Kolmosen viikkoraportti; Piffenille massiivinen voitto

• Alueuutiset

Kolmosen kierroksen kiinnostavin ottelu pelattiin lauantai-iltapäivänä Sauvossa. PIF otti todella vankan kiinnityksen nousijan paikkaan ja ero seuraavaan joukkueeseen on neljä pistettä, kun viisi kierrosta sarjaa on pelaamatta. Kauden viimeisissä peleissä PIF kohtaa enää joukkueita sarjataulukon alemmasta puoliskosta, joten nousu on sille nyt todella lähellä. Jos vihdoin eroa alkaakin kärkipäässä syntyä, niin sarjapaikkataistelu taulukon alemmassa osassa jatkuu kiivaana myös menneen viikonlopun pelien tulosten jälkeen. Käytännössä edelleen kuusi joukkuetta on vaaravyöhykkeellä. Kahdelle niistä tulee noutaja, sillä RaiFu tuskin enää pohjalta nousee.

TPK – Masku 2-3
Jalkapallo ei aina ole oikeudenmukaista. Näin joutui TPK tuumimaan keskiviikkona kierroksen avausottelussa, jota se hallitsi vahvasti. Kerho olisi esityksellään varamiehistä Maskua vastaan ansainnut ”jotakin”, mutta lisäajan voittomaalillaan Masku nappasi sille huipputärkeän voiton. Kotijoukkue siirtyi Yläkentällä johtoon 10. minuutilla. Samuel Sibakov sai oikeaan laitaan hyvän avauksen, eteni nopeasti ja pelasi pallon rangaistusalueella hämmentävän vapaana olleelle Marno Lastulalle. Lastulan tasoinen maaliseppo ei tällaisesta paikasta erehdy. Niclas Forss rynni nousullaan Maskun kuitenkin tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Hän sai keskelle täyteen vauhtiin pallon Eemeli Jäspiltä. Toisella jaksolla vieraat menivät johtoon onnekkaalla Kerhon omalla maalilla Niclas Forssin antaman kulmapotkun synnyttämän vitosen alueen ruuhkan päätteeksi. Ansaittu tasoitus nähtiin kuitenkin reipas kymmenen minuuttia ennen loppua. Ottelun kulmapotkutilaston lukemin 13-1 voittanut Kerho sai 12. kulmansa ja Mirko Sillanpää pääsi läheltä kuittaamaan. Maskun voitto-osuma nähtiin lisäajalla. Vihreävalkoiset olivat toisella jaksolla pääsemässä läpiajoon jo muutaman kerran, mutta aikaisemmin tilanteet kuivuivat kokoon lähinnä paitsioina. 90+1 minuutilla Eemeli Jäspin syöttö vapautti kuitenkin Samuli Mikkosen lähes puolesta kentästä yksin läpi ja tämän maali murskasi TPK:n hyvän iltapuhteen.

Samuli Mikkosen (keskellä) lisäajan voittomaali nosti Maskun voittoon TPK:sta.

Wilpas – FC Inter2  0-2
Inter2 ei oikein saa jäljellä olevissa peleissä enää epäonnistua, mikäli se aikoo sarjanousun toteuttaa. Sarjaohjelma on Interille suhteellisen suotuisa, sillä se kohtaa enää sarjan häntäpään ryhmiä. Toki ne lähes kaikki taistelevat sarjapaikoistaan, joten helpolla sinimustat eivät tule pääsemään. Perjantaina Inter2 kohtasi Salossa Wilppaan, joka on sarjataulukossa Interin loppuohjelman vastustajista korkeimmalla. Salolaiset eivät kuitenkaan Liiga-Interin reservinippua pystyneet horjuttamaan ja vieraiden yksi maali molemmilla puoliajoilla riitti voittoon. Lassi Viholainen vastasi Inter2:n avauspuolikkaan osumasta jo 10. peliminuutilla. Loppuluvut sinetöitiin sitten toisen jakson aluksi 50. minuutilla ja tämän maalin isäntä oli Mikke Louhela.

RaiFu – PaiHa 1-2
Paimion Haka paranteli asemiaan sarjapaikkataistossa voittamalla perjantai-iltana hännänhuippu RaiFu:n Kerttulassa. Raisiolaisten iltapuhde vaikeutui jo 20. minuutin kohdalla, kun Eetu Lehtinen passitettiin ulos kentältä suoralla punaisella kortilla. Välittömästi tämän jälkeen PaiHa rokotti ensimmäisen kerran Kelvin Pereira Dos Santosin viimeistellessä. Vauhtiin päästyään mies tälläsi illan toisen osumansa vain kolme minuuttia myöhemmin. Maali osoittautui lopulta voittomaaliksi. Martin Nilsson antoi vielä juuri ennen taukovihellystä toivoa kotijoukkueelle onnistumisellaan, mutta kun päätösjaksolla ei nähty maalin maalia, niin kolme tärkeää pinnaa matkasi Paimioon.

