Kolmosen viikkoraportti; RaiFu:lle ensimmäinen voitto

Peimari United säilytti sarjan piikkipaikan, vaikka pelasi tasapelin Paraisilla. Masku nousi voitollaan TPK:sta kakkoseksi ja on kaksi pinnaa sauvolais-paimiolaisia perässä. Wilpas kärsi Inter 2:n vieraana toisen tappionsa ja on tasapisteissä Maskun kanssa. Sarjan pohjalla RaiFu otti kauden avausvoiton ja nyt jokaisella sarjan joukkueella on vähintään yksi voitto taskussaan. Ilman tappioita jatkavat edelleen seuraavalla kierroksella kohtaavat Peimari United ja Masku.

PaiHa – RaiFu 0-1
    Sarjanousijat ja toisilleen viime kauden Nelosen samasta lohkosta tutut joukkueet kohtasivat torstaina Soikalla. RaiFu avasi vihdoin, kauden kahdeksannessa ottelussa, voittotilinsä. Raisiolaisten sankariksi nousi Mikko Aso. Hän nosti pallon maaliin yli PaiHa-veskari Martti Vanhatalon Soikan KHT:n digitaalikellon näyttäessä 52. minuuttia. Suhteellisen tapahtumaköyhässä ottelussa ei maalipaikoilla mässäilty. Tällä kerralla joukkueet saivat kuitenkin pienen eron toisiinsa. Viime kaudella Nelosessa molemmat kohtaamiset päättyivät tasapeleihin. Voitolla RaiFu nousi mukavasti mukaan taistelussa sarjapaikasta. Toki se jatkaa maalieronsa vuoksi viimeisellä sijalla, mutta neljä viimeistä joukkuetta on tässä vaiheessa yhden pisteen sisällä toisistaan.

Mikko Aso oli RaiFu:n sankari voittomaalillaan Paimiossa torstaina. Arkistokuva.

SoVo – ÅIFK 0-0
    SoVo pelasi toisen peräkkäisen tasapelin. Somerolaiset saivat tällä kerralla myös tukittua kotikentällä oman maalinsa, sillä kahden edellisen kotipelin maaliero on karmea 0-11. Voittoon SoVo on viimeksi yltänyt 11.4. ja se onkin valunut pikkuhiljaa sarjataulukossa alaspäin. Maaliton tasatulos ei ollut yllätys ÅIFK:lle, joka jatkaa varsin niukkaa maalilinjaa. Verkko ei juurikaan soi kummassakaan päässä kenttää, kun ÅIFK pelaa. Viime kaudella SoVo oli maalin parempi molemmissa joukkueiden keskinäisissä otteluissa, mutta torstai-iltana Somerolla ei maaleja nähty. Ainoat merkinnät pöytäkirjaan olivat varoitukset. Ne SoVo voitti luvuin 3-1.

PIF – Peimari United 1-1
    Maskussa katseltiin todennäköisesti perjantain tulosseurantaa tyytyväisenä, kun PIF ja Peimari tasasivat pisteet Paraisilla. Yhtään tappiota ei Peimarilla edelleenkään sarjassa ole. Paraisilla ei päästy vieläkään nurmelle ja Aktia Areenan tekonurmella avausosuman tekivät vieraat. Edgar Mastianica otti 67. minuutilla kuudentoista rajalla kukkupallon rinnallaan alas ja PIF-puolustus päästi miehen tekemään kääntölaukauksen vapaasti. Veto muutti onnekkaasti vielä suuntaa PIF-puolustajasta ja lipui alanurkkaan. Maali oli miehen neljäs tällä kaudella. Kiihkeässä kärkiryhmien ottelussa jaettiin peräti kahdeksan varoitusta ja pääsipä Peimarin Aki Varjonen katselemaan myös punaista korttia 84. minuutilla. Tästä kului vain kolme minuuttia, kun PIF tuli tasoihin. Yhden pisteen kotijoukkueelle toi Gesim Vocan tarkka alanurkkavapari aivan 16-viivan tuntumasta.

