Kolmosen viikkoraportti; PIF:n nousu viittä vaille valmis

• Alueuutiset

Menneen viikon peleissä odotettiin erityisesti, saako JyTy siirrettyä Kolmosen nousuratkaisua. Ei saanut, vaan PIF otti kotivoiton ja päässee viimeistelemään nousunsa pian. Lohkon hännillä tuskaista putoamistaistelua käy vielä useampi joukkue ja jännitettävää riittää. PaiHa:n tilanne on tässä vaiheessa hankalin.

FC Inter2 – PaiHa 2-0
FC Interin reserviryhmä on päässyt viimeisiin peleihinsä vapautuneesti ja tähtäin lienee nousun osalta asetettu jo ensi kauteen. Kolmanneksi viimeisen kierroksen aloittanut ottelu torstaina Yläkentällä oli Interille suhteellinen helppo perussuoritus. Sarjapaikastaan taistelua käyvä Paimion Haka ei suurta uhkaa Interin kolmelle pisteelle tällä kerralla päässyt aiheuttamaan. Jo seitsemännellä minuutilla nähtiin avausosuma. Hushyar Aftab kuljetti terävästi päätyviivalle ja takaviistosyöttö löysi 16-rajalta Roope Kantolan. Hänen suora ja maltillinen laukauksensa upposi nätisti oikeaan alakulmaan. Toista maalia todistettiin, kun viisi minuuttia oli pelattu päätösjaksoa. Matias Lahti riisti keskialueella pallon ja vapautti Hushyar Aftabin läpiajoon. Tämä kiersi PaiHa-maalivahti Jani Granitin ja viimeisteli loppuluvut. PaiHa:lle tulos tarkoitti sitä, että viimeisistä peleistä sen on saatava voittoja.

FC Inter2 vyörytti hyökkäyksiä kohti PaiHa:n maalia Yläkentällä torstaina.

PIF – JyTy 4-0
Vain ihme voi enää estää Pargas IF:n nousun. Joukkue on kovassa vireessä ja tappion se on nähnyt viimeksi kesäkuussa. Sen jälkeen PIF on pelannut 13 ottelua, joista vain kaksi on päättynyt tasapeliin ja muut se on voittanut. JyTy joutuu perjantain Paraisten vierailun jälkeenkin vielä kunnolla tappelemaan paikastaan Kolmosessa. Casper Nyberg oli perjantaina ensimmäinen maalintekijä. Hänen laukauksensa reilusta 20 metristä upposi JyTy-puolustuksesta suuntaa muuttaen alanurkkaan. Pelikello oli tuossa vaiheessa käynyt 37 minuuttia. Loput maalit syntyivät toisella jaksolla. 66 minuuttia oli taulussa, kun Yanga Baliso täräytti rankkarialueen kulmasta Nybergin esityöstä. Muutama minuutti ennen loppua pallo vietiin pilkulle. PIF:n maalitykki Gezim Voca viimeisteli täplältä kylmän viileällä tsipillä maalin keskelle. Sama mies oli asialla heti uudelleen. Vocan kauden 17. maali syntyi vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi hän kieputti Jyty-pakit kuutamolle ja tälläsi pallon takaylänurkkaan.

Yanga Baliso oli jälleen vahvalla pelipäällä. Mies teki perjantaina PIF:n toisen maalin.

SoVo – JIK 2-2
Someron Voima oli jo käytännössä varmistaa sarjapaikkansa lauantaina, mutta Jomala IK tuli tasoihin lisäajalla. Molemmat ryhmät saanevat vielä lisää pisteitä viimeisistä otteluistaan hakea, jotta Kolmonen on heillä varmasti ensi kaudenkin sarjataso. Petteri Heikkilä vei somerolaiset johtoon reilun puolen tunnin jälkeen. Toisen jakson alkuun alkoi kotijoukkueen osalta näyttää jo hyvältä, sillä 48. minuutilla John George Digha tuplasi johdon. Ahvenanmaalaisvieraat eivät kuitenkaan myyneet nahkaansa helpolla. Lucas Eriksson viimeisteli kaudella jo 11. kerran pelikellon näyttäessä 70 minuuttia. Vaihtomies Vincent Emretsson nousi sitten lisäajalla Jomalan sankariksi ja tämä yksi piste saattaa olla JIK:lle hyvinkin arvokas kauden päätteeksi.

