Kolmosen viikkoraportti; sarjapaikoista käynnissä raivoisa taistelu

• Alueuutiset

Kolmosen kierros teki sarjan häntäpäästä, jos mahdollista, entistäkin mielenkiintoisemman. Vain FC Bodan kohtalo alkaa jo näyttää sinetöidyltä, mutta ÅIFK, Inter2, TuWe ja Wolves ovat pisteen sisällä toisistaan. Todennäköisesti vain kaksi näistä neljästä säilyttää paikkansa sarjassa. Kärkipään ryhmistä Masku alkaa hyytyä ja vain FC Åland pystynee enää uhkaamaan Pallo-Iirojen nousua.

SoVo – FC Inter2  1-0
Someron Voima nappasi niukasti kolme pistettä kotonaan. Ottelun ainokainen osuma syntyi jo 13. peliminuutilla, kun John Digha iski pallon vieraiden verkkoon. Lisämaaleja ei nähty ja Interin kiriä vaikeutti toisen jakson 69. minuutilla tullut Lari Kinnusen toinen keltainen kortti. Vajaalla loppuun pelannut vierasjoukkue ei siis kyennyt maalaamaan SoVo:n verkkoon ja pisteet jäivät kotijoukkueelle. Inter2:lle lisäpisteet olisivat olleet kultaakin kalliimmat sarjapaikkataistelussa.

TuWe – PIF 2-2
Weikot ja Piffen jäivät tasapisteisiin keskinäisessään. Kotijoukkue aloitti terävästi, kun Niclas Forss vei Weikot johtoon jo kolmannella minuutilla. Tämän jälkeen Piffenkin heräsi mukaan peliin ja 18. minuutilla Gesim Voca tasoitti lukemiksi 1-1. Vierasjoukkue osui vielä viisi minuuttia ennen taukoa ja Veli Hartolan maali vei vieraat johtoasemassa ottamaan happea. Toisella jaksolla TuWe kaivoi maalia ja sen myös saikin. Forssin illan toinen osuma 69. minuutilla tasoitti lukemiksi 2-2 ja tämä tulos pysyi aina päätösvihellykseen saakka. Piste oli TuWe:lle arvokas putoamiskamppailussa ja sen nappaaminen kovassa vireessä olevalta Piffeniltä antaa Weikoille uskoa jäljellä oleviin peleihin.

Niclas Forss (vas.) oli kahden maalin mies PIF:a vastaan. Arkistokuva.

Masku – Peimari United 1-2
Peimari aiheutti maskulaisille jo toisen perättäisen kotitappion. Avausmaali nähtiin, kun Edgar Mastianica vei vieraat johtoon 39. minuutilla. Masku kuittasi tämän kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin Eemeli Laaksosen vastatessa tasoitusosumasta kulman jälkitilanteesta. Toisella jaksolla ei maaleilla juhlittu ja ottelu näyttikin päättyvän pistejakoon, kunnes Samuli Vihervirta antoi vierasjoukkueelle aihetta riemuun minuutti ennen täyttä aikaa. Vihervirran maali oli todella komea kääntölaukaus läheltä rangaistusalueen rajaa. Tämän jälkeen ei Masku enää noussut ja Peimari ryösti täyden pistepotin mukaansa.

Edgar Mastianica täräytti Peimarin ensimmäisen maalin Maskussa

SC Wolves – ÅIFK 2-1
Ottelun kaikki kolme osumaa antoivat odottaa itseään toiselle jaksolle, joten taukoa vietettiin 0-0 lukemissa. Kotijoukkue Wolves siirtyi 1-0 johtoon 69. minuutilla Matias Tullan osumalla. Åbon kirivaihde tuotti tuloksen Victor Djibalenen tasoittaessa lukemiksi 1-1, kun pelikellossa oli 77 minuuttia. Wolves kuitenkin taisteli itselleen tärkeät kolme pistettä, kun Patri Filatoff päästi kotijoukkueen riemuitsemaan voittomaalia neljännellä lisäminuutilla. SC Wolvesin voitto tiivisti sarjan tyvipään lähes henkeä salpaavan jännittäväksi.

FC Boda – FC Åland 1-3
Åland kävi retkellä mantereella tällä kerralla FC Bodan vieraana. Saarelaiset siirtyivät 0-1 johtoon minuutti ennen taukoa ja varmasti luulivat, että tauolle siirrytään näissä lukemissa. Fredrik Börman kuitenkin tasoitti pelin ensimmäisen jakson lisäajalla. Toisella puoliajalla Åland meni menojaan. Jimmy Sundman iski voittomaaliksi jääneen 1-2 maalin noin puolituntia ennen päätösvihellystä. Samainen mies oli asialla, kun hän iski viimeisen naulan Bodan arkkuun vielä ottelun lisäajalla. Bodan tilanne sarjan pohjalla alkaa olla säilymistä ajatellen jo toivoton.

Jimmy Sundman teki FC Ålandille kaksi maalia Björkbodassa. Arkistokuva.

Pallo-Iirot – Wilpas 1-0
Sarjakärjessä kuuden pisteen turvin jatkava raumalaisryhmä otti niukan voiton Äijänsuolla kevään komeettajoukkue Wilppaasta. Iirojen ainoasta maalista vastasi Emenike reilun puolen tunnin kohdalla. Mies sivalsi kovan laukauksen rangaistusalueen reunalta Wilppaan verkkoon ja nosti samalla kauden maalimääränsä yhdeksään. Wilpas aiheutti erityisesti toisen jakson vahvalla esityksellään pelkoa kotiyleisössä, mutta sarjajohtaja kesti maalivahti Henri Saarisen komeiden torjuntojen avittamana.

TPK – TOVE 0-1
Kierroksen sunnuntai-iltana päättänyt ottelu oli Kolmosen Kuukauden ottelu ja siitä löytyy oma raporttinsa täältä: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/tove-ryosti-voiton-kuukauden-ottelussa