Kolmosen viikkoraportti; PIF järjesti näytöksen Paraisilla

• Alueuutiset

PIF on komeassa vireessä ja se piti voitolla Pallo-Iiroista omalta osaltaan huolta siitä, että kärkijoukkue ei karkaa liikaa. Masku toki jätti käyttämättä oman tilaisuutensa nousta aivan Iirojen kantaan, kun kolmas nousua kärkkyvä ryhmä, FC Åland, vieraili tehokkaasti Taponkedolla. Kierroksella peräti kolmessa pelissä tehtiin maaleja kuusi tai enemmän. Wilpas palasi voittokantaan sitten kesäkuun ensimmäisen päivän kaatamalla TPK:n muhkeasti 7-1. ÅIFK kuritti sarjajumboa melkein yhtä rumin lukemin (6-1). Myös Peimari ja TuWe viettivät maalijuhlia.

Spekulointia sarjasta mahdollisesti putoavien joukkueiden määristä löytyy tämän viikkoraportin lopusta.

FC Inter 2 – SC Wolves 2-2
Häntäpään joukkueiden kamppailussa ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta toisella alkoi tapahtua. Wolvesin Lauri Tulla ajettiin kentältä jo 63. minuutilla ulos pakottaen vieraat vajaalle. Kaksi minuuttia tästä Yoonis Muse vei Interin johtoon. Vajaa kymmenisen minuuttia edellisestä vieraiden tuska syveni, kun Lassi Viholainen iski pallon verkkoon. Ottelun päätöslukemiksi näytti jäävän 2-0, kunnes Wolves nykäisi vielä uuden vaihteen silmään. Lisäaikaa oli pelattu minuutti, kun Jani Masalin kavensi lukemiksi 2-1. Wolvesin palkinto tuli lisäajan kuudennella minuutilla Niklas Aallon iskiessä tasalukemiksi 2-2. Taistelu sarjapaikasta on raastavan kovaa. Sen sai keskiviikkona karvaasti kokea FC Inter2.

Pargas IF – Pallo-Iirot 4-1
Piffen kaatoi kotikentällään raumalaisvieraansa tyylipuhtaasti. Gesim Voca antoi alkutahdit ottelulle jo kuudennella minuutilla, jolloin isännät siirtyivät johtoon. Veli Hartola jatkoi 24. peliminuutilla tästä ja viimeisteli lukemiksi 2-0. Ensimmäistä jaksoa oli vielä vartti pelaamatta, kun Jonas Lehtinen löi lukemiksi jo 3-0, joista siirryttiin myös tauolle. Toisen puoliajan puolivälin krouvissa Veli Hartolan illan toinen osuma ratkaisi ottelun lopullisesti Piffenille. Iiroille lohtua tuonut kavennusosuma syntyi 78. minuutilla Jussi Aallon toimesta. Tappiosta huolimatta Pallo-Iirot jatkaa kärjessä kuuden pisteen kaulalla FC Ålandiin ja Maskuun.

Gesim Voca joukkuetovereineen niputti sarjakärjen keskiviikkona Pajbackalla

Wilpas – TPK 7-1
Wilpas palasi kymmenen voitottoman pelin jälkeen voittojen tielle ja murskasi TPK:n. Jesse Jokiniemi vei kotijoukkueen johtoon 12. minuutilla. Viisi minuuttia tästä oli Mikko Tapanisen vuoro huudattaa kotiyleisöä. Salolaiset repäisivät jo kolmen maalin kaulan kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Markus Kuivala ampui nauloja TPK:n arkkuun. Toinen jakso alkoi murheellisesti vieraiden kannalta, kun Wilppaan 4-0 osuma kirjattiin omaksi maaliksi. Tämän jälkeen turkulaisryhmä osui myös kotijoukkueen nuottaan, kun tuttu ”maalari”, Marno Lastula loi uskoa vieraiden tekemiseen. Toiveet comebackista murskattiin kuitenkin Jesse Jokiniemen toimesta vain kaksi minuuttia Lastulan maalista. Ali Abdulkarim Hossein Al-Asadi Mohammed iski kaksi kertaa vielä pallon maaliin ja tyylitteli kotijoukkueen selvään 7-1 voittoon. Wilppaalle kolme pistettä pitkästä aikaa maistuivat varmasti.

