Kolmosen viikkoraportti; tasaisen sarjan kärkirypäs tiivistyy

• Alueuutiset

FC Åland ja Pallo-Iirot ajoivat viikonloppuna Wilppaan pienen karkumatkan lähes kiinni. ÅIFK otti alkukauden rämpimisen jälkeen toisen peräkkäisen voittonsa ja on aloittanut nousun kohti turvallisia sijoja. Myös sarjan alakerrassa on tiukan tasaista. Paraisilla pelattiin perjantaina historiallinen derby ja Pajbackalle saapui komeasti 437 katsojaa.

FC Inter2 – ÅIFK 0-1
Edellisellä kierroksella kauden avausvoittonsa napannut ÅIFK nappasi toisen täyden pistepotin putkeen. Turun paikallisessa kaatui Inter2. Vähämaalisen kamppailun ainoa osuma nähtiin toisen jakson alussa, kun Arsalan Azizi iski voittomaalin. Pelissä nähtiin myös kaksi punakorttia, kun Interin Lari Kinnunen, sekä Åbon Barham Ahmadi ajettiin kentältä kahdella varoituksella.

Keltapaitainen ÅIFK kaatoi FC Inter2:n jumbotaistossa

FC Boda – Wilpas 3-0
Sarjan kärjessä edelleen paikkansa säilyttänyt Wilpas kärsi toisen tappionsa, kun keskikastissa majaileva Boda möyhensi keltamustat kotonaan. Ensimmäinen maali syntyi 34. peliminuutilla Jimmy Röblomin viedessä isännät taukojohtoon. Toisella jaksolla maaleja odoteltiin aina loppuhetkille asti. Ahmed Al-Shekli iski kaksi osumaa ottelun viimeisillä minuuteilla ja varmisti Bodalle tärkeät kolme pistettä. Samalla tuplamaalin tekijä siirtyi maalipörssin kärkipaikalle yhdeksällä osumalla.

SoVo – Peimari United 4-2
Neljän pisteen sisällä toisistaan olevat seurat kohtasivat Somerolla. Ottelusta tulikin todella maalirikas. Peimari siirtyi johtoon 18. minuutilla Edgar Mastianican osumalla. SoVo tasoitti lukemiksi 1-1 kuitenkin vain minuuttia myöhemmin Petteri Heikkilän maalilla. Kotijoukkue siirtyi vielä ensimmäisen jakson lisäajalla johtoon John Dighan osuessa pokien väliin. Toisella jaksolla ensimmäinen maali syntyi 72. peliminuutilla, kun isännät karkasivat 3-1 johtoon. Maalista vastasi Nicholas Brain. Peimarin Ali Al-Take toi vieraat peliin mukaan 3-2 kavennusosumalla 79. minuutilla. Tämän maalin jälkeen toistui sama kaava kuin Peimarin ensimmäisen jälkeen. Minuutti Al-Taken maalin jälkeen Brain ratkaisi loppulukemiksi 4-2 ja kolme pistettä jäivät Somerolle.

TPK – TuWe 2-3
Viikon toinen Turun paikallinen tarjosi tapahtumarikkaan elämyksen läsnäolollaan ottelua kunnioittaneille kannattajille. TPK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun Joona Forsström ohjasi pallon takatolpalta sisään. Weikot nousi tasoihin ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Ville Stylman osui pilkulta. TuWe aloitti toisen jakson terävästi. 52. minuutilla Niclas Forss teki jälleen taikojaan laukoen pallon puolesta kentästä fantastisesti yli TPK maalivahdin.  Muutama hetki tästä ja Konsta Laakso lisäsi lukemiksi jo 1-3.  Ottelun viimeinen osuma syntyi 65. minuutilla, kun Pallokerhon Robert Nygård viimeisteli pallon pilkulta ohi TuWe:n maalia vartioineen Saku Suomisen. Ikävää dramatiikkaa ottelussa nähtiin, kun TPK:n Marno Lastula vaihdettiin kentältä pois. Miehen astellessa vaihtoon hän potkaisi vaihtokoppia, josta lensi palasia omaa joukkuekaveria kohti. Seurauksena tästä oikeutta jakanut Petri Johansson näytti Lastulalle punaista kortia.

Niclas Forss viimeisteli kauden viidennen maalinsa TPK:a vastaan

SC Wolves – Pargas IF 1-2
Historiallinen Paraisten derby tarjosi dramaattisia hetkiä runsaalle (437) yleisölle. Piffen siirtyi ottelussa johtoon 18. minuutilla Gesim Vocan maalilla. Ensimmäisellä jaksolla ei lisämaaleja nähty, mutta toinen jakso tarjosi tapahtumia. 73. minuutilla Piffenin Muharrem Sahiti ajettiin kentältä ulos punaisella kortilla. Tämän jälkeen Matias Tulla tasoitti pilkulta ottelun lukemiksi 1-1. Derby sai dramaattisen lopun, kun ottelun kuudennella lisäminuutilla Omar Farhan teki voittomaalin ja räjäytti katsomon punaisen puolen riemuun. Näin kotikentällään vierasjoukkueena pelannut PIF pysyy kärkijoukkueiden pistevauhdissa mukana.

Perjantain Paraisten paikallinen keräsi Pajbackalle komean yleisömäärän. Kiihkeä ottelu tarjosi draamaa loppuun asti

TOVE – FC Åland 0-2
FC Åland nousi voitollaan pisteen päähän sarjan kärkipaikkaa pitävästä Wilppaasta, joka hävisi oman ottelunsa. Saarelaiset siirtyivät johtoon 36. minuutilla, kun Adam Nyberg vapautti vieraiden peliä 0-1 maalilla. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa. Digitaalit näyttivät 58. minuuttia, kun Sourush Mahmoudi teki saarelaisille vapauttavan 0-2 johtomaalin. TOVE:n loppukiriä hidasti Kalle Grönlundin toinen varoitus 64. minuutilla, jolloin kotijoukkue jäi yhden miehen vajaalle.

Masku – Pallo-Iirot 2-4
Kolmosen Kuukauden ottelusta löytyy oma, pidempi raportti täältä.

Juhannuksen viettoon kuudella viikko-ottelulla

Kolmonen jatkuu juhannusjuhlien vuoksi jo tiistaina ja keskiviikkona pelataan peräti viisi ottelua. Sarjan ylemmässä keskikastissa peräkkäisillä sijoilla olevat PIF ja SoVo pelaavat todella tärkeistä pisteistä Pajbackalla. Toinen mielenkiintoinen nosto on Pallo-Iirot – FC Boda, sillä Bodan viime aikojen otteet ovat olleet vahvoja ja Pallo-Iirojen pitää jatkaa voittolinjalla viime viikonlopun Masku-voiton jälkeen, jotta se pysyy nousutaistossa mukana. FC Åland ja Inter2 pelaavat tämän kierroksen pelinsä vasta 14.7.