Masku – TPK 3-0
    Masku ryöpytti Pallokerhoa koti-Taponkedolla selvin numeroin. Edelliskierroksella maskulaiset päästivät FC Ålandin tasoihin kahdella lisäajan osumalla ja joukkue oli tästä sisuuntuneena päättänyt taittaa TPK:n niskan kunnolla. Tauolle mentiin vielä maalittomassa tilanteessa, mutta päätösjaksolla alkoi tapahtua. Kymmenkunta minuuttia oli toista puoliaikaa tahkottu, kun nopean sivurajaheiton seurauksena Kari-Pekka Koivunen pelasi Niclas Forssin läpi. Maali syntyi lopulta maskulaisittain vähän onnekkaasti, sillä se pomppi sisään TPK:n pelaajasta. Forss oli vahvasti mukana myös toisessa maalissa. Hänet kaadettiin läpiajotilanteessa rangaistusalueen sisällä ja mies itse tälläsi rankkarin maaliin. Lisäajan toisella minuutilla Eemeli Jäspi antoi Kerholle viimeisen niitin nostamalla pallon kauniisti yli TPK-vahti Tuomas Leinon.

Niclas Forss kaadettiin kuvan tilanteessa rankkarin arvoisesti ja mies itse tälläsi pilkun sisään.

JyTy – FC Åland 0-3
    Jyrkkälän Tykkien tilanne sarjan peräpäässä pysyi tukalana. Kahdesta edellisestä pelistään tasapelin ja voiton saalistanut JyTy joutui tyytymään selvään tappioon isännöidessään hyvässä vireessä olevaa FC Ålandia. Käytännössä Åland ratkaisi pelin jo avausjaksolla. Ensin 23. minuutilla Sergei Chibisov nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja teki 0-1. Juuri ennen taukoa Shajan Amani lisäsi kotijoukkueen tuskaa tekemällä Ålandin toisen osuman. Kakkosjaksollakaan JyTy ei pystynyt vieraiden voittoa uhkaamaan. Loppulukemat teki pilkulta Åland-kippari Rezgar Amani vajaa vartti ennen päätösvihellystä.

JIK – TOVE 4-2
    Toejoen Veikot matkusti lauantaina Jomalan vieraaksi saarelle, mutta Poriin oli tuomisina nolla pistettä. Kuuden maalin ottelussa juhli kotijoukkue ja TOVE suli toisella puoliajalla, sillä tauolla se johti vielä 0-1. Taukojohtoon porilaiset vei Kalle Marttila reippaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Filip Helén toi maalillaan Jomalan mukaan peliin vajaan tunnin kohdalla. Tästä vain pari minuuttia myöhemmin JIK:n William Rosenberg siirsi kotijoukkueen johtoon. Sama mies oli asialla 70. minuutilla ja 3-1 alkoi jo näyttää lopun merkkejä TOVE:lle. Vieraat halusivat kuitenkin vielä tulla peliin mukaan ja Niko Vainionpään maali 72. minuutilla antoi vahvaa toivoa loppukiristä. Enempää vierasmaaleja ei kuitenkaan nähty ja Filip Helénin iltapäivän toinen osuma oli kosmeettinen loppusilaus.

FC Inter2 – Wilpas 3-1
    Wilpas jäi sunnuntaina kierroksen päättäneessä ottelussa Yläkentällä vahvan kokoonpanon peliin saaneen Inter 2:n vauhdista. Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa selvästi, mutta maalinteon juuri ennen taukoa aloitti Wilpas. Vieraat saivat sivuvaparin, jonka jatkoi läheltä maaliin ylös noussut toppari Joonas Ojanen. Interistä avauspuolikkaalla lähimpänä maalia oli Jeremias Kaari täräyttämällä pallon kertaalleen maalin ristikkoon. Toisella puolikkaalla sinimusta kotijoukkue sai muutettua hallintansa maaleiksi. Heti alkuun Jeremias Kaari karkasi laidalta paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa ja vapautti Hanson Boakain maalintekoon. Interin toinen osuma 68. minuutilla oli lähes toisinto Wilppaan maalista. Elias Mastokangas antoi hienon sivuvapaapotkun ja ylös noussut Interin toppari Ahmeti Endrit tälläsi pomppupallon läheltä reppuun. Hushyar Aftab teki loppulukemat lisäajan viidennellä minuutilla.

FC Inter2:n toppari Ahmeti Endrit nousi sivuvaparissa tekemään Interin voittomaalin.

Seuraavat ottelut

Yhdeksäs sarjakierros potkaistaan liikkeelle keskiviikkona turkulaisten paikallisella. Myös koulujen päättäjäispäivänä lauantaina ovat joukkueet asetelleet itselleen peräti kolme peliä. Kierros päättyy sunnuntaina Sauvossa mielenkiintoiseen kärkikaksikon otteluun Peimari United – Masku. Joukkueet ovat sarjan tässä vaiheessa ainoat ilman tappiota vielä olevat ryhmät.