ÅIFK – SoVo 3-0
ÅIFK teki perjantaina kotikentällään sen, mitä keltapaitojen kannattajat odottivatkin. Selvä voitto SoVo:sta nosti IFK:n ainakin hetkeksi parempaan asemaan ja SoVo puolestaan alkaa pian olla vaikeuksissa, jos otteet eivät parane. Tappio oli somerolaisille kauden 12. ja jo seitsemäs peräkkäinen. Arman Palani siirsi isännät johtoon reilun puolen tunnin jälkeen. Ennen taukoa ei enempää osumia nähty, mutta toisella jaksolla isännät ratkaisivat pelin. Mikael Lahtivuori onnistui 65. minuutilla ja loppuluvut olivat Ilari Koljosen käsialaa, kun Yläkentän pelikellossa oli 82. minuuttia.

TOVE – JIK 1-3
Jomala IK haki Toejoelta todella tärkeän voiton ja nousi porilaisten kanssa sarjataulukossa tasapisteisiin. Molemmat joukkueet saavat edelleen napsia viidestä jäljellä olevasta pelistä pinnoja uusiakseen sarjasopimuksensa. Lauantaina John Segerström aloitti vieraiden maalitalkoot 25. minuutilla. Avausjaksolla en enempää osumia nähty. Päätöspuolikkaalla Lucas Eriksson onnistui kahdesti heti jakson alkuun. 52. minuutilla mies tuplasi vieraiden johdon ja neljä minuuttia myöhemmin hän pani pilkun sisään. Myös pelin viimeinen maali oli Jomalan käsialaa, mutta se oli oma maali, joka kirjattiin TOVE:n iltapäivän ainoaksi osumaksi.

Peimari United – PIF 0-3
Sauvolaisia jalkapallon ystäviä hemmoteltiin viikonloppuna oikein urakalla. Perjantaina OP-Hakkispaanalla pelattiin U19 maaottelu Suomi-Slovakia ja lauantaina kentälle astelivat Kolmosen huippuottelussa Peimari United ja PIF. Sauvolaisyleisön harmiksi molemmissa otteluissa tappion kärsi väärä joukkue. Jälkimmäisessä, Kolmosen kärkiottelussa, PIF esitti jo viittä vaille nousijan otteita. Kotijoukkue ei juurikaan maalipaikkoja pystynyt rakentamaan, mutta PIF iski jo 10. minuutilla. Ville Ranta-Ahon laukaus 16-alueen rajalta kimposi Daniel Coutinhon käteen ja avausmaalin teki pilkulta Gezim Voca. Toinen maali syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin. PIF pelasi pallon laitaan Yasser Al-Musawille, joka löysi keskeltä Yanga Balison. Hyvän ottelun pelannut Baliso viimeisteli varmasti. Toisella jaksolla nähtiin vielä loppusilaus. Juuri kentälle vaihdettu Joonas Manzo asteli pallon taakse, kun PIF sai vaparin 20 metristä. Manzon veto oikeaan alanurkkaan lipsahti Peimari-maalivahdin alta sisään ja tuolla 78. minuutin osumalla sinetöitiin loppuluvut. Ottelun jälkeen PIF-pelaajat juhlivat runsaan kannattajajoukkonsa edessä ja juhlassa oli kieltämättä jo nousutanssin näköisiä ”muuveja.”

Yanga Baliso oli vahvalla pelipäällä Kolmosen kärkiottelussa. Mies teki yhden PIF:n kolmesta maalista.

FC Åland – JyTy 3-0
FC Åland ei aio luovuttaa ja se otti rutiinivoiton saarella vierailleesta, putoamiskamppailussa rypevästä Jyrkkälän Tykeistä. Täsmälleen samoin lukemin ahvenanmaalaisten eduksi päättyi myös joukkueiden kevätkierroksen kamppailu. Åland on sarjassa nyt kakkosena, mutta matkaa kärki-Piffeniin on neljä pistettä. Lauantaina ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi osuma. Sen arkkitehtina toimi Jimmy Sundman, kun reipas vartti oli peliä tahkottu. Sama mies jatkoi maalintekoaan välittömästi tauon jälkeen 49. minuutin kohdalla. Maali oli Sundmanille kauden kuudes. Kingsley Ozegbe viimeisteli isäntien kolmannen maalin edellisestä vain neljä minuuttia myöhemmin. Ottelussa ehkä yllättävintä oli, että Ålandin ja koko sarjan maalitykki Rezgar Amani jäi ilman osumaa nyt toisessa pelissä peräkkäin.

Seuraava kierros

Panokset sen kun kovenevat, kun viidenneksi viimeinen kierros pelataan tulevalla viikolla. Putoamistaistelu käy kiivaana ja nousua ajatellen kukaan PIF:n takana olevista lähimmistä joukkueista ei enää saa menettää pinnoja. Samalla niiden pitää toivoa PIF:n epäonnistumista. Varmaa lienee se, että ainakin toinen, Masku tai Peimari United putoaa tämän kierroksen jälkeen lopullisesti nousutaistelusta. Panokset ovatkin huipussaan, kun ne kohtaavat perjantaina Kolmosen Kuukauden ottelussa Taponkedolla.