Masku – RaiFu 5-1
Naapurikylien taistelusta lauantaina ei klassikkoainesta tullut. RaiFu:n putoaminen on ollut tiedossa ja pidempään ja Maskukin saa pelata loput pelinsä ilman sen kummempaa panosta. Martin Nilsson avasi kuuden maalin iltapäivän Taponkedolla ennen kuin kotijoukkue oli kunnolla ymmärtänyt pelin edes alkaneen. RaiFu:n maali näki päivänvalon jo 4. minuutilla. Tämän jälkeen Masku määräsi vauhdin ja maaleja alkoi syntyä tasatahtiin. Waltteri Peltola tasoitti pelin 13. minuutilla ja Kari-Pekka Koivunen vei kotijoukkueen johtoon, kun puoli tuntia oli täyttymässä. Peltola teki vielä toisen osuman avauspuolikkaan lisäajalla ja tauolle siirryttiin maskulaisjohdossa 3-1. Päätösjaksolla esiin astui Niclas Forss viimeistellen kaksi peräkkäistä maalia vain hetki ennen loppuvihellystä. 4-1 syntyi 86. minuutilla ja loppulukemat kaksi minuuttia myöhemmin.

Niclas Forss (68) kasvatti lauantain kahdella maalillaan kauden saldonsa jo 17 osumaan. Arkistokuva.

Peimari United – ÅIFK 3-0
Peimari roikkuu nyt lähimpänä Pargas IF:a ja on valmiina nousuun, mikäli PIF romahtaa kahdessa viimeisessä pelissään. ÅIFK on putoamisviivan päällä, mutta lopullista helpotusta sarjapaikan vahvistumisen muodossa sekään ei lauantain tulosten perusteella vielä saanut. Daniel Coutinho oli lauantaina OP-Hakkispaanalla avausmaalin tekijä. Hän viimeisteli pilkulta 26. minuutin kohdalla. Toisella puoliajallakaan isännät eivät ÅIFK:aa mukaan peliin päästäneet, vaan Peimari niittasi vielä kaksi maalia. Nico Salmiosalo osui 69. minuutilla ja viimeinen maali oli Samuli Lempiäisen käsialaa. Peliaikaa oli silloin vielä vartin verran jäljellä.

FC Åland – Wilpas 1-1
Åland tipahti tasapelin myötä sarjassa kolmanneksi ja piste vahvisti Wilppaan asemaa keskikastissa. Avausjakso mentiin Sportskilassa maalittomana lauantaina. Pöytäkirjamerkinnät olivat muutenkin kortilla, sillä jos maaleja kirjattiin molemmille vain yksi, niin saman verran kummallekin kirjattiin myös varoituksia ja vaihtoja. Wilpas siirtyi rankkarista johtoon 56. minuutilla. Teemu Kesänen viimeisteli 11-metrisen. Jimmy Sundman toi kotijoukkueen tasoihin noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä ja tämä maali oli Sundmanille jo kauden yhdeksäs.

TPK – TOVE 2-2
Turun Pallokerho kiusasi lauantaina Yläkentällä TOVE:a, joka olisi kaivannut kolmea pistettä Kerhoa enemmän. Porilaisilla tiukka sarjapaikkataistelu jatkuu viimeiselle kierrokselle asti. TPK:n Marno Lastula jaksaa syksyn tullessakin painaa maaleja. Lauantaina mies teki Kerhon molemmat osumat, mutta kummanikin maalin jälkeen TOVE tuli tasoihin. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton ja Lastula onnistui ensimmäisen kerran 54. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin vieraat kuitenkin kuittasivat ja tasoituksesta vastasi Joonatan Tuovinen. Marno Lastulan iltapäivän toinen ja kauden 14. maali syntyi 79. minuutilla ja sen jälkeen TPK oli jo marssimassa voittoon. TOVE:lle vihellettiin kuitenkin rankkari neljännellä lisäaikaminuutilla ja Kalle Grönlund laittoi sen kylmän viileästi sisään.

Kolmosen toiseksi viimeinen sarjakierros

Kaksi kierrosta on vielä jäljellä ja toiseksi viimeisellä kierroksella alkaneella viikolla ratkaistaneen jo paljon. Piffenillä on perjantaina ensimmäinen paikka aloittaa nousujuhlat, kun se matkaa Kerttulaan RaiFu:n vieraaksi. Voitto Raisiosta ja nousu on selvä. Todennäköisesti ainakin joku häntäpään ryhmistä tulee myös jo varmistamaan sarjapaikkansa ja mahdollista on myös, että lisää putoamisen varmistumisia nähdään tämän viikon peleissä.