Åbo IFK – FC Boda 6-1
Sarjassa putoamisviivan yläpuolelle kivunnut Åbo murjoi Bodaa Yläkentällä. ÅIFK:n ensimmäinen maali kirjattiin omaksi maaliksi jo seitsemännellä peliminuutilla. Jeremias Kaari oli pelipäällä viimeistellen kaksi maalia ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen osuma syntyi 28. minuutilla ja toinen ensimmäisellä lisäminuutilla. Taukolukemiksi kirjattiin 3-0. Boda kavensi ottelun lukemiin 3-1 toisen jakson alussa, kun Jimmy Röblom antoi toiveen rippeitä vieraille. Ne rippeet levisivät kuitenkin jo minuuttia myöhemmin, kun Barham Ahmadi ratkaisi ottelun. Tämän jälkeen vielä sekä Khalid Muse, että Arman Palani osuivat keltapaidoille ja loppulukemiksi kirjailtiin komea 6-1 kotivoitto.

Masku – FC Åland 0-2
FC Åland haki täyden pistepotin Maskun kotiluolasta ja nousi maskulaisten kanssa tasapisteisiin. Vierasjoukkue siirtyi johtoon jo vartin kohdalla, kun Rezgar Amani naulasi pallon isäntien verkkoon. Ottelu jatkui 0-1 lukemissa hyvän tovin, kunnes toisella puoliajalla 65. minuutilla Julio Fernandesin viimeistelemä osuma tappoi pelin Ahvenanmaalaisten hyväksi. Molemmilla joukkueilla on nyt 38 pistettä ja näin he jakavat sarjan kakkossijan ennen Piffeniä, joka hengittää niskaan jo kolmen pisteen päässä. Maskulaisittain lauantai-iltapäivän suurin uutinen lienee ollut se, että Samuli Mikkonen ei onnistunut maalinteossa.

Sinimustan FC Ålandin Julio Fernandes oli mahdoton pideltävä Maskulle

TOVE – SoVo 3-1
Keskikastin kamppailu näiden kahden seuran välillä tarjosi sekä maaleja että varoituksia. Keltaista korttia näytettiin peräti yhdeksän kertaa. Maaleja nähtiin ensimmäisen kerran 22. minuutilla, kun Mamadu Jalloh vei vierasjoukkueen veturin paikalle. Kahdeksan minuuttia tästä ja kotijoukkueen Niko Vainionpää tasoitti lukemiksi 1-1, joista siirryttiin tauon viettoon. Toisella jaksolla nähtiin Kalle Marttila-show. 62. minuutilla hän iski kotijoukkueen 2-1 johtoon ja kymmenisen minuuttia myöhemmin jo 3-1 karkumatkalle. Sitä somerolaiset eivät enää pystyneet tavoittamaan.

Peimari United – TuWe 4-2
Peimari nappasi rutiinivoiton Turun Weikoista. Kotiyleisö pääsi tuulettamaan avausosumaa jo kolmannella minuutilla, kun Bruno Rodrigues merkkasi nimensä maalintekijäsarakkeeseen. Puolen tunnin pelin jälkeen Nico Salmiosalo vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Vieraat kavensivat muutama minuutti ennen taukoa, kun Weikkojen Niclas Forss maalasi. Toisella jaksolla Forss iski kauden kymmenennen maalinsa ja tasoitti ottelun lukemiksi 2-2. Tämän jälkeen kotijoukkue painoi kaasua ja ajoi ohi. Edgar Mastianica viimeisteli 3-2 maalin 65. minuutilla. Peimarin päästi piinasta Rodrigues illan toisella osumallaan vasta neljännellä lisäminuutilla. Tuo maali oli maalipörssin kärkinimelle jo 17. tällä kaudella.

Kuukauden ottelu päättää seuraavan kierroksen

TPK ja TOVE kohtaavat Kolmosen Kuukauden ottelussa ensi sunnuntaina. Tuo ottelu päättää samalla sarjan 21. kierroksen ja syyskuun Kuukauden ottelua ennakoimme sivuillamme loppuviikolla. Mielenkiintoinen nosto kierrokselta on SC Wolvesin ja ÅIFK:n taistelu lauantaina. Putoamispeikon karistaminen on molemmilla mielessä.