman ottelun putkeen ja sillä on vielä teoreettinen mahdollisuus jopa pudota. Yksi voitto kahdesta jäljellä olevasta pelistä riittää varmasti, vähemmälläkin saattaa selvitä. Jännäksi kuitenkin menee ja kuten Kolmosen viikkoraportissa 3.9. spekuloitiin (löytyy täältä), on Jazzin säilymisellä/putoamisella oma vaikutuksensa Kolmosen putoajien määrään.

ÅIFK – SoVo 2-3
Putoamista välttelevä Åbo hävisi kotonaan Someron Voimalle. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun vartin pelin jälkeen, kun Arman Palani heilutti verkkoa ottelussa ensimmäisen kerran. Vierasjoukkue nousi tasoihin viisi minuuttia ennen taukoa Samuel Woodwardin maalilla. Toiselle jaksolle jäi vielä rutkasti nähtävää. Victor Djibalene vei Åbon johtoon 65. minuutilla. Vajaa kymmenen minuuttia tämän jälkeen Samuel Woodwardin illan toinen osuma toi somerolaiset takaisin otteluun. Ottelu valui Åbon kannalta viemäriin lisäajan neljännellä minuutilla, jolloin syntyi vieraiden kolmas osuma ikävästi omalla maalilla.

Wilpas – TuWe 6-0
Wilpas murskasi Weikot jo ensimmäisellä jaksolla. Avausosuma syntyi avausminuutilla ja maalista vastasi alkukauden komeetta Jesse Jokiniemi. Teemu Kesänen lisäsi johtolukemiksi 2-0 heti perään neljännellä minuutilla. Vartin pelin jälkeen ottelu oli jo 3-0, kun Olli Jakonen tinttasi taukolukemiksi 3-0. Toisella puoliajalla nähtiin toiset kolme osumaa kotijoukkueelle. Jesse Koskinen maalasi lukemiksi 4-0 puoli tuntia ennen päätösvihellystä. Henri Makkonen vastasi 5-0 osumasta 76. minuutilla. Jesse Jokiniemen toinen osuma minuutti ennen täyttä aikaa jäi illan viimeiseksi ja lopputulokseksi kirjattiin TuWe:n kannalta surkeasti 6-0.

Jesse Jokiniemi teki kauden maalinsa numerot 10 ja 11 TuWe-murskajaisissa. Arkistokuva.

FC Inter2 – TOVE 0-0
Putoamiskamppailusta eroon haluava Inter2 tasasi pisteet maalittomasti TOVE:a vastaan. Ottelussa ei siis nähty maaleja, mutta ei myöskään varoituksia, joten ainakin ottelun tuominnut Jesper Carlsson pääsi helpolla. TOVE voi jo pelata hyvinkin vapautuneesti, mutta Inter2 saa painaa kaasu pohjassa kauden loppuun saakka. Nuori ja lahjakas Elias Mastokangas pelasi alkukauden Kakkosta KaaPo:ssa, mutta loppukauden peleissä ”Maston” päällä on sinimusta pelipaita. Ahnas laituri ei vielä TOVE:a vastaan onnistunut Kolmosen verkkoja heiluttamaan.

Kuvassa vielä KaaPo:n keltaisessa paidassa pelannut Elias Mastokangas aiheuttaa loppukauden harmia Interin vastustajien puolustuksille. Arkistokuva.

PIF – Masku 2-2
Piffen isännöi sarjassa kolmantena olevaa Maskua. Vierasjoukkue aloitti pelin terävästi ja Jari Oksanen maalasi lukemiksi 0-1 jo kolmannella minuutilla. Jonas Lehtinen toi Piffenin tasoihin 17. minuutilla. Masku vei ottelun tauolle lukemista 1-2, kun Eemeli Laaksonen osui vieraille ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. Maskun johto ei kauaakaan kestänyt, sillä tauolta pirteästi palannut kotijoukkue nousi tasoihin 49. minuutilla Veli Hartolan osuessa. Lisämaaleja ei nähty, eikä ottelussa jaettu yhtään varoitusta. Veli Hartola nousi maalillaan sarjan maalipörssissä kakkostilalle.

FC Åland – SC Wolves 1-1
Putoamista vastaan kolmen muun joukkueen kanssa kamppaileva Wolves nappasi tärkeän vieraspisteen sarjassa toisena olevalta Ålandilta. Ensimmäinen jakso päättyi maalittomaan, mutta toisen jakson alussa heiluteltiin verkkoja. Jimmy Sundman vei kotijoukkueen etumatkalle toisen puoliajan viidennellä minuutilla. Wolves tasoitti ottelun kuitenkin vain kuusi minuuttia tästä, kun Matias Tulla iski pallon kotijoukkueen nuottaan. Wolvesin puolustaja Jiri Vainio näki punaista lisäajan kolmannella minuutilla, mutta tästä huolimatta loppulukemiksi kirjattiin 1-1.

Peimari United – FC Boda 5-0
Peimari murskasi putoamiseen matkalla olevan Bodan kotikentällään. Avausosuma nähtiin 26. minuutilla Nico Salmiosalon toimesta. Bruno Rodrigues maalasi vain hetki ennen taukoa, jota lähdettiin viettämään 2-0 kotijohdossa. Toinen puoliaika oli vanhentunut vain muutaman minuutin, kun Nico Salmiosalon toinen maali vei lukemiksi 3-0. Sama mies oli asialla 66. minuutilla viimeistellen näin hattutemppunsa. Omar Abdulqadir kaunisteli lukemia vielä vartti ennen loppua ja tulostaululla komeilivat 5-0 lukemat taiston tauottua.

Nico Salmiosalo täräytti hattutempun, kun Peimari murskasi FC Bodan. Arkistokuva.

Pallo-Iirot – TPK 1-1
Sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Pallo-Iirot kärsi pistemenetyksen kotiluolassaan Turun Pallokerhoa vastaan. Turkulaiset menivät ottelussa johtoon vain hetki ennen taukoa, kun Ilmari Autio laukoi pallon kotijoukkueen verkkoon. Toisella jaksolla Iirot hallitsi ottelua. Tämä palkittiin kuin palkittiinkin, sillä tasoitusosuma näki päivänvalon vasta viidennellä lisäminuutilla, jolloin Eetu Kaipio täräytti pilkun TPK:n verkkoon ohi Stefan Wahlstenin. Pallo-Iirot jatkaa sarjakärjessä kuuden pisteen turvin, kun Åland ja Masku jäivät niin ikään pistejakoon omissa otteluissaan. Nousu ei ole vielä ratkennut.

Jutun otsikkokuva: Pallo-Iirot / Sanna Peräntie

Ålandin ja Maskun loppukirin paikka

Tulevalla kierroksella alkaa olla viimeisiä hetkiä Ålandille ja Maskulle napsia Pallo-Iiroja kiinni. FC Åland kohtaa SoVo:n ja Masku Wilpaan, joilla molemmilla sarjapaikka on jo turvattu. Iirot sen sijaan ajaa Raunistulaan kynsin hampain sarjapaikastaan taistelevan TuWe:n vieraaksi. Pieni kenttä voi tuoda omat haasteensa Iiroille, mutta toki TuWe:n pitää osoittaa taistelumieltä huomattavasti edellistä kierrosta enemmän. Tärkeitä ja mielenkiintoisia matseja on taas torstaista lauantaihin tarjolla. Tervetuloa Kolmosen katsomoon.